Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Nigērijas uzbrucējs karstuma dēļ saļimst treniņa laikā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Nigērijas uzbrucējs karstuma dēļ saļimst treniņa laikā
Samuels Kalu. Foto: Imago Sport/Scanpix

Šovakar pulksten 20:00 savu pirmo spēli Āfrikas Nāciju kausā aizvadīs Nigērijas izlase. Vakar no treniņa uz slimnīcu tika aizvests uzbrucējs Samuels Kalu, kurš saļima atūdeņošanās dēļ.

Ēģiptes otrajā lielākajā pilsētā Aleksandrijā, kur Nigērija šovakar spēkosies pret Burundi, gaisa temperatūra sasniegusi 40 grādus. Kalu saļima brīdī, kad grasījās izpildīt stūra sitienu, un pēcāk viņš tika nogādāts slimnīcā.

Izlase paziņojusi, ka futbolists pēc slimnīcā veiktajām pārbaudēm jūtas komfortabli, tomēr pirmais mačs viņam ies secen. Šorīt Kalu tika izrakstīts no slimnīcas un atgriezās viesnīcā, bet mediķi viņam veltīs papildus uzmanību.

Šī ir pirmā reize, kad Āfrikas Nāciju kauss tiek aizvadīts jūnijā un jūlijā, un tiek prognozēts, ka gaisa temperatūra Ēģiptē tuvākajā laikā nekritīsies. Reaģējot uz laika apstākļiem, pieņemts lēmums spēles 30. un 70. minūtē ieturēt trīs minūšu pauzi, kuras laikā futbolistiem un tiesnešiem būs iespēja atveldzēties.

21 gadu vecais malējais uzbrucējs Kalu pārstāv Francijas komandu "Bordeaux", ar kuru pagājušā gada augustā parakstīja piecu sezonu līgumu. Pirms tam viņš spēlēja beļģu klubā "Gent". Nigērijas valstsvienībā Kalu aizvadījis piecas spēles un guvis vienus vārtus.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...