Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Norvēģijas izlasē iekļauts 15 gadus vecs pusaudzis

Rolands Eliņš

Norvēģijas izlasē iekļauts 15 gadus vecs pusaudzis
Martins Odegors
Foto:AP/Scanpix

Norvēģijas izlases kandidātu sastāvā pārbaudes spēlei pret Apvienoto Arābu Emirātu izlasei iekļauts Martins Odegors, kuram līdz savai 16. dzimšanas dienai jāpagaida vēl četri mēneši.

1998. gada decembrī dzimušais Martins Odegors saņēmis savu pirmo izsaukumu uz Norvēģijas vīriešu futbola izlasi. Norvēģu galvenais treneris Pērs Matiass Hogmo salīdzinājis jauno spēlētāju, kurš spēlē uzbrūkoša pussarga pozīcijā, ar komētu un veltījis ļoti atzinīgus vārdus, lai attaisnotu savu lēmumu.

"Norvēģijas augstākajā līgā viņš spēlē tik labi, ka vēlējos Odegoru redzēt arī izlasē," norāda Hogmo. "Jau pirms sezonas teicu, ka viņš būs šīs sezonas komēta. Neesmu pārsteigts par Odegora sasniegumiem, taču nu nevaru sagaidīt, ko viņš parādīs izlases sastāvā."

Odegors Norvēģijas "Tippeligaen" ielauzās šī gada aprīlī un ātri kļuva par "Stromgodset" pamatsastāva spēlētāju -14 augstākajā līgā aizvadītajos mačos viņš guvis trīs vārtus un izdarījis sešas rezultatīvas piespēles, piesaistot Eiropas lielāko klubu uzmanību. Pats Odegors gan bijis pārsteigts par izsaukumu uz izlasi: "Mans sapnis ir piepildījies, tiesa, ir neliels šoks par šādām ziņām."

Odegors ir bijis uz pārbaudēm Mančestras "United" un Minhenes "Bayern" klubos un pārstāvējis Norvēģiju U17 izlasē, savukārt viņa debija lielajā izlasē iespējama 27. augustā Stavangerā pret Apvienoto Arābu Emirātu izlasi.
Ne visi Norvēģijā gan ir sajūsmā par šādu Hogmo lēmumu un norāda, ka Odegors ir pārāk jauns, taču futbolista tēvs Hanss Eriks (arī savulaik pārstāvējis "Stromsgodset") to atspēko vienkārši: "Ja viņš ir pietiekami labs, tātad arī pietiekami vecs."

Norvēģijas izlase "Euro 2016" atlases grupā spēlēs H grupā kopā ar Itāliju, Horvātiju, Bulgāriju, Azerbaidžānu un Maltu, taču darīs to bez sava līdzšinējā kapteiņa Bredes Hangelana, kurš paziņojis par karjeras beigām izlasē. 33 gadu vecais aizsargs izlasē bija nospēlējis 91 spēli, taču nu vēlas samazināt fizisko slodzi un koncentrēties sniegumam "Crystal Palaca" klubā Premjerlīgā. Norvēģijā FIFA rangā šobrīd ieņem 53. vietu, bet pēdējo reizi EČ finālturnīrā piedalījās 2000. gadā ar Tori Andrē Flo, Ūli Gunnaru Sulšēru, Frodi Olsenu, Stefanu Iversenu un Heningu Bergu sastāvā, bet 1998. gadā šī izlase aizkļuva līdz PK astotdaļfinālā, pa ceļam pieveicot (3:1) arī Brazīliju.

Tikmēr tīrīšanu Brazīlijas izlasē uzsācis tās jaunais galvenais treneris Dunga, kurš pārbaudes spēlei pret Kolumbiju 22 kandidātu sarakstā iekļāvis tikai desmit futbolistus no tiem, kuri piedalījās finālturnīrā. Izlasē iekļauti Koutinju ("Liverpool"), Madrides "Atletico" pārstāvis Miranda un "Chelsea" jaunieguvums Filipe Luišs, kā arī "Porto" duets Danilo un Alekss Sandro.

Izsaukti arī Dungas publiski kritizētie Neimārs un Davids Luiss, kā arī Halks no Sanktpēterburgas "Zenit".Neimārs gan vēl nav labākajā formā, jo atgūstas pēc Pasaules kausā gūtā savainojuma, taču Dunga paziņojis, ka nešaubās par sava uzbrucēja kvalitāti.

Izmantotie resursi:
Norway call up 15-year-old starlet - FIFA.com
Dunga convoca a Seleção para jogos contra...

     [+] [-]

, 2014-08-19 20:08, pirms 10 gadiem
Lai jau Norvēģi pierāda pretējo

Bet...
tam, ka šādā vecumā tomēr pieaugušo turnīros nemēdz spēlēt, ir savi iemesli.

  -2 [+] [-]

, 2014-08-19 22:11, pirms 10 gadiem
Dunga neieklauj sastava Tjagu Silvu?????nopietni???

  -2 [+] [-]

, 2014-08-19 22:22, pirms 10 gadiem
elanss rakstīja: Dunga neieklauj sastava Tjagu Silvu?????nopietni???
Silvam ir savainojums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-08-19 23:26, pirms 10 gadiem
Nedrikst izdarit parak lielu spiedienu uz speletaju, vins vel ir tik jauns, lai saprot kartigi ko dara un visam pienaks savs laiks.

  +6 [+] [-]

, 2014-08-20 00:23, pirms 10 gadiem
DaMarcus rakstīja: Lai jau Norvēģi pierāda pretējo

Bet...
tam, ka šādā vecumā tomēr pieaugušo turnīros nemēdz spēlēt, ir savi iemesli.
Norvēģijas čempionātā viņš spēlē pret 2x vecākiem večiem. Talants acīmredzams, domāšana + lēmumu pieņemšana augstā līmenī, ar to arī ticis pie pelnītas atzinības.

     [+] [-]

, 2014-08-20 06:13, pirms 10 gadiem
Puika ir ļoti labs , bet egoistisks..