Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Gabonai ar Obamejanga vārtiem atkal pietiek tikai neizšķirtam

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Gabonai ar Obamejanga vārtiem atkal pietiek tikai neizšķirtam
Pjērs Emeriks Obamejangs
Foto: AP/Scanpix

Āfrikas Nāciju kausā vēlreiz neizšķirti cīnījusies saimniece Gabona, kurai neizdevās pieveikt Burkinafaso – 1:1. Tikmēr Kamerūna atspēlējās un ar 2:1 pieveica debitanti Gvineju-Bisavu, tiekot pie pirmā panākuma.

Gabona iedzinējos nonāca 23. minūtē, kad pretuzbrukumā pēc stūra sitiena izgājienu vienatnē pret vārtsargu, lai gan pakaļ dzinās divi pretinieku aizsargi, realizēja Prežuss Nakulmā. Tomēr laukuma saimniekiem pirmajā puslaikā izdevās panākt izlīdzinājumu.

Tāla piespēle uzbrukuma smailē izvirzīja Pjēru Emeriku Obamejangu, kurš panāca bumbu, bet viņu no kājām notrieca sāncenšu vārtsargs, nopelnot brīdinājumu. Pie 11 metru soda sitiena izpildīšanas ķērās Dortmundes "Borussia" uzbrucējs, vārtsargu aizsūtot uz vienu stūri, bet sitienu izdarot otrā.

Gan Gabonas, gan Burkinafaso abās spēlēs fiksēti neizšķirti 1:1, tādējādi par grupas līderi kļuvusi Kamerūna, kas atspēlējās un ar 2:1 pieveica debitanti Gvineju-Bisavu.

Izlīdzinājumu 61. minūtē ar šāvienu no 19 metriem panāca Sebastjens Siani, bet panākumu 11 minūtes līdz pamatlaika beigām nodrošināja aizsargs Mišels Ngadū-Ngadži. Viņš Kamerūnas spiedienu realizēja ar sitienu no soda laukuma līnijas tuvajā stūrī.

Noslēdzošajā grupu kārtā Kamerūna tiksies ar Gabonu, kamēr Burkinafaso spēkosies ar Gvineju-Bisavu, tādējādi saglabājot labas izredzes iekļūt nākamajā kārtā.

A grupa

VValstsUNZVP
1.Kamerūna1103:24
2.Burkinafaso0202:22
3.Gabona0202:22
4.Gvineja-Bisava0112:31