Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Trofejas sargātāja Meksika uzvar Hondurasu, pusfinālā arī Jamaika

Trofejas sargātāja Meksika uzvar Hondurasu, pusfinālā arī Jamaika
Hosē Korona
Foto: USA Today Sports/Scanpix

ASV notiekošajā Zelta kausa izcīņā futbolā noskaidrotas visas pusfinālistes. Atlikušās ceļazīmes ieguva Jamaika un Meksika, kas pārspēja attiecīgi Kanādu (2:1) un Hondurasu (1:0).

Šīs nakts pirmajā ceturtdaļfinālā tikās Jamaika un Kanāda, kuras grupu turnīrā ieguva pa pieciem punktiem un nepiedzīvoja nevienu zaudējumu. Jamaikai izdevās jau sestajā minūtē izvirzīties vadībā, kad pēc Darena Metoksa piespēles soda laukuma vidū teicamā pozīcijā nokļuva Šons Frensiss, kurš pirms nedēļas pievienojās Monreālas "Impact" (1:0).

Vārti tika gūti arī otrā puslaika sākumā, un arī šoreiz to paveica Jamaika – no distances ar teicamu griezto sitienu tālajā stūrī izcēlās Romario Viljamss, kurš spēlē ASV pēc spēka otrajā līgā (2:0). 61. minūtē ar līdzīgu vārtu guvumu intrigu atjaunoja Deivids "Žuniors" Hoilets, kurš izcili trāpīja vārtu stūrī (1:2). Starp citu, "Cardiff" uzbrucējs savulaik izlašu līmenī drīkstēja spēlēt arī Jamaikas valstsvienībā, tomēr izvēlējās Kanādu.

Jamaikieši minimālo pārsvaru nosargāja un pusfinālā tiksies ar Meksiku, kas Fīniksā pārspēja Hondurasu. Arī meksikāņi iesita jau pašā mača sākumā – ceturtajā minūtē Eliasa Ernandesa piespēli vārtu priekšā noslēdza "Guadalajara" pussargs Rodolfo Pisarro (1:0).

Pirmā pusfinālspēle starp Kostariku un ASV pēc Latvijas laika paredzēta svētdien plkst. 5:00, bet Jamaika un Meksika cīkstēsies 23 stundas vēlāk. Jāpiebilst, ka Meksika un Jamaika pirms diviem gadiem savā starpā spēlēja finālā.

CONCACAF Zelta kausa 1/4 fināls

DatumsLaiksSpēleRezultāts
20.071:00Kostarika – Panama1:0
20.074:00ASV – Salvadora2:0
21.072:30Jamaika – Kanāda2:1
21.075:30Meksika – Hondurasa1:0

Sergejs Barbarezs. Foto: vijesti.ba

Bijušais kapteinis Barbarezs kļūst par Bosnijas un Hercegovinas galveno treneri

LETA--AFP. Bijušais Bosnijas un Hercegovinas vīriešu futbola izlases kapteinis Sergejs Barbarezs piektdien kļuva par valstsvienības galveno treneri.
Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.