Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Figu: "Privātās sarunās FIFA līderus salīdzina ar sātaniem, bet publiski - ar Jēzu Kristu"

Rolands Eliņš

Figu: "Privātās sarunās FIFA līderus salīdzina ar sātaniem, bet publiski - ar Jēzu Kristu"
Luišs Figu
Foto: AP/Scanpix

Portugāles futbola leģenda Luišs Figu vakar oficiāli apstiprināja, ka atsakās no savas kandidatūras FIFA prezidenta vēlēšanās. Komentējot šo lēmumu, viņš atsaucās uz demokrātijas trūkumu vēlēšanu procesā un veltīja asu kritiku dažiem nacionālo federāciju vadītājiem.

"Šīs vēlēšanas ir viss kas, tikai ne normālas vēlēšanas," sacīja Luišs Figu. "Šis process ir referendums ar mērķi nogādāt visaptverošu varu viena cilvēka rokās. Es atsakos piedalīties tamlīdzīgas lietās."

Vakar no savas kandidatūras atteicās arī Mihaels van Prāgs, nododot savu atbalstu Jordānijas princim Ali un izsakoties, ka palikšana ar līdzšinējo prezidentu FIFA var maksāt dārgi. Arī Figu savā uzrunā norādīja uz Zepa Blatera visaptverošo ietekmi, taču nevairījās iemest pamatīgu akmeni arī nacionālo federāciju prezidentu dārziņā.

"Cenšoties gūt atbalstu savai kandidatūrai, apceļoju daudzas zemes un satiku daudzus interesantus cilvēkus, kuri, lai arī novērtēja līdz šim paveikto, nevairījās teikt, ka pārmaiņas ir nepieciešamas, turklāt tādas pārmaiņas, kas beidzot notīrītu FIFA reputāciju kā korumpētai organizācijai," sacīja Figu. "Pats personīgi pieredzēju, kā nacionālo federāciju prezidenti dienu pēc tam, kad privātā sarunā nosauca FIFA vadītājus par sātaniem, pēc tam izgāja uz skatuves un tos pašus cilvēkus salīdzināja ar Jēzu Kristu. Tas nav nekāds baumu atstāsts, bet gan manis paša pieredzētais."

Figu arī vēlreiz pauda savu izbrīnu par to, kādēļ Blaters nemaz neuzskata par vajadzīgu sagatavot publisku priekšvēlēšanu manifestu (Blaters to skaidro ar to, ka viņa labākā reklāma ir iepriekš paveiktie darbi), kā arī norādīja uz Blatera atteikšanos iesaistīties publiskās debatēs ar citiem kandidātiem un par negodīgu nosauca konfederāciju rīcību, to kongresos liedzot iespēju citiem kandidātiem veikt uzrunu un iepazīstināt ar sevi.

Kā portālam Sportacentrs.com norādīja LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, UEFA kongress bija vienīgais, kur vārds tika dots visiem četriem kandidātiem: "Tā jau ir daļa no priekšvēlēšanu cīņas. Ja UEFA kongresā katram deva vārdu un ļāva izteikties, tad citās konfederācijās... nu, tas lai paliek uz viņu sirdsapziņas, jo kongresa dienas kārtību izvēlas jau pašas konfederācijas."

FIFA prezidenta vēlēšanas notiks 29. maijā, un, lai tajās uzvarētu, pirmajā balsojumā nepieciešams iegūt divas trešdaļas balsu. Ja pirmajā balsojumā FIFA prezidents netiek noskaidrots, tad nākamajā balsojumā uzvarai pietiks vienkārši ar balsu vairākumu. Jāatgādina, ka LFF prezidents Guntis Indriksons nedēļas sākumā pauda savu atbalstu pašreizējajam FIFA vadītajam Blateram.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

     [+] [-]

, 2015-05-23 11:20, pirms 9 gadiem
domāju, ka Blaters uzvarēs jau pirmajā kārtā ar 2/3 balsu. tur apakšā ir tāds miljardu bizness, ka tiek klāt tikai savējie un tā būs vēl ilgi.