Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

UEFA prezidenta amatam izvirzīti trīs kandidāti

UEFA prezidenta amatam izvirzīti trīs kandidāti
Mihaels van Prāgs
Foto: AFP/Scanpix

Uz UEFA prezidenta krēslu septembrī kandidēs Slovēnijas, Nīderlandes un Spānijas futbola federāciju prezidenti.

Aizvadītā gada nogalē FIFA Ētikas komisija tā brīža UEFA prezidentam Mišelam Platinī piesprieda astoņu gadu diskvalifikāciju no futbola, pamatojoties uz to, ka francūzis iesaistījies aizdomīgos darījumos, saņemot naudu no skandalozā FIFA prezidenta Zepa Blatera. Francijas futbola leģenda pēc tam vērsās FIFA apelāciju komisijā, un sods par diviem gadiem tika samazināts. Pēc tam viņš devās arī uz Sporta arbitrāžas tiesu (CAS), kas lēma viņa diskvalifikāciju samazināt vēl par diviem gadiem. Platinī gan pauda, ka ir vīlies un, turpināšot cīņu par taisnību.

Pēc šāda pavērsiena UEFA izsludināja jaunu kandidātu pieteikumu pieņemšanu un līdz pēdējai dienai pieteicās trīs futbola federāciju prezidenti – Spānijas futbola vadītājs Anhels Marija Viljars, Slovēnijas futbola galva Aleksandrs Čeferins, kā arī nīderlandietis Mihaels van Prāgs, kurš pretendēja arī uz FIFA prezidenta posteni.

12. UEFA kongresā, kas notiks 14. septembrī Atēnās, FIFA Izskatīšanas komisija lems par visu trīs kandidātu atbilstību amatam, turklāt jaunievēlētais Eiropas futbola vadītājs automātiski tiks iecelts arī par FIFA padomes viceprezidentu.

Kongresā, papildus prezidenta vēlēšanām, tiks iecelta arī sieviešu pārstāve FIFA padomē. Uz šo amatu savukārt kandidēs Velsas Futbola federācijas locekle Laura Makalistere, kā arī Evelīna Kristilīna no Itālijas Futbola federācijas.

Resursi:
Candidates for UEFA Presidency - UEFA.org

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-07-23 15:44, pirms 8 gadiem
Kāpēc mūsu Guņas nav !? Nekārtība .
Paklausoties viņu - tas ir sekmīgākās federācijas vadītājs Eiropā !

     [+] [-]

, 2016-07-23 15:45, pirms 8 gadiem
Un kāpēc JM vai GI nepretendē. Viņiem taču milzīga pieredze futbola "attīstībā" un līdzekļu apsaimniekošanā