Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

FIFA prezidents ļoti apmierināts ar video atkārtojumu ieviešanu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

FIFA prezidents ļoti apmierināts ar video atkārtojumu ieviešanu
Džanni Infantīno un Krievijas prezidents Vladimirs Putins
Foto: SIPA/Scanpix

FIFA prezidents Džanni Infantīno, kurš amatā stājās pagājušajā gadā, video tiesneša izmēģināšanu Konfederācijas kausa laikā nosaucis par izdevušos, neskatoties uz nepareiziem lēmumiem un apjukumu.

Svētdien Eiropas čempione Portugāle netika galā ar Meksiku (2:2). Pirmajā puslaikā centra aizsarga Pepes gūtie vārti pēc ilgas atkārtojuma skatīšanās netika ieskaitīti aizmugures dēļ. Nākamajā mačā Čīle ar 2:0 pieveica Kamerūnu, bet Eduardo Vargasa precīzais sitiens pirmajā puslaikā netika ieskaitīts, kaut atkārtojumos bija redzams, ka viņš neatradās aizmugurē. Savukārt mača beigās Vargass tika pie vārtu guvuma, kuru laukuma tiesneši sākotnēji neieskaitīja.

Aizķeršanās bijušas arī citās spēlēs, un Portugāles galvenais treneris Fernandu Santušs, kurš pirms pusotras nedēļas kopā ar komandu viesojās Latvijā, procesu nodēvēja par apjukumu raisošu. Tomēr citās domās ir FIFA prezidents Džanni Infantīno.

"Pagaidām esmu ļoti apmierināts ar tiesneša video asistenta darbību. Esam redzējuši, kā video palīdzējis tiesnešiem pieņemt pareizos lēmumus, un tieši tāpēc sistēma ir ieviesta," paziņojumā citēts 47 gadus vecais Infantīno. "Tāpat procesa testēšana Konfederācijas kausa laikā mums palīdz uzlabot sistēmu un uzlabot komunikāciju starp iesaistītajām pusēm."

"Tas, ko līdzjutēji gaidījuši vairākus gadus, beidzot ir noticis. Konfederācijas kauss Krievijā ir kā jauna sākums. Tiesneša video asistents ir mūsdienu futbola nākotne," pauda Infantīno, kurš FIFA prezidenta amatā stājās 2016. gada februārī, nomainot skandālu apvīto Zepu Blateru. Tomēr arī aiz Infantīno muguras ir korupcijas ēna – viņa vārds atrodams Panamas dokumentos saistībā ar UEFA pavadīto laiku.

Izmantotie resursi:
Football News and Scores - ESPN FC

  +7 [+] [-]

, 2017-06-20 09:42, pirms 7 gadiem
pirms divdesmit gadiem, kad biju vēl puika, nesapratu, kādēļ vēl nav ieviesti videoatkārtojumi futbolā... vēljoprojām nesaprotu - kādēļ tos neieviesa jau ātrāk...
Paldies dievam tas nu ir izdarīts un kā redzams - labi strādā

  +8 [+] [-]

, 2017-06-20 10:13, pirms 7 gadiem
Daudzi sūdzas, ka video atkārtojumi izjauc visu spēles burvību! Es tā nemaz neteiktu - tieši otrādi. Vismaz vārtu guvumu jautājums kļuvis daudz korektāks, protams, arī tur vēl pa kādai kļūdai rodas, bet es domāju, ka tas vairāk ir noveļams uz to, ka vnk vēl nav pieraduši visi pie tās sistēmas - arī tiesneši nē. Ar laiku viss būs ok.
Ja jūs kādreiz esam FIFA spēli spēlējuši, tad jūs sapratīsiet, ka šobrīd futbols kļūst vairāk vai mazāk par FIFA dzīvo izpildījumu, jo tur arī vārtu guvumus neieskaita, ja ir bijusi aizmugure vai cita veida pārkāpums. Šobrīd tas lēnām sāk ienākt "dzīvajā" futbolā...

  +5 [+] [-]

, 2017-06-20 10:18, pirms 7 gadiem
Starkovam atkal ir viedoklis

  +3 [+] [-]

, 2017-06-20 10:24, pirms 7 gadiem
Ļoti labi! Sen jau bija laiks, neuzskatu, ka futbola burvība bija, teiksim, 2002 pasaules kausā, kad SouthKorea tika vilkta tik atklāti.

  +6 [+] [-]

, 2017-06-20 10:40, pirms 7 gadiem
Ar gadu divdesmit novēlošanos, bet nu beidzot dzemdējuši.

  +3 [+] [-]

, 2017-06-20 10:44, pirms 7 gadiem
Vakar Austrālija iesita vāciešiem pēc spēles ar roku. Video tiesneši ilgi skatījās un ieskaitīja vārtus. Tā ka kļūdas turpinās.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-20 11:15, pirms 7 gadiem
vinnijsp, 10:44, pirms 24 minūtēm, ignorēt, atbildēt
Vakar Austrālija iesita vāciešiem pēc spēles ar roku. Video tiesneši ilgi skatījās un ieskaitīja vārtus. Tā ka kļūdas turpinās.

Kļūdu skaits ievērojami samazinās un tas jau ir daudz.Vakardienas spēli neredzeju.Cilvēciskais faktors jau paliks vienmēr, arī pēc video ieviešanas.Par to mēs pārliecināmies hokeja translācijās.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-20 12:54, pirms 7 gadiem
Galvenais,lai tiem video tiesnešiem ir brilles!

