Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Platinī: "1998. gada Pasaules kausa izlozē mēs nedaudz pablēdījāmies"

Platinī: "1998. gada Pasaules kausa izlozē mēs nedaudz pablēdījāmies"
Mišels Platinī
Foto: AP/Scanpix

Bijušais UEFA prezidents Mišels Platinī, kurš šobrīd izcieš FIFA diskvalifikāciju no futbola aktivitātēm, intervijā franču radio „Bleu Sport” bezrūpīgi atzina, ka 1998. gadā viņa pārraudzītā PK orgkomiteja ar nelielas blēdības palīdzību parūpējusies, lai būtu iespējams Francijas un Brazīlijas izlašu fināls, kas vēlāk arī piepildījies.

„Kad mēs organizējām turnīra grafiku, mēs nedaudz pablēdījāmies,” nepiespiestā gaisotnē Mišels Platinī sniedza interviju franču radio. „Tobrīd visiem sapņu fināls bija Francija pret Brazīliju. Un tāpēc sanāca tāds grafiks, ka, ja Francija iegūtu grupā pirmo vietu un Brazīlija uzvarētu savā grupā, mēs ar brazīliešiem nevarētu tikties ātrāk par finālu.”

„Mēs taču neveltījām sešus gadus Pasaules kausa organizēšanai, lai nevarētu atļauties pāris mazas blēdībiņas,” smejoties stāstīja Platinī. „Vai tad jūs domājat, ka citas Pasaules kausa organizētājas tā nedara?”

Pirms 1998. gada PK finālturnīra izlozes Francija un Brazīlija bija iekļautas pirmajā grozā kopā ar sešām citām izlasēm. Taču divas dienas pirms izlozes FIFA paziņoja, ka Brazīlija kā pasaules čempione būs iekļauta A grupā, bet Francija kā mājiniece - C grupā. Tas attiecīgi nozīmēja, ka abas izlases nevar satikties ātrāk par finālu.

Tā gan nav neierasta prakse PK finālturnīros grafika sastādīšanā, nodalot mājinieci un kausa īpašnieci, un kopš 1986. gada piekopta visos turnīros, izņemot 2002. gadu, kad turnīrs norisinājās divās valstīs – Japānā un Dienvidkorejā.

Jāatgādina, ka Platinī, kurš konkrētāk savu „mazo blēdību” neraksturoja, 2015. gadā tika diskvalificēts no futbola uz astoņiem gadiem par ētikas kodeksa pārkāpumiem, pieņemot no toreizējā FIFA prezidenta Zepa Blatera maksājumu 1.6 miljonu eiro apmērā. Platinī savu vainu joprojām noliedz, un apelācijā viņam piešķirtais diskvalifikācijas termiņš samazināts līdz četriem gadiem. Pirms diskvalifikācijas Platinī bija visai drošs kandidāts uz FIFA prezidenta amatu.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...


, 2018-05-19 20:50, pirms 6 gadiem
Lūk ir cilvēks, kurš bija pelnījis būt par sporta karaļa augstāko pārstāvi, diemžēl žurka blaters,kurš ir ielīdis alā un neizspruks no lamatām glābjot savu nelietīgoādu parāva līdzi arīMišel.
Dieva dzirnas maļ daudz par lēnu, bet mežecka drauģelis izlaidīs garu cietumā !
Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.
Konstantins Vasiļjevs. Foto: Zumapress.com/Scanpix
11

Igaunijas rekordu atkārtojušais Vasiļjevs neveiklu kara izteikumu dēļ atteicies no kapteiņa apsēja

Igaunijas Futbola asociācija pavēstījusi, ka valstsvienības kapteinis Konstantins Vasiļjevs tikšanās laikā ar valdi nolēmis atteikties no apsēja un kapteiņa statusa savu neseno izteikumu dēļ.