Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Irāka pendelēs izslēdz Irānu, AAE šokē Japānu

Andrejs Siliņš

Irāka pendelēs izslēdz Irānu, AAE šokē Japānu
Apvienoto Arābu Emirātu komanda pēc šokējošās uzvaras pār Japānu
Foto: AFP/Scanpix

Piektdien Āzijas kausa izcīņā futbolā,kas notiek Austrālijā, norisinājās pēdējās divas ceturtdaļfinālu spēles. Irāka pēc rezultatīva snieguma pirmajās 120 minūtēs (3:3) pēcspēles sitienos ar 7:6 pieveica Irānu, savukārt līdzšinējā čempione Japāna nolika pilnvaras, neizmantojot nomācošu pārsvaru (1:1) un pēcspēles sitienos ar 4:5 atzīstot Apvienoto Arābu Emirātu pārākumu.

Irāna bija uzvarējusi visās trijās apakšgrupas spēlēs, kas deva pirmo vietu C grupā. Tas nozīmēja,ka ceturtdaļfinālā pretī stāsies Irāka, kas D apakšgrupā Jordānu un Palestīnu, bet zaudēja Japānai, paliekot otrajā pozīcijā. Par prieku gandrīz 19 tūkstošiem līdzjutēju stadionā un miljoniem pie TV ekrāniem spēle izvērtās rezultatīva un aizraujoša. Jau 24. minūtē 20 gadus vecais Kazaņas "Rubin" uzbrucējs Sardars Azmouns atklāja rezultātu,izvirzot vadībā irāniešus.

Izlīdzinājumu irākieši panāca tikai aptuveni desmit minūtes pēc otrā puslaika sākuma, kad Ahmeds Jasins panāca 1:1. Pēc pusotras stundas garas cīņas uzvarētājs nebija noskaidrots, līdz ar to tika nozīmēts pagarinājums. Jau otrajā tā minūtē Junis Mahmuds pirmoreiz izvirzīja vadībā Irāku. Ilgi gan vadību noturēt neizdevās un jau pēc desmit minūtēm Irāna atjaunoja līdzsvaru (2:2). Cīņu vēl dramatiskāku padarīja pēdējās piecas papildlaika minūtes. Vispirms Irāka izmantoja 11 metru soda sitienu, bet priekšpēdējā minūtē Irāna otro reizi mačā atspēlējās- spēle beidzās ar rezultātu 3:3.

Arī pēcspēles sitienu sērija attaisnoja visas drāmas cienītāju cerības - pirmos sitienus neizmantoja neviena no komandām, bet pēc tam sekoja 12 precīzu sitienu sērija. Astotajā piegājienā Vahids Amiri trāpīja pa stabu, bet Salams Šakers ar precīzu sitienu ieveda Irāku pusfinālā, kur tai pretī stāsies Dienvidkoreja.

Pēdējā ceturtdaļfināla mačā D grupas uzvarētāja Japāna tikās ar C grupas otro vietu Apvienotajiem Arābu Emirātiem. Arī šajā mačā Sidnejā 19 tūkstoši klātienē atnākušo līdzjutēju tika izklaidēti pēc pilnas programmas. Jau 7. minūtē 24 gadus vecais uzbrucējs Ali Mabhuts izvirzīja vadībā arābus, taču japāņiem piederēja nospiedošs pārsvars visa mača garumā (sitienu attiecība - 35:3!). Ar iespēju izmantošanu gan neveicās, un izlīdzinājumu Japāna panāca vien aptuveni desmit minūtes pirms pamatlaika beigām, kad Gaku Šibasaki bija precīzs sitienā no vārtu priekšas pie soda laukuma robežas.

Papildlaikā vārtu netika gūti, lai gan Japānas spiediens arvien bija nomācošs. Pēcspēles sitienu sērijā pirmie astoņi mēģinājumi sasniedza mērķi un pirmā kļūda sekoja tikai devītajā mēģinājumā. Dortmundes "Borussia" pussargs Šindzi Kagava aizsita garām, savukārt arābu aizsargs Ismails Ahmeds bija precīzs, šokējot Japānu un ievedot AAE pusfinālā.

Tur pretī stāsies Austrālija.

Ceturtdaļfināli

DatumsSpēleRezultāts
22.01Dienvidkoreja - Uzbekistāna2:0 (pag.)
22.01Ķīna - Austrālija0:2
23.01Irāna - Irāka3:3 (6:7 11m sit.)
23.01Japāna - AAE1:1 (4:5 11m sit.)

     [+] [-]

, 2015-01-23 14:53, pirms 9 gadiem
Zheel, ka nebus 1/2 finala - Australija pret Japanu.
1/4 finali kopumaa ljoti aizraujoshi un intrigejoshi.
Iraka kartejo reizi pieradiija, ka ir viena no vadoshajam izlasem Azijas zonaa.
No 4 turniiraa palikushajam izlasem 2 nekad nav izcinijusas Azijas kausu - Australija un AAE.

     [+] [-]

, 2015-01-23 15:49, pirms 9 gadiem
Njaa, bet finals daudzmaz paredzams (paredzeju sadu jau pirms turnira), Australija pret Doenvidkoreju

  +2 [+] [-]

, 2015-01-23 16:45, pirms 9 gadiem
Japānas un AAE spēlē gan nebija 8 precīzi pēcspēles pendeļi pēc kārtas. Honda jau pirmo sitienu raidīja mākoņos un pēc tam viens arābs arī aizsita garām.

  +1 [+] [-]

, 2015-01-23 17:03, pirms 9 gadiem
Njaa, interesanti, ka tieši abas leilās zvaigzens bija tie, kuri netrāpija penāļus