Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Haralds Pakers

U-21 izlase iesāk veiksmīgi, taču nenotur pārsvaru pret Kazahstānas izlasi

U-21 izlase iesāk veiksmīgi, taču nenotur pārsvaru pret Kazahstānas izlasi
Latvijas U21 futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas U-21 futbola izlase šodien uzsāka dalību “Antalya Cup” pārbaudes turnīrā, kurā pirmajā spēlē ar rezultātu 1:1 spēlēja neizšķirti pret vienaudžiem no Kazahstānas . U-21 izlase šajā turnīrā aizvadīs vēl divas spēles. 24. martā pretiniece būs Ziemeļmaķedonijas izlase, bet 26.martā – Ukrainas.

Spēli Latvijas izlase iesāka sparīgi, iesaistoties cīņā, kas palīdzēja mūsējiem iegūt bumbu savā kontrolē. Pirmais izlases uzbrukums uzreiz vainagojās ar panākumiem. Pēc Daniila Hvoiņicka izpildīta stūra sitiena bumba nonāca līdz tālajam stabam, kuru vārtos ietrieca Daugavpils komandas centrālais aizsargs Daniels Balodis 1:0. Latvieši atklāja rezultātu jau trešajā minūtē, taču jau spēles ceturtajā minūtē Kazahstānas izlase izpildīja bīstamu soda sitienu no apmēram 23 metru attāluma, pēc kura pirmo reizi cīņā iesaistījās Matrevics. Pēc ātri gūtajiem vārtiem Latvijas izlase nomierinājās un centās apdraudēt kazahus ar tālajām piespēlēm. Neskatoties uz bumbas kontroli, Kazahstānas izlase neko ievērības cienījamu nespēja izveidot pie mūsējo vārtiem. 12.minūtē Latvijas izlase atrada iespēju doties pretuzbrukumā, kas beidzās ar stipru, bet neprecīzu sitienu garām vārtiem. Dažas minūtes vēlāk Zelenkovs veica labu izrāvienu pa labo flangu, izpildīja piespēli starp aizsargiem, taču pirmais pie bumbas bija Kazahstānas izlases vārtsargs. Abas komandas spēlēja ar degsmi un nevienā brīdī nepiekāpās viena otrai, kas rezultējās ar daudziem noteikumu pārkāpumiem. Mūsējie turpināja veiksmīgi darboties pretuzbrukumos un divas reizes nopietni apdraudēja kazahu vārtus. Pirmajā reizē asu Zelenkova centrējumu spēja pārtvert aizsargi, bet pēc īsa brīža pats Zelenkovs nonāca viens pret Šaizadu, taču vārtsargs sitienam bija gatavs. Turpinājumā bīstamu momentu nebija, un Latvijas U-21 izlase ģērbtuvēs devās ar vienu vārtu pārsvaru.

Otrais puslaiks sākās ar Kazahstānas pārsvaru, pie mūsu vārtiem bieži vien bija sastopams haoss. Pašā puslaika sākumā mūsējie spēja nosargāt vārtus neskartus, taču 57. minūtē kazahi izpildīja kārtējo centrējumu no soda sitiena. Šoreiz standartsituācija beidzās rezultatīvi. Kazahstānas uzbrucējs bija visveiklākais pie tuvā vārtu staba, apsteidza mūsu vārtsargu un ieraidīja bumbu jau tukšos vārtos 1:1. Kazahstāna turpināja spiedienu, un mūsējo uzbrukumi kļuva aizvien retāki. Kazahi izcēlās ar daudziem pusmomentiem, savukārt, 67. minūtē pēc centrējuma Latvijas izlasi glāba vārtu pārliktnis. Spēli turpināja kontrolēt kazahi, bet līdzīgi kā pirmajā puslaikā ar bīstamiem momentiem pie mūsu vārtiem tas nebeidzās. 88. minūtē no stūra sitiena Latvijas izlasei bija labākā iespēja atjaunot vienu vārtu pārsvaru, taču vārtsargs tika galā ar bīstamu sitienu un sāka pretuzbrukumu, kas beidzās ar sitienu pa vārtiem, kuru atsita nevis Matrevics, bet gan viens no mūsu komandas aizsargiem. Tiesnesis uzskatīja, ka kompensācijas laiks nav vajadzīgs, un spēle beidzās ar kaujiniecisku 1:1.

Latvijas U-21 izlase 18. martā uzsāka kārtējo treniņnometni, kuras ietvaros komanda devās uz Turcijas pilsētu Antalju, lai piedalītos pārbaudes spēļu turnīrā “Antalya Cup”. “Antalya Cup” turnīrā piedalās kopumā piecu valstu izlases, kas katra aizvadīs pa trim spēlēm. Lai noteiktu komandu izkārtojumu tabulā, tiks ņemti vērā to iekrātie punkti trīs mačos.

Kazahstāna – Latvija 1:1 (0:1)

Vārti: 57' – Balodis 3'.
Kazahstāna: Šaizada (GK), Skvorcovs, Orinbasars, Kusjapovs,Tursinbajs, Orazovs, Najarjans, Švirevs,Bahtijarovs, Aimanovs, Bačeks
Latvija: Matrevics (GK) , Balodis, Minkevičs, Veips, Titovs, Birka, Zelenkovs, Hvoiņickis, Saveļjevs, Jaunzems, Emsis


Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.
Konstantins Vasiļjevs. Foto: Zumapress.com/Scanpix
11

Igaunijas rekordu atkārtojušais Vasiļjevs neveiklu kara izteikumu dēļ atteicies no kapteiņa apsēja

Igaunijas Futbola asociācija pavēstījusi, ka valstsvienības kapteinis Konstantins Vasiļjevs tikšanās laikā ar valdi nolēmis atteikties no apsēja un kapteiņa statusa savu neseno izteikumu dēļ.