Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Treimanis finālā nozīmē pendeli, Brazīlijas U17 dramatiski izcīna Pasaules kausu

Treimanis finālā nozīmē pendeli, Brazīlijas U17 dramatiski izcīna Pasaules kausu
Brazīlijas U17 izlase. Foto: Reuters/Scanpix

Noslēdzies U17 Pasaules kauss futbolā, kura finālu starp Brazīliju un Meksiku tiesāja Latvijas vadošais arbitrs Andris Treimanis kopā ar savu komandu. Laukuma saimnieki pēdējo minūšu laikā guva divus vārtus un triumfēja ar 2:1.

Līdz pirmajiem vārtiem bija jāgaida 66 minūtes, kad Meksikas valstsvienību vadībā izvirzīja Braiens Gonsaless, kuram tas bija pirmais rezultatīvais sitiens turnīrā. Brazīlieši izlīdzinājumu panāca septiņas minūtes pirms beigām, kad Treimanis pieņēma lēmumu par 11 metru soda sitiena nozīmēšanu.

Ieguvuši enerģijas lādiņu, turnīra saimnieki turpināja doties uz priekšu, un kompensācijas laikā brazīlieši izrāva uzvaru. Sitiens triumfa vērtē padevās uz maiņu laukumā nākušajam aizsargam Lazaru – 2:1. Jāizceļ, ka arī pusfinālā viņš devās laukumā uz maiņu un guva vārtus.

U17 Pasaules kauss norisinās reizi divos gados. Brazīlija turnīrā triumfējusi ceturto reizi, iepriekš trofeja virs galvas celta 1997., 1999. un 2003. gadā. Pirms diviem gadiem Anglija finālā ar 5:2 pieveica Spānijas izlasi.

Finālu starp Brazīlijas un Meksikas valstsvienībām apmeklēja arī FIFA prezidents Džanni Infantīno, kurš uzvarētājiem pasniedza trofeju. Pirms mača ar galveno balvu iepazīstināja Brazīlijas futbola leģendas – aizsargs Kafu un uzbrucējs Ronaldo.

34 gadus vecais kuldīdznieks Treimanis tiesneša karjeras laikā gādājis par kārtību vairākos UEFA Čempionu līgas un Eiropas līgas grupu turnīra mačos.


, 2019-11-18 09:52, pirms 4 gadiem
https://youtu.be/FqFuTqF5hkc
Saite uz spēles momentiem
, 2019-11-18 09:59, pirms 4 gadiem
Mūsu tiesneši ar savu sekmīgo darbu iegāja Latvijas futbola vēsturē.
, 2019-11-18 10:01, pirms 4 gadiem
Brazīļi uzvarēja pelnīti.
, 2019-11-18 10:32, pirms 4 gadiem
Noskatījos video.Prieks par mūsu tiesnešiem,bet manuprāt 11 metru soda sitienu vajadzēja likt atkārtot,jo viens no brazīļiem ielidoja soda laukumā ātrāk,nekā tika izdarīts sitiens.
Mirklis pēc Lautaro Martinesa vārtu guvuma. Foto: Kevork Djansezian/AFP/Scanpix
6

Argentīna zaudē pirmo puslaiku, taču Eiropas lielklubu zvaigznes nolauž Kostariku

11. uzvaru kopš iepriekšējā Pasaules kausa beigām aizvadītajās 12 spēlēs izcīnīja Argentīnas valstsvienība, kura Losandželosā ar 3:1 pieveica Kostarikas futbolistus.
Mihailo Mudriks. Foto: Czarek Sokolowski/AP/Scanpix
5

Ukraiņi atgūstas arī pret Islandi, Ščensnijs ieved Poliju finālturnīrā

Pēdējās divas ceļazīmes uz šovasar Vācijā paredzēto Eiropas meistarsacīkšu finālturnīru nopelnīja Ukrainas un Polijas futbolisti, kuri spraigās cīņās pieveica attiecīgi Islandi un Velsu.
Endriks. Foto: AFP/Scanpix

17 gadus vecais Endriks atkal iesit, Spānija un Brazīlija trīs pendeļu spēlē uzvarētāju neatrod

Otrdienas vakarā pārbaudes spēles aizvadījušas vairākas Eiropas un pasaules vadošās komandas. Madridē mājinieki spāņi realizēja divas pendeles, bet Brazīlija kompensācijas laikā atbildēja ar savu 11 metru soda sitienu (3:3). Brazīlijas labā vārtus guva arī 17 gadus vecais Endriks.