Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Šveices Futbola federācija pagarina līgumu ar galveno treneri Petkoviču

Andrejs Siliņš

Šveices Futbola federācija pagarina līgumu ar galveno treneri Petkoviču
Vladimirs Petkovičs. Foto: imago / Scanpix

LETA--DPA. Šveices Futbola federācija (SFV) līdz 2022.gadam pagarinājusi līgumu ar nacionālās izlases galveno treneri Vladimiru Petkoviču.

56 gadus vecā bosniešu speciālista līgumam bija jābeidzas pēc šī gada Eiropas čempionāta, bet tagad tas pagarināts līdz 2022.gadam ar mērķi kvalificēties Pasaules kausa finālturnīram.

Petkovičs pie Šveices izlases stūres stājās 2014.gadā, amatā nomainot Otmāru Hicfeldu. Viņa vadībā Šveice spēlēja 2018.gada Pasaules kausa finālturnīrā, 2016.gada Eiropas čempionātā un pērnā gada Nāciju līgas finālā.

"Petkovičs iestājas par kvalitāti un pēctecību. Esam pārliecināti, ka viņš var rakstīt jaunu nodaļu Šveices futbola vēsturē," SFV citē organizācijas prezidenta Dominika Blāna teikto.

Petkovičs pirms darba izlasē strādāja par galveno treneri Romas "Lazio" komandā, ar kuru viņam izdevās 2012./13.gada sezonā izcīnīt Itālijas kausu. Viņš karjeras laikā vadījis tādas Šveices komandas kā "Lugano" un Bernes "Young Boys", kā arī bijis pie Turcijas vienības " Samsunspor" stūres.

Tāpat Petkovičs nepilnu mēnesi 2012.gadā pildīja galvenā trenera pienākumus Šveices komandā "Sion", kurā tobrīd spēlēja Latvijas izlases vārtsargs Andris Vaņins.

Izmantotie resursi:
LETA