Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Karjeras pēdējo spēli aizvadījis ilggadējais Brazīlijas izlases un "Inter" vārtsargs Sezars

Rolands Eliņš

Karjeras pēdējo spēli aizvadījis ilggadējais Brazīlijas izlases un "Inter" vārtsargs Sezars
Žuliu Sezars
Foto: Flamengo FC

Šonakt slavenajā „Maracana” stadionā Riodežaneiro, Brazīlijā, savas futbolista karjeras atvadu spēli aizvadījis Žuliu Sezars, kurš nostāvēja sausā sava bērnības kluba „Flamengo” uzvarā 2:0 pār „America” Brazīlijas čempionātā.

38 gadus vecais Žuliu Sezars atgriezās „Flamengo” sastāvā pēc 13 gadu pārtraukuma. Tieši „Flamengo” sastāvā viņš uzsāka savas gaitas futbolā, un tieši šīs komandas rindās viņš arī atvadījās no futbola. Sezars šonakt devās sākumsastāvā spēlē pret „America”, kas bija komandas otrā spēle Brazīlijas čempionāta jaunajā sezonā.
„Šonedēļ es daudz raudāju, gaidot šo spēli,” pēc mača atzina emocionālais Sezars.

Sezars bija ilggadējs Brazīlijas izlases vārtsargs, pārstāvot to trīs Pasaules kausa finālturnīros. 2006. gada finālturnīrā gan viņš laukumā neizgāja, bet bija izlases pamatvārtsargs 2010. un 2014. gadā, arī bēdīgi slavenajā pusfinālā pret Vāciju, kad Sezara vārtos bumba ielidoja septiņas reizes.

Sezars Brazīlijas izlasē aizvadījis 87 spēles, un vairāk Brazīlijas vēsturē aizvadījuši tikai trīs vārtsargi – Dida (91), Žilmars (94) un Klaudio Tafarels (104).

Eiropā viņa karjeras labākie gadi bija Milānas „Inter” rindās no 2005. līdz 2012. gadam. Milānā viņš kļuva par pieckārtēju Itālijas čempionu, trīskārtēju Itālijas kausa ieguvēju un Čempionu līgas uzvarētāju 2010. gadā. Pēc aiziešanas no „Inter” sekoja divas sezonas „Quens Park Rangers”, bet pēdējās trīs sezonas Sezars pavadīja Portugālē „Benfica” sastāvā, tiekot pie trim čempiona tituliem pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
Julio Cesar keeps clean sheet for Flamengo in...

  +2 [+] [-]

, 2018-04-22 14:33, pirms 6 gadiem
Super vārtsargs un personība. Paldies viņam par lieliskajiem gadiem tieši Inter sastāvā. Bija privilēģija vērot viņu aizstāvam zilimelnās krāsas.
https://www.youtube.com/watch?v=8pf... - eh, kur tie laiki.

  +2 [+] [-]

, 2018-04-22 18:40, pirms 6 gadiem
Leğenda

     [+] [-]

, 2018-04-23 00:56, pirms 6 gadiem
Normāls čalis.