Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Nāciju kauss beidzies Āfrikas lielāko zvaigžņu Mahreza un Obamejanga komandām

Nāciju kauss beidzies Āfrikas lielāko zvaigžņu Mahreza un Obamejanga komandām
Rijads Mahrezs spēlē pret Senegālu
Foto: AFP/Scanpix

Āfrikas Nāciju kausā šodien aizvadītas B grupas noslēdzošās spēles - Alžīrija neprata tikt galā ar Senegālu (2:2), bet Tunisija iekļuva ceturtdaļfinālā ar uzvaru 4:2 pār Zimbabvi.

Alžīrija ar Anglijas Premjerlīgas aizvadītās labākā futbolista balvas ieguvēju Rijadu Mahrezu priekšgalā Nāciju kausu pabeidza bez nevienas uzvaras. Mahrezs pirmajā spēlē Zimbabvi ar diviem vārtu guvumiem palīdzēja gūt neizšķirtu 2:2, bet sekoja 1:2 zaudējums Tunisijai un šodien vēl viens neizšķirts 2:2 pret Senegālu. Abus vārtus alžīriešiem guva cits "Leicester" pārstāvis Islams Slimani, bet cerības izkļūt no grupas līdz ar to bija zudušas.

Senegāla tikmēr nodrošināja pirmo vietu grupā, bet otro pozīciju ieguva Tunisija, kas rezultatīvā mačā ar 4:2 apspēlēja Zimbabvi, turklāt ar 3:0 izvirzījās vadībā jau 36. minūtē.

Savukārt vakar noslēdzās A apakšgrupas izspēle, un mājiniecei Gabonai ar bezvārtu neizšķirtu 0:0 pret Kamerūnu izrādījās par maz, lai izkļūtu no grupas. Gabona visās trīs spēlēs ieguva neizšķirtu, bet Kamerūna un Burkinafaso prata pieveikt Gvineju-Bisavu, izcīnot izšķirošos trīs punktus. Gabona vārtus pret Gvineju-Bisavu ielaida tikai kompensācijas laikā...

Līdz ar to Gabonas izstāšanos turnīrs beidzies vēl vienai Āfrikas futbola spilgtākajai pašreizējai zvaigznei Pjēram Emerikam Obamejangam, vienam no Vācijas Bundeslīgas labākajiem snaiperiem pēdējās sezonās. Viņš guva abus savas izlases vārtus šajā turnīrā.

Pēc A un B apakšgrupu izspēles zināmi divi ceturtdaļfināla pāri - Burkinafaso sacentīsies ar Tunisiju, bet Senegāla ar Kamerūnu. Savukārt rītdien pašreizējā čempione Kotdivuāra centīsies izvairīties no izstāšanās - lai to paveiktu, būs nepieciešama uzvara pār Maroku.

Āfrikas Nāciju kauss

V.A grupaSPV.B grupaSP
1.Burkinafaso351.Senegāla37
2.Kamerūna352.Tunisija36
3.Gabona333.Alžīrija32
4.Gvineja-Bisava314.Zimbabve31
V.C grupaSPV.D grupaSP
1.Kongo DR241.Gana26
2.Maroka232.Ēģipte24
3.Kotdivuāra223.Mali21
4.Togo214.Uganda20

, 2017-01-24 09:03, pirms 7 gadiem
skāde 1/4 bez Kotdivuāras
Sergejs Barbarezs. Foto: vijesti.ba

Bijušais kapteinis Barbarezs kļūst par Bosnijas un Hercegovinas galveno treneri

LETA--AFP. Bijušais Bosnijas un Hercegovinas vīriešu futbola izlases kapteinis Sergejs Barbarezs piektdien kļuva par valstsvienības galveno treneri.
Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.