Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Platinī: "Garsijas aiziešana ir vēl viena FIFA izgāšanās"

Rolands Eliņš

Platinī: "Garsijas aiziešana ir vēl viena FIFA izgāšanās"
Mišels Platinī
Foto: AFP/Scanpix

UEFA prezidents Mišels Platinī skarbi raksturujis FIFA amatpersonu rīcību, pieļaujot neatkarīgā izmeklētāja Maikla Garsijas atkāpšanos un publisko protestu, savukārt FIFA prezidents Zeps Blaters paudis savu pārsteigumu par šādu notikumu attīstību.

"FIFA Ētikas komisija tika radīta, lai uzlabotu FIFA procesu pārskatāmību un veicinātu uzticēšanos tai," sacīja Mišels Platinī. "Tas bija tas, ko mēs vēlējāmies, taču, galu galā, tā radīja tikai lielāku apjukumu. Garsijas kunga atkāpšanās ir vēl viena FIFA izgāšanās."

Jau ziņojām par Maikla Garsijas aiziešanu no FIFA Izmeklēšanas komisijas, pamatojot to ar ticības zaudēšanu FIFA amatpersonu rīcībā un motivācijā. Garsija arī asi kritizēja FIFA vadītāju Zepu Blateru, sakot, ka pasaules vadošajai futbola organizācijai trūkst līdera.

Blaters pēc Garsijas lēmuma uzzināšanas pauda savu pārsteigumu par notikušo un pavēstīja, ka Izmeklēšanas komisijas pagaidu vadītājs tiks izraudzīts šajā nedēļas nogalē, bet pilntiesīgs pēctecis ievēlēts FIFA kongresā maijā. Blaters arī norādīja, ka komisijas darbs turpināsies neatkarīgi no Garsijas.

Savukārt FIFA viceprezidents Džims Boiss sarunā ar britu medijiem izteica nožēlu par vēl vienu darvas pilienu organizācijas darbā: "Esmu šokēts. FIFA šādas ziņas noteikti ir ļoti nepatīkamas. Maikls Garsija ir cilvēks ar ļoti augstu uzticamību. Viņš noteikti jūtas ļoti pārliecināts par sevis teikto, ja reiz to visu paziņo publiski."

"Es pats visu laiku esmu iestājies par to, ka Garsijas ziņojums ir jāpublisko, cik nu plašos apmēros tas likumīgi pieļaujams," turpināja Boiss. "Kamēr šī situācija nav sakārtota, man ļoti žēl, bet FIFA reputācija būs iedragāta."

Izmantotie resursi:
Fédération Internationale de Football...
Michael Garcia resignation a 'new failure for...

  +1 [+] [-]

, 2014-12-18 17:09, pirms 9 gadiem
kad Platinī nomainīs Blateru ar visu "brigādi"