Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Peru vairākumā sakauj Venecuēlu un iegūst "Copa America" bronzu

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

Peru vairākumā sakauj Venecuēlu un iegūst "Copa America" bronzu
Paolo Gerero šovakar "hat-trick"
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar mačā par "Copa America" trešo vietu Peru ar 4:1 vairākumā spēja pieveikt Venecuēlu, izcīnot augstāko sasniegumu turnīrā kopš 1975. gada. Uzvarētājiem Paolo Gerero iesita trīs vārtus un piespēlēja vēl vienos, bet Vilianam Čirokem vārti un piespēle.

Peru savā pusfinālā ar 0:2 piekāpās Urugvajai, bet Venecuēla aizraujošā mačā tikai pēcspēles 11 metru sitienos atzina Paragvajas pārākumu. Tas bija pirmais Venecuēlas zaudējums turnīrā – pirms tam šī izlase bija pamanījusies nospēlēt gan neizšķirti ar Brazīliju, gan ceturtdaļfinālā izslēgt no cīņas spēcīgo Čīli. Peru savukārt izkļuva no grupas kā labākā trešās vietas ieguvēja, bet cīņā par pusfinālu pieveica Kolumbiju.

Jau visai drīz venecuēliešiem bija neslikta iespēja izvirzīties vadībā, taču Maldonado sitiens bija nedaudz neprecīzs. Mačs bija sācies labā tempā, abas komandas centās uzbrukt, taču līdz nonākšanai pie patiešām bīstamiem momentiem nedaudz pietrūka. Pēc spēlētas nepilnas pusstundas Maldonado ieraidīja bumbu vārtos, tomēr tika fiksēta aizmugure, un rezultāts palika iepriekšējais.

Puslaika beigās spēles temps ievērojami kritās, tomēr vārti līdz pārtraukumam tika gūti – Vilians Čiroke piespēlēja bumbu Paolo Gerero, kurš pēc mirkļa to piespēlēja atpakaļ Čirokem. Pussargs jau varēja raidīt bumbu tukšos vārtos. 1:0 Peru labā 42. minūtē! Līdz puslaika noslēgumam nekas būtisks nenotika, un Peru futbolisti pārtraukumā varēja doties ar vienu vārtu pārsvaru.

Otro puslaiku Venecuēla uzsāka apņēmīgi, tomēr 59. minūtē viņu situācija sarežģījās – Tomass Rinkons saņēma sarkano kartīti, atstājot savējos mazākumā. Peru viena futbolista pārsvaru izmantoja jau piecas minūtes vēlāk, kad Čiroke un Gerero nokārtoja 2:0 – šoreiz gan izšķirošo sitienu izdarīja otrais no abiem, ar spēcīgu raidījumu otrreiz pārspējot pretinieku vārtsargu Vegu. Venecuēla nezaudēja cerību un turpināja apņēmīgi doties uz priekšu. Tas deva rezultātus – Orozko piespēli izmantot izdevās nesen uz maiņu nākušajam Arango, kurš atkal samazināja starpību līdz minimumam.

Kičero pēc Arango soda sitiena bija iespēja arī panākt izlīdzinājumu, tomēr nekā – nedaudz garām. Beigās Venecuēla salūza un Gerero pāris minūšu laikā divreiz uzlauza tās aizsardzību. 3:1 un beigās arī 4:1, bet Gerero "hat-trick". Peru trešā vieta turnīrā, kas ir viņu augstākais sasniegums kopš 1975. gada, kad tā triumfēja "Copa America". Venecuēlai šis ir labākais sasniegums izlases pastāvēšanas vēsturē.

Copa America, cīņa par trešo vietu

Peru – Venecuēla 1:0 (1:0)
Vārti: Čiroke 42'; Gerero 64' 90' 90'+3 – Arango 78'
Noraidījums: Rinkons 59'
Peru: Valverde, Revoredo, Rodrigess, Ramoss, Vilčess, Advinkula (Kruzado 79'), Lobatons (Lega 61'), Vilakorta, Floress, Čiroke, Gerero.
Venecuēla: Vega, Rosaless, Vikarondo, Rejs, Kičero, Rinkons, Lukena (Seijass 46'), Gonsaless (Arango 68'), Orozko, Miku (Rondons 62'), Maldonado

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: MN2S

     [+] [-]

, 2011-07-24 00:21, pirms 13 gadiem
El_Dorado rakstīja: No Brazil, no Argentina - No party!
Biri urugvaj i pizduj na party
Slēpts komentārs: Vynilz

     [+] [-]

, 2011-07-24 00:41, pirms 13 gadiem
Laba spēle. Venecuēla pati nolažoja. Varēja vēsā izlīdzināt uz 2:2. jo Peru ļāva momentus veidot, tad gan būtu interesanti.
Kā liekas pārējiem, sarkanā kartiņa tika parādīta pamatoti?

     [+] [-]

, 2011-07-24 16:41, pirms 13 gadiem
vispār nekas tāds neizskatījās. Bet kad spēlētāju aiznesa uz nestuvēm biki apdomājos.
Patika tiesnesis, jo tik mierīgu soģi nebiju sen redzējis. Cik momentos Gerero dusmās kliedza, kādas sejas rādīja, bet tiesnesim viss poh...
Ceru ka šodien būs interesanta spēle

     [+] [-]

, 2011-07-25 08:00, pirms 13 gadiem
Vynilz rakstīja: Nez atkal izteikšos ka mačs par trešo vietu nav vajadzīgs,tagad Venecuēla kas tik labi spēlēja visu turnīru paliek uzreiz aiz pjedestāla.Saprotu ka turnīra organizētājiem ienākumi no spēles biļetēm un daudziem futbola faniem ir interesanti bet tomēr labāk lai piešķir dalīto 3 vietu un miers,šādā turnīrā kurš'parādīja cik izlīdzinājies spēku samērs šajā kontinentā vajadzētu svarīgam būt tikai finālam.To pašu saku arī par PK spēli par 3 vietu,pilnīgi bezjēdzīgi.
es domāju, ka tavas trulās domas nevienam neinteresē, tas ir sports