Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Mājiniece Francija pasaules kausa 1/8 fināla pagarinājumā salauž Brazīliju

Mājiniece Francija pasaules kausa 1/8 fināla pagarinājumā salauž Brazīliju
Francijas sieviešu izlases futbolistes svin uzvaras vārtus astotdaļfināla cīņā. Foto: Reuters.Scanpix

FIFA Pasaules kausa izcīņā sievietēm mājiniece Francija dramatiskā astotdaļfināla duelī pagarinājumā ar 2:1 apspēlēja Brazīliju, kamēr Anglija ar 3:0 pārliecinoši pieveica Kamerūnu.

Francijas izlase pirmos vārtus guva jau pirmajā puslaikā, kad pēc Kadidiatū Diani centrējuma bumbai ar galvu pieslēdzās Valerī Govēna, raidot to brazīliešu cietoksnī. Tiesa mača galvenā tiesnese pēc video atkārtojuma noskatīšanās nolēma rezultatīvo raidījumu anulēt, jo šajā situācijā Govēna neatļautā veidā uztriecās un nogāza Brazīlijas izlases vārtsardzi Barbaru.

Neilgi pēc 15 minūšu pārtraukuma gan Francijas izlasei izdevās vārtus gūt legāli - arī šoreiz piespēli izdarīja Diani, kā arī izklupienā bumbu viešņu vārtos ieraidīja tā pati Govēna. Tiesa pēc 12 minūtēm brazīlietes atguva līdzsvaru, no tuvas distances 1:1 panākot Taisai. Šāds rezultāts saglabājās līdz pat pagarinājuma otrajam puslaikam, kad 107. minūtē par astotdaļfināla varoni izdevās kļūt Amandīnei Anrī, kura kritienā panāca 2:1 Francijas izlases labā. Jāmin, ka iepriekš izcilu iespēju no pāris metru attāluma izšķērdēja brazīlietes, tukšos vārtos ripojošu bumbu izklupienā izsitot vienai no francūziešu aizsardzēm.

Agrākajā mačā Anglija jau līdz 58. minūtei bija spējusi iesist trīs vārtus un ar 3:0 pieveikt Kamerūnu. Angliešu labā izcēlās Stefānija Hotone, Elēna Vaita un Aleksa Grīnvuda. Anglijas valstsvienība ceturtdaļfinālā eksaminēs Norvēģijas futbolistes.

Astotdaļfināls

LaiksKomandasRez.
22.06. 18:30Vācija - Nigērija3:0
22.06. 22:00Norvēģija - Austrālija1:1 (4:1 PS)
23.06. 18:30Anglija - Kamerūna3:0
23.06. 22:00Francija - Brazīlija2:1 P
24.06. 19:00Spānija - ASV
24.06. 22:00Zviedrija - Kanāda
25.06. 19:00Itālija - Ķīna
25.06. 22:00Nīderlande - Japāna

, 2019-06-24 08:26, pirms 5 gadiem
Varējāt jau arī uzrakstīt vairāk par angļu un kamerūniešu spēli vairāk.
Protams ja to var nosaukt par spēli no kamerūniešu puses.Normāli pagrūž tiesnesi,bet nekādu sankciju.Uzspļauj anglietei.Gandrīz potīti salauž.Ieskaita anglietēm vārtus ar visu VAR skatīšanos,un tad kamerūnietēm neieskaita acīmredzamus offside vārtus,un atkal psiho un negrib spēlēt.Tik pretīgs futbols sen nebija redzēts
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.
Konstantins Vasiļjevs. Foto: Zumapress.com/Scanpix
11

Igaunijas rekordu atkārtojušais Vasiļjevs neveiklu kara izteikumu dēļ atteicies no kapteiņa apsēja

Igaunijas Futbola asociācija pavēstījusi, ka valstsvienības kapteinis Konstantins Vasiļjevs tikšanās laikā ar valdi nolēmis atteikties no apsēja un kapteiņa statusa savu neseno izteikumu dēļ.
Karlīna Miksone. Foto: LFF

Latvijas sieviešu futbola izlase EČ kvalifikācijā viesosies Moldovā

LETA. Latvijas sieviešu futbola izlase šodien Kišiņevā 2025.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlē tiksies ar Moldovu.