Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Pēc ilgas slimības 43 gadu vecumā miris bijušais Nīderlandes izlases pussargs Riksens

Pēc ilgas slimības 43 gadu vecumā miris bijušais Nīderlandes izlases pussargs Riksens
Fernando Riksens. Foto: imago images / Pro Shots/Scanpix

Fernando Riksens, bijušais Nīderlandes izlases, Glāzgovas „Rangers” un Sanktpēterburgas „Zenit” futbolists, šodien aizgājis mūžībā. Viņš nomira no smagas nervu slimības, kas tika konstatēta pirms sešiem gadiem.

Fernando Riksens par savu slimību paziņoja 2013. gadā, pāris mēnešus pēc tam, kad bija noslēdzis savu futbolista karjeru. Viņam bija konstatēta neārstējama nervu slimība (MNDs), kas ietekmē muskuļu darbību. Šīs slimības dēļ viņa mūžs beidzās 43 gadu vecumā.

Riksens savas futbolista karjeras labākos gadus aizvadīja Skotijas kluba Glāzgovas „Rangers” sastāvā, tā rindās spēlējot no 2000. līdz 2006. gadam. Kopā ar ar „Rangers” viņš izcīnījas septiņas trofejas, divreiz kļūstot par Skotijas čempionu. Riksens iekaroja vietējo līdzjutēju favorīta godu un kļuva par komandas kapteini. Viņš iekļauts „Rangers” slavas zālē.

Pēc tam Riksens pārcēlās uz Sanktpēterburgas „Zenit”, ar ko aizvadīja izcilu 2007./08. gada sezonu. Riksens kļuva par Krievijas čempionu un palīdzēja „Zenit” iegūt UEFA kausu, pēc tam arī UEFA Superkausu. Krievijā viņš spēlēja līdz 2009. gadam, bet pēc tam atgriezās savā bērnības komandā „Fortuna Sittard” Nīderlandē. "Fortuna" komanda pagājušajā gadā izrādīja savu cieņu Riksenam, veltot viņam statuju

Riksens spēlēja arī Nīderlandes izlasē, kuras rindās no 2000. līdz 2003. gadam piedalījās 12 spēlēs.

Par Riksena nāvi paziņoja viņa bijušais klubs „Rangers”. Līdzjutēju viņa ģimenei un draugiem izteica arī senie sāncenši „Aberdeen” un „Celtic” klubi.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...


Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.
Konstantins Vasiļjevs. Foto: Zumapress.com/Scanpix
11

Igaunijas rekordu atkārtojušais Vasiļjevs neveiklu kara izteikumu dēļ atteicies no kapteiņa apsēja

Igaunijas Futbola asociācija pavēstījusi, ka valstsvienības kapteinis Konstantins Vasiļjevs tikšanās laikā ar valdi nolēmis atteikties no apsēja un kapteiņa statusa savu neseno izteikumu dēļ.