Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Irāna un Ķīna nodrošina savstarpēju ceturtdaļfinālu Āzijas kausā, tālāk tiek arī Vjetnama

Ints Megnis
Ints Megnis

Irāna un Ķīna nodrošina savstarpēju ceturtdaļfinālu Āzijas kausā, tālāk tiek arī Vjetnama
Ķīnas futbola izlases galvenais treneris Marselo Lipi iziet laukumā pēc spēlētāju nekārtībām. Foto: Reuters/Scanpix

Irānas un Ķīnas futbola izlases pēc uzvarām svētdien nodrošināja savstarpēju maču Āzijas kausa ceturtdaļfinālā. Tāpat tālāk tika arī Vjetnamas valstsvienība, kas uzvarēja pēcspēles sitienu sērijā.

Trīskārtējā čempione Irāna astotdaļfinālā pirmajās minūtēs piedzīvoja izbīli, tomēr spēja ar 2:0 (2:0) apspēlēt Omānu. Jau otrajā minūtē uz Irānas vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, tomēr vārtsargs Alireza Beiranvands spēja tikt galā ar stūrī tēmētu raidījumu. Tomēr vēl pirmajā puslaikā irāņi iesita divus vārtus, atzīmējoties Anglijas premjerlīgas komandu "Brighton" pārstāvošajam Alirezam Džahanbahšam un kapteinim Aškanam Dedžaga, kurš savu iespēju no 11 metru atzīmes nepalaida garām.

Tikmēr Ķīna otrajā puslaika spēja veikt atspēlēšanos un ar 2:1 (0:1) pārspēja Taizemi. Pirmajā puslaikā taizemiešus vadībā izvirzīja Supačai Džaideds, bet 64. minūtē Ķīnas sastāvā laukumā devās veterāns Sjao Dži, kurš jau trīs minūtes vēlāk panāca izlīdzinājumu. Uzvaras vārtus ķīniešiem iesita Gao Liņs, kurš realizēja 11 metru soda sitienu pēc pārkāpuma tieši pret viņu.

Šis mačs būs divu slavenu treneru duelis, jo Irānu jau kopš 2011. gada trenē portugālis Karlušs Keirošs, kamēr Ķīnas priekšgalā ir itālis Marselo Lipi.

Tikmēr Vjetnama pamatlaikā un pagarinājumā nospēlēja 1:1 pret Jordāniju, bet pēc tam pēcspēles sitienu sērijā bija pārāka ar 4:2

Āzijas kausa astotdaļfināli

DienaSpēleRezultātsVārtu guvēji
20.01.Jordānija - Vjetnama1:1* (11m)Abdelrahmans 39' - Ngujens Čo Fo 51'
Taizeme - Ķīna1:2Supačai 39' - Sjao Dži 67' Gao Liņs 71' (11m)
Irāna - Omāna2:0Džahanbahšs 32' Dedžaga 41' (11m)
21.01.Japāna - Saūda Arābija
Austrālija - Uzbekistāna
AAE - Kirgizstāna
22.01.Dienvidkoreja - Bahreina
Katara - Irāka

Izmantotie resursi:
https://wwos.nine.com.au/football/i...