Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Žervinjo divu spēļu diskvalifikācija, Kongo pirmā uzvara kopš 1974. gada

Rolands Eliņš

Žervinjo divu spēļu diskvalifikācija, Kongo pirmā uzvara kopš 1974. gada
Kongo futbolisti
Foto: AP/Scanpix

Burkinafaso šodien Āfrikas Nāciju kausa izcīņas spēlē nespēja pieveikt mājinieci Ekvatoriālo Gvineju (0:0), kamēr Kongo svinēja savu pirmo uzvaru finālturnīrā kopš 1974. gada (1:0 pret Gabonu). Savukārt Kotdivuāras uzbrucējam Žervinjo par vakardienas pārkāpumu piespriesta divu spēļu diskvalifikācija

Burkinafaso izlase pēc negaidītā zaudējuma pirmajā spēlē pret Gabonu šodien cīnījās ar mājinieci Ekvatoriālo Gvineju un arī šoreiz nevarēja lepoties ar veiksmes palīdzību. Burkinafaso uzbruka daudz vairāk un radīja daudz labākas iespējas, taču spēle noslēdzās ar 0:0, kas ir pirmais bezvārtu neizšķirts šajā Āfrikas kausā.

Burkinafaso futbolisti divreiz trāpīja pa vārtu stabu, taču joprojām finālturnīrā nav guvuši nevienus vārtus, kas pamatīgi apdraudējis izlases izkļūšanu no grupas

Otrajā šodienas spēlē tikās Kongo un Gabonas izlases, kuras pirmajā puslaikā nerādīja to skatāmāko futbolu un palika bez vārtu guvumiem. Otrā puslaika sākums gan padevās veiksmīgāks Kongo, kuru vadībā izvirzīja "Ligue 1" kluba "Reims" uzbrucējs Prinss Oniangs, izmantojot rupju aizsarga kļūdu, neizsitot bumbu no soda laukuma.

Kongo pēc tam veica vēl pāris bīstamus uzbrukumus, taču drīz vien sāka atklāti piebremzēt spēles tempu pie sev izdevīgā rezultāta 1:0. Gabona arī pati neko īpašu uzbrukumā nespēja panākt un zaudēja. Līdz ar šo uzvaru Kongo izdevies pārtraukt 12 spēles ilgo bezuzvaru sēriju Āfrikas kausa finālturnīrā (seši neizšķirti, seši zaudējumi). Iepriekšējā Kongo uzvara bija gūta 1974. gadā pret Zairu.

Trešajā grupu turnīra kārtā Kongo spēkosies ar Burkinafaso, bet Gabonai pretim stāsies Ekvatoriālā Gvineja. Pagaidām vēl neviena izlase nav zaudējusi cerības iekļūt ceturtdaļfinālā, tāpat kā neviena to vēl nav garantējusi.

Savukārt Kotdivuāras izlasei, kura vakar mazākumā tomēr spēja izglābties no zaudējuma un izvilkt neizšķirtu 1:1, atlikušajā grupu turnīra gaitā nevarēs palīdzēt Žervinjo. Vakar noraidītais "Roma" futbolists saņēmis divu spēļu diskvalifikāciju un publiski atvainojies par savu rīcību, kas veikta dusmu uzplūdā. Žervinjo spēles 58. minūtē pa seju iesita Gvinejas aizsargam Nabi Keitam, bet nu savas izlases spēlēs Nāciju kausā varēs piedalīties tikai tad, ja tā iekļūs ceturtdaļfinālā.

A grupa

V.IzlaseSUNZVārtiP
1.Kongo21102:14
2.Gabona21012:13
3.Ekvatoriālā Gvineja20201:12
4.Burkinafaso20110:21

     [+] [-]

, 2015-01-21 23:46, pirms 9 gadiem
Un Kongo tagad pirmajā vietā grupā!

Ja godīgi,tad spēle bija ļoti skatāma

     [+] [-]

, 2015-01-22 00:32, pirms 9 gadiem
Ovechkins69 rakstīja: Un Kongo tagad pirmajā vietā grupā!

Ja godīgi,tad spēle bija ļoti skatāma
Nedomāju, Kongo tiks ārā....tomēr pēdējā spēle pret Burkinafaso un domājams, ka šie saņemsies un uzvilks viņus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-01-22 01:02, pirms 9 gadiem
RobisK rakstīja: Ar ko atšķiras Ekvatoriālā Gvineja no Gvinejas?
Ir daudz dažādu "Gvineju" - Gvineja, kas ir Gvinejas Republika, Ekvatoriālā Gvineja, Gvineja-Bisava, Papua Jaungvineja...

Tāpat var prasīt, ar ko atšķiras Korejas, lai gan zināms, ka atšķirība starp Ziemeļkoreju un Dienvidkoreju ir milzīga.

     [+] [-]

, 2015-01-22 01:03, pirms 9 gadiem
RobisK rakstīja: Ar ko atšķiras Ekvatoriālā Gvineja no Gvinejas?
ar ko atšķiras, d-koreja no korejas?

     [+] [-]

, 2015-01-22 02:56, pirms 9 gadiem
Netēlo loseni,pati zini...

     [+] [-]

, 2015-01-22 18:35, pirms 9 gadiem
biskaps rakstīja: Nedomāju, Kongo tiks ārā....tomēr pēdējā spēle pret Burkinafaso un domājams, ka šie saņemsies un uzvilks viņus.
Kāpēc atkal tik vieglprātīgas prognozes?