Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

FIFA diskvalificē sešus izpildkomitejas locekļus

FIFA diskvalificē sešus izpildkomitejas locekļus
FIFA Ētikas komitejas priekšsēdētājs Klaudio Zulsers
Foto: AP/Scanpix

Starptautiskās Futbola federācijas (FIFA) Ētikas komitejas sēdē šodien pieņemts lēmums par sešu tās locekļu diskvalificēšanu saistībā ar balsu pārdošanu 2018. un 2022. gada Pasaules kausu balsošanā.

Par minēto starpgadījumu informējām jau pirms mēneša. Atgādinām, ka toreiz nigērietim Amosam Adamam un Okeānijas Futbola konfederācijas prezidentam Reinaldam Tamari tika piespriestas diskvalifikācijas uz 30 dienām. Nelikumības nākušas atklātībā britu laikrakstā "Sunday Times", kura rīcībā ir video materiāli, kuros abi divi redzami solot pārdot balsis, pretī saņemot finansējumu futbola objektu izveidei savās valstīs.

Šodien FIFA sēdē tika pieņemts lēmums Adamu un Tamari sodīt ar ilgtermiņa diskvalifikācijām un naudas sodiem. Adamu aizliegts darboties futbolā trīs gadus, kā arī uzlikts 10 000 Šveices franku naudas sods, bet Tamari diskvalificēts uz vienu gadu un šķirsies no 5000. Bez tam uz nenoteiktu laiku no ieņemamajiem amatiem atcelti vēl četri (trīs no Āfrikas un viens no Tongas) FIFA Izpildkomitejas darbinieki.

Balsošana par 2018. un 2022. gada Pasaules kausa finālturnīru rīkotājvalstu noteikšanu notiks, kā iepriekš paredzēts, 2. decembrī. Tajā 24 balsotāju vietā piedalīsies 22.

Papildus balsu pārdošanai un pirkšanai atklātībā bija nākusi Spānijas/Portugāles un Kataras projektētā sadarbība 2018. un 2022. gada balsojumos. Proti, abas puses attiecīgajos balsojumos gatavas apmainīt ietekmes zonu balsis. Tādējādi spāņi un portugāļi saņemtu Kataras sabiedrotu atbalstu, bet Katara palīdzīgu roku no Spānijas un Portugāles draugiem. FIFA šodienas sēdē abu iesaistīto pušu sadarbībā nelikumības nav saskatījusi.

Izmantotie resursi
BBC SPORT


, 2010-11-18 14:50, pirms 13 gadiem
Da no tās FIFAs visus pensionārus vajadzētu padzīt ! Neko nesajēdz no futbola !
, 2010-11-18 21:27, pirms 13 gadiem
Tieši tā.Mūsdienās viss attīstas ļoti ātri un tādam personām kā Bekenbauers, Batlers, Platīni un citiem ši gada gājumā cilvēkiem nav vietas. Vajag būt ar pieredzi, bet atraktīvam un gudram.
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.
Konstantins Vasiļjevs. Foto: Zumapress.com/Scanpix
11

Igaunijas rekordu atkārtojušais Vasiļjevs neveiklu kara izteikumu dēļ atteicies no kapteiņa apsēja

Igaunijas Futbola asociācija pavēstījusi, ka valstsvienības kapteinis Konstantins Vasiļjevs tikšanās laikā ar valdi nolēmis atteikties no apsēja un kapteiņa statusa savu neseno izteikumu dēļ.
Karlīna Miksone. Foto: LFF

Latvijas sieviešu futbola izlase EČ kvalifikācijā viesosies Moldovā

LETA. Latvijas sieviešu futbola izlase šodien Kišiņevā 2025.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlē tiksies ar Moldovu.