Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Īrijas rekordists Robijs Kīns pēc 18 gadu karjeras aizies no izlases

Īrijas rekordists Robijs Kīns pēc 18 gadu karjeras aizies no izlases
Robijs Kīns
Foto: AP/Scanpix

Īrijas futbola izlases visu laiku labākais vārtu guvējs un ilggadējais simbols Robijs Kīns paziņojis, ka pēc 31. augusta pārbaudes spēles pret Omānu beigs karjeru valstsvienībā.

36 gadus vecais Robijs Kīns savā karjerā pārstāvējis tādus klubus kā „Inter”, „Liverpool”, „Tottenham” un Losandželosas „Galaxy”, taču īpašu atzinību ieguvis ar savu sniegumu valstsvienībā. Kīns Īrijas izlasē debitēja jau 17 gadu vecumā un jau 18 gadu vecumā guva pirmos vārtus valstsvienības sastāvā.

Kīns jau 2004. gada oktobrī pārspēja Īrijas izlases rezultativitātes rekordu, gūstot savus 22. vārtus izlasē. Viņš saglabāja vietu izlasē vēl 12 gadus, kopā piedalījās trīs lielajos finālturnīros un šobrīd var lepoties ar 145 spēlēm Īrijas izlasē un 67 vārtu guvumiem. Vienus vārtus Kīns guvis arī pret Latviju - pārbaudes spēlē 2013. gada izskaņā, palīdzot Īrijai uzvarēt ar 3:0. Kīnam gan vēl būs viena iespēja savu rekordu uzlabot – 31. augustā Īrija aizvadīs pārbaudes spēli pret Omānu, kas būs Kīna atvadu mačs.

Kīns šobrīd ir 15. visu laiku rezultatīvākais futbolists izlašu mačos, par vieniem vārtiem atpaliekot no leģendārā vācieša Gerda Millera, kurš savas izlases labā savulaik guva 68 vārtus. Savukārt šobrīd aktīvo futbolistu vidū nav neviena, kurš savā izlasē būtu guvis vairāk vārtus nekā Kīns. Tuvākie sekotāji ir Krištianu Ronaldu (Portugāle) un Karloss Ruiss (Gvatemala) ar 61 gūtiem vārtiem.

„Paziņoju par savu lēmumu pēc nākamās izlases spēles aiziet no valstsvienības,” savā paziņojumā vēsta Kīns. „Šis bijis brīnišķīgs piedzīvojums kopā ar Īrijas izlasi, kuru esmu pārstāvējis 18 gadus. Uzskatu to par milzīgu godu un milzīgu veiksmi, ka man dzīvē radās šāda iespēja. Vēlos pateikties visiem, kas mani uzveda uz šī ceļa un palīdzēja uz tā noturēties. Nespēju vārdos izteikt, cik lepns esmu par to, ka esmu īrs. Cerēju, ka šāda diena nekad nepienāks un varēšu mūžīgi spēlēt izlasē, kuras nu man ļoti pietrūks, taču ar nepacietību gaidu spēli pret Omānu, kurā pēdējoreiz varēšu dziedāt Īrijas himnu savu līdzjutēju priekšā kopā ar pārējo izlasi.”

Kīns gan arī norādīja, ka negrasās pamest futbolu pavisam un turpinās spēlēt „Galaxy” vienībā, kurā cer pavadīt vēl dažas sezonas. Iepriekšējās piecās sezonās Amerikas „Major League Soccer” turnīrā viņš izcēlies ar 80 vārtu guvumiem un četras reizes iekļauts līgas sezonas simboliskajā izlasē.

Izmantotie resursi:
'Words can't express how proud I am...


, 2016-08-24 20:15, pirms 8 gadiem
Irijas futbola LEGENDA!
Mirklis pēc Lautaro Martinesa vārtu guvuma. Foto: Kevork Djansezian/AFP/Scanpix
6

Argentīna zaudē pirmo puslaiku, taču Eiropas lielklubu zvaigznes nolauž Kostariku

11. uzvaru kopš iepriekšējā Pasaules kausa beigām aizvadītajās 12 spēlēs izcīnīja Argentīnas valstsvienība, kura Losandželosā ar 3:1 pieveica Kostarikas futbolistus.
Mihailo Mudriks. Foto: Czarek Sokolowski/AP/Scanpix
5

Ukraiņi atgūstas arī pret Islandi, Ščensnijs ieved Poliju finālturnīrā

Pēdējās divas ceļazīmes uz šovasar Vācijā paredzēto Eiropas meistarsacīkšu finālturnīru nopelnīja Ukrainas un Polijas futbolisti, kuri spraigās cīņās pieveica attiecīgi Islandi un Velsu.
Endriks. Foto: AFP/Scanpix

17 gadus vecais Endriks atkal iesit, Spānija un Brazīlija trīs pendeļu spēlē uzvarētāju neatrod

Otrdienas vakarā pārbaudes spēles aizvadījušas vairākas Eiropas un pasaules vadošās komandas. Madridē mājinieki spāņi realizēja divas pendeles, bet Brazīlija kompensācijas laikā atbildēja ar savu 11 metru soda sitienu (3:3). Brazīlijas labā vārtus guva arī 17 gadus vecais Endriks.