Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Kamerūna iesit no stūra, D grupā visām izlasēm vienādi rādītāji

Kamerūna iesit no stūra, D grupā visām izlasēm vienādi rādītāji
Izlīdzinājuma vārtu autors Makss Alēns Gradels
Foto: AFP/Scanpix

Āfrikas Nāciju kausa izcīņā noslēgušās otrās kārtas spēles. D grupā Kotdivuāra izglābās no zaudējuma pret Mali (1:1), un ar identisku rezultātu beidzās arī Kamerūnas un Gvinejas cīņa. Arī pirmajā kārtā abas D grupas spēles beidzās 1:1, līdz ar to šobrīd visām komandām ir vienādi rādītāji un pēc grupu turnīra beigām var nākties veikt izlozi, lai noteikti tās komandas, kuras iekļūs ceturtdaļfinālā.

Kotdivuāras izlasei pirmajā kārtā nopelnītā noraidījuma dēļ nevarēja palīdzēt Žervinjo, bet komandas galvenais treneris Ervē Renārs pamatsastāvā veica vēl divas izmaiņas. Malā palika arī Salomons Kalū un Žofrē Dī, bet šo trijotni sākumsastāvā aizstāja Siaka Tjenē, Ismaels Diomandē un Seidū Dumbijā.

Līdzīgi kā pirmajā mačā pret Gvineju, arī šoreiz Kotdivuāra pirmā ielaida vārtus. Tas notika jau septītajā minūtē, kad Sambū Jatabarē piespēlēja soda laukumā, bet Bakarī Sako pēc bumbas atsitiena pret zālāju no gaisa trieca to tieši mērķī (1:1). Izlīdzinājumu kotdivuārieši panāca tikai trīs minūtes līdz pamatlaika beigām. Seržs Orjē pēc kombinācijas labajā flangā soda laukumā atrada Maksu Alēnu Gradelu, un "St.-Etienne" pussargs sita netverami (1:1).

Grupas otrajā spēlē ātrus vārtus guva Kamerūna, kas izvirzījās vadībā jau 13. minūtē. Benžamēns Mukandžo izpildīja stūra sitienu, centrējot bumbu uz tuvo vārtu stabu. Oreljēns Šedžū līdz tai neaizsniedzās, taču ar to bija gana, lai gvinejiešu vārtsargs apjuktu un nespētu bumbu atvairīt (1:0). Puslaika izskaņā Gvineja izlīdzināja rezultātu - Ibrahima Turē pēc pagrieziena izkārtoja sev pozīciju un meistarīgi trāpīja tālajā apakšējā vārtu stūrī (1:1).

Grupas pēdējās kārtas spēles notiks 28. janvārī, kad Kamerūna tiksies ar Kotdivuāru, bet Gvineja spēlēs ar Mali.

Āfrikas Nāciju kauss, D grupa

24. janvāris

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Kotdivuāra – Mali1:1 (0:1)Gradels 87' – Sako 7'
Kamerūna – Gvineja1:1 (1:1)Mukandžo 13' – Traorē 42'

Tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Kotdivuāra20202:22
Mali20202:22
Kamerūna20202:22
Gvineja20202:22

Kritēriji, ja divām vai vairāk komandām ir vienāds punktu skaits:

1. punktu skaits, kas izcīnīts savstarpējās spēlēs,
2. vārtu starpība savstarpējās spēlēs,
3. gūto vārtu skaits savstarpējās spēlēs,
4. ja komandām pēc punktu 1-3 pielietošanas joprojām rādītāji ir vienādi, šos punktus pielieto vēlreiz. Ja pēc procedūras atkārtošanas joprojām nav iespējams noteikt komandu ieņemtās vietas, pielieto punktus 5-7,
5. vārtu starpība visās grupas spēlēs,
6. gūto vārtu skaits visās grupas spēlēs,
7. izloze.

Izmantotie resursi:
Goal.com
cafonline.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Sergejs Barbarezs. Foto: vijesti.ba

Bijušais kapteinis Barbarezs kļūst par Bosnijas un Hercegovinas galveno treneri

LETA--AFP. Bijušais Bosnijas un Hercegovinas vīriešu futbola izlases kapteinis Sergejs Barbarezs piektdien kļuva par valstsvienības galveno treneri.
Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.