  +1 [+] [-]

, 2017-06-20 13:17, pirms 7 gadiem
Video atkārtojumi futbolam noteikti ir nākuši par labu. Tas gan nav ļāvis izvairīties arī no kļūdām. Bet tas ir tikai dabiski, jo futbolā vienmēr ir bijis un būs cilvēciskais faktors tiesnešu izskatā.

  -2 [+] [-]

, 2017-06-20 14:23, pirms 7 gadiem
Es pret! Trūkst cilvēciskā faktora!

  +1 [+] [-]

, 2017-06-20 17:34, pirms 7 gadiem
pēc tā, kad neieskaita tīru golu, priecāties ir gluži neadekvāti!

..un pēc būtības katrs offside lēmums ir jāskata atkārtoti, lai nezog 1 pret 1 situācijas!!
I diot i

     [+] [-]

, 2017-06-20 17:35, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Video atkārtojumi futbolam noteikti ir nākuši par labu. Tas gan nav ļāvis izvairīties arī no kļūdām. Bet tas ir tikai dabiski, jo futbolā vienmēr ir bijis un būs cilvēciskais faktors tiesnešu izskatā.
ej Tu d....!!!
Kā var neredzēt -ir vai nav offside- no atkārtojuma?? Kāds ceilvēciksias faktors?
pieskaiti sevi pie šiem i id otiem???
debilā fifa

     [+] [-]

, 2017-06-20 17:51, pirms 7 gadiem
petravicus rakstīja: Ja jūs kādreiz esam FIFA spēli spēlējuši, tad jūs sapratīsiet, ka šobrīd futbols kļūst vairāk vai mazāk par FIFA dzīvo izpildījumu, jo tur arī vārtu guvumus neieskaita, ja ir bijusi aizmugure vai cita veida pārkāpums. Šobrīd tas lēnām sāk ienākt "dzīvajā" futbolā...
PRO EVOLUTION SOCCER!!! FIFA SUUKKAA

     [+] [-]

, 2017-06-20 18:37, pirms 7 gadiem
Kommaer/// rakstīja: PRO EVOLUTION SOCCER!!! FIFA SUUKKAA
FiFu pasaulē spēlē daudz vairāk un tā ir daudz populārāka par PES. Tie ir vienkārši fakti.

     [+] [-]

, 2017-06-20 18:39, pirms 7 gadiem
Kommaer/// rakstīja: ej Tu d....!!!
Kā var neredzēt -ir vai nav offside- no atkārtojuma?? Kāds ceilvēciksias faktors?
pieskaiti sevi pie šiem i id otiem???
debilā fifa
Ko tu brēc? Es neesmu futbola tiesnesis. Acīmredzot jau svini jāņus un esi pillā - tā vismaz izskatās. Un arī pie tiem video monitoriem sēž tikai cilvēki - tas arī ir cilvēciskais faktors.

     [+] [-]

, 2017-06-20 18:48, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Ko tu brēc? Es neesmu futbola tiesnesis. Acīmredzot jau svini jāņus un esi pillā - tā vismaz izskatās. Un arī pie tiem video monitoriem sēž tikai cilvēki - tas arī ir cilvēciskais faktors.
nebrēcu. alkoholu nelietoju..
Varbūt, tādēļ man arī nešķiet normāli, ka civēks pie monitora nespēj ieraudzīt taisnu līniju.. tas nav nekāds tiesnessis, bet gan plānā galdiņa urbējs..
tev jau arī nepielec, ka pie šodienas tehnoloģijām ievilkt līniju monitorā nav nekādu problēmu, bet ja ar to nepietiek, tad es vnk izsaku līdzjūtību evolūcijai, kura- acīmredzot- ir smagi nošāvusi griezi!!!
jo dienas, jo trakāk.. tas i pipec.

     [+] [-]

, 2017-06-20 18:50, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: FiFu pasaulē spēlē daudz vairāk un tā ir daudz populārāka par PES. Tie ir vienkārši fakti.
jā, jā un visi klausās popmūzku, un tādēļ to tieši tā arī dēvē- par popu!!
nekad neaizmirsīšu "shnip shnap -shnsappi" uzvaras gājienu Eiropas topos ... #laidievsnogrābstās; #izsakulīdzjūtību

     [+] [-]

, 2017-06-20 18:52, pirms 7 gadiem
..pēc vairāku gadu pārtraukuma Rīgā atkal būs manis pītie-pilnā pinuma- vainagi!!!
Tiekās!!! Līgo!!!

     [+] [-]

, 2017-06-20 18:55, pirms 7 gadiem
Kommaer/// rakstīja: jā, jā un visi klausās popmūzku, un tādēļ to tieši tā arī dēvē- par popu!!
nekad neaizmirsīšu "shnip shnap -shnsappi" uzvaras gājienu Eiropas topos ... #laidievsnogrābstās; #izsakulīdzjūtību
Popsu neklausos un nekad neesmu arī klausījies. Tā kā viss ko tu te sarakstīji uz mani neattiecas. Un nespēlēju ne Fifa, ne PES. Es spēlēju Football Manager.

     [+] [-]

, 2017-06-20 19:11, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Popsu neklausos un nekad neesmu arī klausījies. Tā kā viss ko tu te sarakstīji uz mani neattiecas. Un nespēlēju ne Fifa, ne PES. Es spēlēju Football Manager.
hehe ))
es kopš 2011.g spēlēju hattrick )))
..bet nu es nekādā gadījumā nepieļauju domu, ka tiesneši pie ekrāniem drīkst pieņemt kaut vienu nepareizu lēmumu. Jo viņiem tur ir viss dots, lai par visiem 100% pārliecinātos par situāciju!