Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Sporta ministrs: "Kapello algu nemaksā jau vairāk nekā sešus mēnešus, atbildība – nulle"

Agris Suveizda

Sporta ministrs: "Kapello algu nemaksā jau vairāk nekā sešus mēnešus, atbildība – nulle"
Vitālijs Mutko
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko sarunā ar medijiem atklāja savu nostāju saistībā ar Krievijas Futbola savienības (RFS) lielajiem algu parādiem, nesen pieņemto leģionāru ierobežojumu Krievijas Premjerlīgā, UEFA lēmumu aizliegt Krimas klubiem spēlēt Krievijas turnīros, kā arī piedāvāja risinājumu klubiem, kā rīkoties nestabilajā finansiālajā situācijā.

"RFS bankrots degungalā, bet viņi runā par leģionāru ierobežojumu"

"Lasījāt par RFS mēnešus, atbildība – nulle"izpildkomitejas sēdi? Viņiem bankrots ir degungalā, bet viņi apspriež leģionāru ierobežojumu. Visu izlemj steigā. Vairāk nekā sešus mēnešus nemaksā algu izlases galvenajam trenerim, bet atkal savācās, parunāja un izklīda! Atbildība – nulle," sacīja Mutko.

"Neko negribu paziņot, bet RFS, tā strādājot, var zaudēt daudzus savus sponsorus," Mutko turpināja. "Kuram gan ir patīkami sponsorēt nacionālo komandu, kuras galvenais treneris nesaņem algu. Cilvēkiem rodas jautājums, kādēļ tad sava nauda jāiegulda izlasē. Negatīvā informācija ietekmē arī sponsora tēlu. Tādā veidā var aiziet viens sponsors pēc otra. Un man pašam nāksies pie viņiem braukt un pierunāt palikt."

"RFS izdara mājienu, ka kādam citam ir jāuzņemas visi finansiālie jautājumi, taču tai pašai ar tiem ir jānodarbojas," pikts bija Mutko. "Grib, lai es atnāktu un palīdzētu, bet man pašam savu rūpju gana. Man ministrijā ir 120 sporta veidu. Nākamgad notiks 19 lielas starptautiskas sacensības, un visur esmu orgkomiteju priekšsēdētājs. Tagad jāgatavo nedzirdīgo olimpiskās spēles Hantimansijskā. Kad man vēl ar futbolu nodarboties? Es jau tāpat kontrolēju pašu galveno - 2018. gada Pasaules kausu."

Iepriekš Federālā nodarbinātības aģentūra (Rostruds) veiktajā pārbaudē atklāja, ka Krievijas Futbola savienības kopējie algu parādi sasniedz 181,5 miljonus rubļu (vairāk nekā 2,7 miljoni eiro pēc pašreizējā kursa). Aģentūra noteica beigu termiņu – 19. decembri -, līdz kuram visi algu parādi ir jādzēš, taču nesen to pārcēla mēnesi vēlāk – uz 19. janvāri.

Jau vēstījām, ka Krievijas Premjerlīgā no nākamās sezonas vairs nepastāvēs 7+4 leģionāru ierobežojums, kas paredzēja, ka vienlaikus laukumā drīkstēja būt ne vairāk par septiņiem ārzemniekiem. Jaunie noteikumi paredzēs, ka sezonai drīkstēs pieteikt desmit leģionārus, bet vienlaicīgi laukumā drīkstēs būt kaut visi. Mutko kritizēja šo lēmumu un sacīja, ka Sporta ministrija tam kategoriski nepiekrīt un ir gatava aizstāvēt nacionālās intereses.

"Sportistu līgumus varētu maksāt pēc fiksēta rubļa kursa"

"Pagaidām ir pāragri runāt, kā finansiālā krīze var iespaidot Krievijas sporta," teica Mutko. "Kopā ar nacionālajām federācijām mēģināsim kaut kā kopā optimizēt izdevumus un stingrāk noteikt prioritātes. Ja runā par Krievijas profesionālo klubu finansiālā stāvokļa pasliktināšanos, tad esam gatavi piedāvāt tiem savu palīdzību."

"Ir jāsēžas visiem kopā pie apaļā galda. Ministrijai, līgai un klubiem ir jāpieņem kopēji lēmumi," Mutko turpināja. "Varbūt ir jāfiksē valūtas kurss, pēc kura tiek maksāti līgumi. Šobrīd līgām, klubiem, sporta veidu federācijām un sportistu arodbiedrībām ieteiktu parakstīt memorandu. Tad būs mazāk iespēju vieniem klubiem pārmānīt spēlētājus no citiem klubiem, kur šobrīd neklājas tik labi. Valsts budžets tiek veidots pēc kursa 37,7 rubļi par dolāru. Kāpēc gan nepalikt pie šī skaitļa. Bet pie šī lēmuma viņiem jānonāk pašiem."

"Nevaram pārkāpt UEFA lēmumu, varbūt Krimai jāizveido savs turnīrs"

"FIFA izpildkomitejas sēdē Marakešā neizskatīja jautājumu par Krimas klubiem, uzskatot, ka tā ir UEFA lieta, kuras amatpersonas līdz sarežģītās politiskās situācijas atrisināšanai nevēlas nākt pretī Krievijai," teica Mutko. "Viņi uzskata, ka Krievija pārkāpj FIFA statūtus, savā čempionātā uzņemot citas federācijas klubus. UEFA paziņoja, ka ir gatava finansiāli atbalstīt Krimas klubus, un rēķinās, ka tuvākajā laikā politiskā situācija atrisināsies.

"Laikam mūsu nacionālajai federācijai vasarā bija nedaudz jāpastrādā," Mutko komentēja UEFA aizliegumu no nākamā gada sākuma Krimas klubiem piedalīties RFS rīkotās sacensībās. "Ja UEFA lēmuma nav, tad varbūt vajadzēja Krievijas futbolā sākumā iespēlēt Krimas un Sevastopoles neprofesionālos klubus [pašreiz Krimas klubi ir iekļauti pēc spēka trešajā līgā – A.S.]. Bet, no otras puses, mēs pat pieņēmām īpašu likumu par Krimas sporta iekļaušanu."

"Viss ir ļoti sarežģīti," Mutko turpināja. "Ja subjekts lūdz federāciju uzņemt tās klubus RFS, tad arī šo organizāciju var saprast. Ja nepieņemsi klubus, tad tie var iesūdzēt RFS tiesā. Bet šie klubi netiks pamesti. Nevaram pārkāpt UEFA lēmumu. Tagad domāsim, ko darīt. Varbūt izveidosim atsevišķu Krimas turnīru."

Izmantotie resursi:
ТАСС: Спорт - Мутко: УЕФА не хочет идти...
ТАСС: Спорт - Мутко: клубам нужно установить...
ТАСС: Спорт - Виталий Мутко: мне приходится...

     [+] [-]

, 2014-12-24 12:51, pirms 9 gadiem
Tas būs labs Krima turnīrs, kur spēlēs 2 komandas, jo tur reāli nav citu normālu klubu

     [+] [-]

, 2014-12-24 15:55, pirms 9 gadiem
Ha,ha ..palikt pie budžeta kursa 37,7 rbļ. par $...