Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Eiropas Klubu asociācija: "Komandas sagaida kompensāciju par PK2022 pārcelšanu"

Eiropas Klubu asociācija: "Komandas sagaida kompensāciju par PK2022 pārcelšanu"
Karls Haincs Rummenige
Foto: AFP/Scanpix

Kā bija gaidāms, šodien Kataras galvaspilsētā Dohā Starptautiskās futbola asociāciju federācijas (FIFA) darba grupa oficiāli ieteica pārcelt 2022. gada Pasaules kausa norisi uz gada nogali – novembri un decembri. Tikpat prognozējama bija arī profesionālo klubu reakcija, kuriem tajā laikā notiek nacionālo čempionātu spēles.

Lai gan oficiāli turnīrs vēl nav pārcelts, darba grupas ieteikums ir solis šajā virzienā. Marta vidū FIFA Izpildkomitejā šis lēmums, ļoti iespējams, tiks ratificēts, līdz ar to 2022. gada Pasaules kausa izcīņa no vasaras tiks pārcelta uz novembri un decembri. Galvenais iemesls šādām izmaiņām noteikti ir Kataras klimats – jau iepriekš tika konstatēts, ka vasarā PK norise Katarā varētu apdraudēt gan sportistu, gan līdzjutēju dzīvības.

Eiropas futbola klubi jau iepriekš bija pret PK2022 pārnesi uz laiku, kad komandām ir aktīvs grafiks nacionālajos čempionātos un arī starptautiskajā līmenī, līdz ar to nebija pārsteigums, ka pēc FIFA darba grupas ieteikuma atklāšanas savu viedokli pauda arī Eiropas Klubu asociācija. "Šodien publiskotais darba grupas ieteikums saistībā ar Katarā paredzēto PK2022 norisi nav pārsteigums. Kaut kas līdzīgs jau tika gaidīts," paziņojumā vēsta Eiropas Klubu asociācijas valdes priekšsēdētājs Karls Haincs Rummenige (Minhenes "Bayern").

"PK2022 norises pārcelšana futbola pasaulei būs smags izaicinājums. Visiem pasaules līgās 2022./23. gada sezonas kalendāriem būs jāpielāgojas, līdz ar to būs nepieciešams, lai visas puses piekristu meklēt kompromisu. Neskatoties uz to, nevar cerēt, ka Eiropas klubi un līgas uzņemsies izmaksas, ko radīs finālturnīra pārcelšana. Mēs sagaidām, ka klubiem tiks kompensēti šī lēmuma rezultātā radītie zaudējumi," norādīja Rummenige.

Eiropas Klubu asociācijā ietilpst 214 organizācijas no 53 Eiropas valstu futbola federācijām. Latviju pārstāv divi klubi - "Ventspils" un "Skonto".

Izmantotie resursi:
ECA - European Club Association

  +6 [+] [-]

, 2015-02-24 20:47, pirms 9 gadiem
Gaidāmi divi tizlākie PČ vēsturē.

  +7 [+] [-]

, 2015-02-24 20:50, pirms 9 gadiem
Pizģ*ts šādi čakarēt vienu no lielākajiem sporta notikumiem un tas viss sākās no uzpirktajiem funkcionāriem ar Blateru priekšgalā. Stadioni ar kondicionieriem ibio m*ķ.

  +3 [+] [-]

, 2015-02-24 22:20, pirms 9 gadiem
Klubu asociacija navar izdarit kadu spiedienu vai boikotu, lai to Kataru vispar atcel, lidz 2022 var ari kada cita valsts but gatava sarikot. Ar galvu vajag domat, kur var rikot kur ne, bet ne kadam vajadzeja naudas zuksni ieslidinat kabata!

     [+] [-]

, 2015-02-25 01:13, pirms 9 gadiem
Katara jāatceļ un nost Blateru!Intresanti būtu zināt kādu summu EK asociācija varētu paprasīt???

     [+] [-]

, 2015-02-25 12:19, pirms 9 gadiem
arrived rakstīja: Gaidāmi divi tizlākie PČ vēsturē.
pie tam 2 pēc kārtas
viens vārds - Blaters