Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Ēģiptei minimāla uzvara pret Ganu, ĀNK zināmi ceturtdaļfināla pāri

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ēģiptei minimāla uzvara pret Ganu, ĀNK zināmi ceturtdaļfināla pāri
Muhameds Salahs gūst uzvaras vārtus
Foto: AP/Scanpix

Āfrikas Nāciju kausa izslēgšanas posmā iekļuvušas Ēģiptes un Ganas izlases, kuras šovakar tikās savā starpā. Pateicoties vārtu guvumam 11. minūtē, ēģiptieši svinēja uzvaru ar 1:0.

Ēģiptes izlasei uzvaru atnesa uzbrucējs Muhameds Salahs, kurš 11. minūtē realizēja soda sitienu no 17 metriem. Viņš izvēlējās nevis sitienu pāri mūrim, bet gan no visa spēka trieca bumbu tālajā stūrī – 1:0. 24 gadus vecais Salahs ikdienā pārstāv Itālijas klubu "Roma", šajā sezonā 16 mačos izceļoties ar astoņiem precīziem sitieniem.

Ganai, kura iekļūšanu nākamajā posmā bija garantējusi vēl pirms dueļa pret Ēģipti, tie bija pirmie ielaistie vārti un pirmais zaudējums turnīrā. Komanda ar sešiem punktiem ierindojās grupas otrajā vietā, bet par uzvarētāju ar septiņiem punktiem kļuva Ēģipte.

Savukārt Ugandas un Mali izlases uzvarētāju nenoskaidroja – 1:1. Uganda, kas iepriekšējos mačos bija palikusi sausā, guva vārtus, kurus aizmugures dēļ neieskaitīja, taču mirkli vēlāk ar fantastisku tālšāvienu izcēlās Beļģijā spēlējošais Faruks Mija.

Taču tikai trīs minūtes vēlāk neaizmirstamus vārtus iesita Īvs Bisumā. Mali tika pie soda sitiena no aptuveni 27 metriem, un Francijas kluba "Lille" uzbrucējs izvēlējās vienkāršāko risinājumu – perfektu lielgabala šāvienu augšējā stūrī, vārtsargam bumbu pavadot ar skatienu.

Iepriekš vietu izslēgšanas spēlēs nodrošināja Burkinafaso, Kamerūnas, Senegālas, Tunisijas, Kongo un Marokas izlases. Savukārt aiz borta palika mājiniece Gabona, kā arī regulārās Pasaules kausa dalībnieces Alžīrija un Kotdivuāra.

Ceturtdaļfinālā Ēģipte spēkosies ar Maroku, Gana tiksies ar Kongo, Burkinafaso samēros spēkus ar Tunisiju, bet Senegāla aizvadīs dueli pret Kamerūnu. Fināls tiks aizvadīts 5. februārī.

D grupas kopvērtējums

VValstsUNZVP
1.Ēģipte2102:07
2.Gana2012:16
3.Mali0211:22
4.Uganda0121:31

Ceturtdaļfināli

Spēle
Ēģipte – Maroka
Kongo – Gana
Burkinafaso – Tunisija
Senegāla - Kamerūna

     [+] [-]

, 2017-01-26 00:56, pirms 7 gadiem
Vispār jau nav viena Kongo