Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Palīdzot klubiem, UEFA priekšlaicīgi izmaksās prēmijas par izlašu spēlētājiem

Rolands Eliņš

Palīdzot klubiem, UEFA priekšlaicīgi izmaksās prēmijas par izlašu spēlētājiem
Latvijas izlase Ļubļanā 2019. gada 16. novembrī. Foto: LFF.

UEFA Izpildkomiteja paziņojusi, ka koronavīrusa pandēmijas apstākļos nolemts jau tagad izmaksāt klubiem paredzētos līdzekļus par futbolistu palaišanu uz UEFA turnīru izlašu spēlēm. Šim mērķim par spēlēm UEFA Nāciju līgā un EČ atlasē paredzēti 70 miljoni eiro.

UEFA maksājumos par spēlētāju palaišanu uz izlasi paredzēts izdalīt 200 miljonus eiro, no kuriem 130 plānoti par „Euro 2020” (kas pārcelts uz nākamo gadu) spēlēm. Līgums ar Eiropas Klubu asociāciju (ECA) paredz, ka pārējie 70 miljoni eiro pēc kvalifikācijas turnīra beigām tiktu sadalīti starp klubiem, kuri bija devuši savus spēlētājus nacionālo izlašu spēlēm.

UEFA ņēmusi vērā pašreizējo situāciju un paātrinājusi maksājumu veikšanu. Saskaņā ar līgumu tas būtu jādara tikai pēc „Euro 2020” atlases „play-off” spēļu noslēgšanās, kur vēl iesaistītas 16 izlases, taču arī šīs spēles ir pārceltas.

Attiecīgi UEFA jau šobrīd izdalīs paredzētās naudas summas, ieturot 2.7 miljonus, kas attiecas tieši uz minētajām „Euro 2020” atlases izslēgšanas spēlēm. UEFA vēsta, ka maksājumos paredzētie 67.3 miljoni eiro tiks izdalīti starp klubiem visās 55 UEFA dalībvalstīs, kopumā 676 komandām. Maksājumu intervāls būs starp 3200 eiro un 630 tūkstošiem eiro.

LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks portālam Sportacentrs.com norādīja, ka UEFA lēmumu pieņēmusi tikai šodien un klubiem paredzētās summas vēl nav darījušas zināmas Latvijas Futbola federācijai, tas, visticamāk, notiks tuvāko dienu laikā. Attiecīgi Pukinsks nevarēja nosaukt pat aptuvenus skaitļus, kādus Latvijas futbola klubi saņemtu UEFA maksājumos, taču viņš atgādināja, ka tie tiešā veidā būs atkarīgi no tā, cik daudz spēlētājus klubs deleģējis uz izlašu spēlēm.

„Šis lēmums ir ļoti svarīga finanšu injekcija klubu budžetos,” lēmumu komentēja ECA vadītājs Andrea Agnelli no Turīnas „Juventus”. „Tas apzīmē kopīgi paveiktu UEFA un ECA darbu, palīdzot klubiem brīdī, kad ir eksistenciālas bažas par izdzīvošanu. Lai gan sabiedrības veselība paliek mūsu prioritāte, ECA svarīga ir arī finansējuma nodrošināšana un stingrāko drošības pasākumu atvieglošana visā Eiropā, lai, tiklīdz tas būs droši, varētu pārstartēt Eiropas futbolu.”

UEFA paziņojumā minēts, ka pilns saraksts ar klubiem, kuri saņems maksājumus par izlases spēlētājiem, tiks publicēts pēc finālturnīra beigām.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/insideuefa/new...

  +1 [+] [-]

, 2020-04-23 17:59, pirms 4 gadiem
Lai LV izlases līdzjūtējiem kuri apmeklēja mūsējo spēles arī lai izmaksā prēmijas. Domājat viņiem bija viegli skatīties tàdu futbolu?

     [+] [-]

, 2020-04-24 17:36, pirms 4 gadiem
O ja.