Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Rūnijs paziņo par karjeras beigām Anglijas izlasē

Rūnijs paziņo par karjeras beigām Anglijas izlasē
Veins Rūnijs
Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Ilggadējais Anglijas valstsvienības futbolists Veins Rūnijs paziņojis par karjeras beigām izlasē, tādējādi noraidot iespēju tikt iekļautam kandidātu sarakstā uz septembrī paredzētajām Pasaules kausa kvalifikācijas spēlēm.

Anglijas izlases galvenais treneris Garets Sautgeits aicināja Rūniju uz valstsvienību, kam septembrī paredzētas Pasaules kausa kvalifikācijas spēles pret Maltu un Slovākiju. "Ikreiz, kad tiku izvēlēts, to uztvēru kā lielu privilēģiju, taču es ticu, ka šobrīd ir laiks izlaist uzaicinājumu," norādījis 31 gadu vecais uzbrucējs, kurš Anglijas izlases rindās 119 spēlēs guvis 53 vārtus.

"Bija lieliski, ka Garets Sautgeits man šonedēļ zvanīja un vēlējās, lai es atgriežos Anglijas izlases rindās uz gaidāmajām spēlēm. Es to ļoti novērtēju. Tomēr jau iepriekš biju daudz un dikti par to domājis, tādēļ pateicu Garetam, ka beidzu karjeru izlasē uz visiem laikiem," teikts Rūnija paziņojumā.

"Šis ir ļoti grūts lēmums, kuru esmu pārrunājis ar ģimeni, "Everton" galveno treneri un saviem tuvākajiem cilvēkiem. Spēlēšana Anglijas izlasē man vienmēr ir bijis kas īpašs. Ik reizi, kad tiku izvēlēts kā valstsvienības dalībnieks vai kapteinis, tā man bija īsta privilēģija, tādēļ saku paldies visiem, kas man palīdzēja. Taču ticu, ka nu ir pienācis laiks pielikt punktu," skaidro uzbrucējs.

"Aiziešana no "Manchester United" bija grūts lēmums, bet es zinu, ka pieņēmu pareizo lēmumu atgriežoties mājās "Everton" komandā. Tagad vēlos koncentrēt visu savu enerģiju, lai klubam būtu veiksmīga sezona. Es vienmēr būšu kaislīgs Anglijas izlases fans. Viena no retajām lietām, ko nožēloju, ir tā, ka neesmu bijis daļa no Anglijas izlases, kas aizvadītu sekmīgu turnīru," piebildis Rūnijs.

Valstsvienības sastāvā Rūnijs debitēja 2003. gada februārī, palīdzot angļiem ar 3:1 pārspēt Austrāliju. 18 gadu vecumā viņš debitēja Anglijas izlasē kādā no lielajiem turnīriem - 2004. gada Eiropas čempionātā. Rūnijs ar paziņojumu nācis klajā tikai divas dienas pēc tam, kad guva savus 200. vārtus Anglijas Premjerlīgā, palīdzot "Everton" nopelnīt punktu pret "Manchester City".

Izmantotie resursi:
BBC Sport


, 2017-08-23 15:49, pirms 7 gadiem
Dīvaini.. Varēja Pasaules kausā vēl uzspēlēt, jo nu izlasē vieta noteikti atrastos, dēļ pieredzes vien.
, 2017-08-23 15:59, pirms 7 gadiem
leišiem nepaveicās! Nespīd redzēt leģendu laukumā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-08-23 16:13, pirms 7 gadiem
HMB-BIROJSSS!!! rakstīja: Driiz jau 25 gados vairums beigs karjeru
Jā , komercializācija futbolam par labu nenāk .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-08-23 17:08, pirms 7 gadiem
No sirds par USA rakstīja: Dīvaini.. Varēja Pasaules kausā vēl uzspēlēt, jo nu izlasē vieta noteikti atrastos, dēļ pieredzes vien.
Vismaz zin kad laicigi no izlases aiziet, lai nebutu jaklausas, par to ka sliti nospelejis vai nav forma, vai ari jaunajiem nedod vietu.
Redz musu Gorkss laicigi nepielika punktu un briziem kadi sudi velas uz vina pusi.
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.
Konstantins Vasiļjevs. Foto: Zumapress.com/Scanpix
11

Igaunijas rekordu atkārtojušais Vasiļjevs neveiklu kara izteikumu dēļ atteicies no kapteiņa apsēja

Igaunijas Futbola asociācija pavēstījusi, ka valstsvienības kapteinis Konstantins Vasiļjevs tikšanās laikā ar valdi nolēmis atteikties no apsēja un kapteiņa statusa savu neseno izteikumu dēļ.
Karlīna Miksone. Foto: LFF

Latvijas sieviešu futbola izlase EČ kvalifikācijā viesosies Moldovā

LETA. Latvijas sieviešu futbola izlase šodien Kišiņevā 2025.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlē tiksies ar Moldovu.