Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Āfrikas Nāciju kauss bez čempiones Nigērijas

Rolands Eliņš

Āfrikas Nāciju kauss bez čempiones Nigērijas
Nigērijas izlases futbolisti
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadīta pēdējā kvalifikācijas turnīra diena Āfrikas Nāciju kausā, un noskaidrojušās tās 16 izlases, kuras nākamā gada sākumā Ekvatoriālajā Gvinejā noskaidros labāko. Skatītāju statusā šo Āfrikas nozīmīgāko sporta pasākumu būs spiesta noraudzīties pašreizējā čempione Nigērijas izlase.

Pēc tam, kad Maroka potenciālo Ebolas vīrusa draudu dēļ atteicās no Nāciju kausa rīkošanas, šo pienākumu uzņēmās Ekvatoriālā Gvineja, kura sportiskajā ziņā vairs uz vietu finālturnīrā nepretendēja. Taču tā šo iespēju saņēma kā rīkotāja, kamēr Maroka palika ārpus dalībnieku saraksta, jo kā turnīra līdzšinējā saimniece kvalifikācijā piedalījusies nebija.

Pēdējā atlases stadijā 28 izlases bija sadalītas septiņās grupās, no kurām finālturnīrā iekļuva divas labākās, kā arī viena no astoņām trešās vietas ieguvējām. Par vislielāko pārsteigumu parūpējās A grupa, kurā šodien Nigērija spēlēja neizšķirti ar grupas uzvarētāju Dienvidāfrikas Republiku (2:2), turklāt savus otros vārtus guva vien kompensācijas laika ceturtajā minūtē.

Ar to tāpat izrādījās par maz, jo Kongo ar 1:0 apspēlēja Sudānu un nodrošināja otro vietu. Nigērija palika tikai trešā ar astoņiem punktiem sešās spēlēs, bet trešo vietu konkurencē tā par punktu atpalika no Kongo DR.

Šodien bija apdraudēts arī Ganas liktenis, taču tai tomēr izdevās ar 3:1 pārspēt Togo un uzvarēt grupā, bet G grupā Tunisija un Senegāla jau iepriekš bija nodrošinājušas Ēģiptes atstāšanu aiz borta, proti, tās palikšanu trešajā vietā. Šodienas zaudējums Tunisijai gan gaisināja arī Ēģiptes cerības uz kvalificēšanos kā labākajai trešajai vietai.

Āfrikas Nāciju kauss 2015, dalībnieces

1. vieta grupā2. vieta grupā
DĀRKongoEkvatoriālā Gvineja (rīkotāja)
AlžīrijaMaliKongo DR (labākā 3. vieta)
GabonaBurkinafaso
KamerūnaKotdivuāra
GanaGvineja
KaboverdeZambija
TunisijaSenegāla

Izmantotie resursi:
CAF - Home

     [+] [-]

, 2014-11-20 00:36, pirms 9 gadiem
Egipte vareja tikt uz finalturniru, ja buutu uzvarejusi Tunisiju peedeejaa kaartaa ar 2 vaartu parsvaru, taa ka Egipte pati sevi atstaja aiz borta.

     [+] [-]

, 2014-11-20 00:40, pirms 9 gadiem
Labaakaa 3. v. ieguveja ir Kongo DR, nebis Kongo, kuri no 2.v. tika finaalturniiraa.