Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

papildināts Oficiāli: Van Prāgs un Figu atsauc kandidatūru FIFA prezidenta vēlēšanām

Oficiāli: Van Prāgs un Figu atsauc kandidatūru FIFA prezidenta vēlēšanām
Mihaels van Prāgs
Foto: AFP/Scanpix

Savu kandidatūru Starptautiskās futbola asociāciju federācijas (FIFA) prezidenta vēlēšanām atsaucis Nīderlandes Futbola federācijas vadītājs Mihaels van Prāgs. Šovakar par šādu pašu lēmumu paziņojis arī kādreizējais Portugāles izlases futbolists Luišs Figu.

Par FIFA prezidenta amata pretendentu atkāpšanos no savām iecerēm iepriekšējās dienās jau ziņoja pasaules mediji, bet šodien Mihaels van Prāgs oficiāli apstiprināja, ka atsauc savu kandidatūru. Nīderlandes Futbola federācijas prezidents vēlēšanās atbalstīs Jordānijas princi Ali bin al Huseinu.

Jau epriekš mediji ziņoja, ka arī viens no visu laiku slavenākajiem Portugāles futbolistiem Luišs Figu varētu atsaukt savu kandidatūru, bet šovakar tas noticis oficiāli. ''Šis process ir vienas personas varas pierādīšana - neesmu gatavs piedalīties šādā cīņā,'' atzinis pats Figu. ''Pa visu šo laiku nav bijušas nevienas debates, kurās katrs kandidāts varētu veikt savus priekšlikumus,'' piebilda portugālis.

Līdz ar to oficiāli palikuši divi kandidāti uz FIFA prezidenta vietu – ilggadējais organizācijas vadītājs Zeps Blaters un Jordānijas princis Ali bin al Huseins.

Jau februārī no vēlēšanu cīņas izstājās bijušais FIFA ģenerālsekretārs Žeroms Šampaņs. FIFA prezidenta vēlēšanas notiks 29. maijā, kad Šveices pilsēta Cīrihe uzņems FIFA kongresu. Mediju prognozes liecina, ka uz piekto termiņu pārvēlēts tiks Blaters.

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage
Home - KNVB

  +3 [+] [-]

, 2015-05-21 13:31, pirms 9 gadiem
Cik viņam tika samaksāts lai atceltu savu kandidatūru, lai gan pat tas nav vajadzīgs, jo tur tāpatās ir korupcijas kantoris, kas jau IR izlēmis, ka Blaters turpinās to žurku kantori vadīt.

  +2 [+] [-]

, 2015-05-21 14:33, pirms 9 gadiem
nu tad par Jordāniju...

     [+] [-]

, 2015-05-21 21:35, pirms 9 gadiem
Par princi!

  +1 [+] [-]

, 2015-05-21 21:39, pirms 9 gadiem
Atbalsta jau princi bet tolka nekāda, viss jau sen ir izlemts

     [+] [-]

, 2015-05-22 02:23, pirms 9 gadiem
ko tik par bablo neizdarīsi

     [+] [-]

, 2015-05-22 21:20, pirms 9 gadiem
Diezgan muļķīgi komentāri. Viņi ir izdarījuši pareizu lēmumu no sava skata punktā, jo nevēlās lai Zeps uzvar un saprot, ka lielākais konkurents viņam ir princis, līdz ar to viņi tikai atņemtu balsis viņam. Loģisks solis atkāpjoties.