Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Liepa

Islandes izlases trenera amatā Lāgerbeks, Serbija – bez trenera

Islandes izlases trenera amatā Lāgerbeks, Serbija – bez trenera
Larss Lāgerbeks vēl Nigērijas izlases trenera amatā
Foto: AP/Scanpix

Izmaiņas pēc „Euro2012” kvalifikācijas turnīra (grupu turnīra) beigām skārušas pāris izlases. Islandes komandu tagad vadīs zviedrs Larss Lāgerbeks, bet spēcīgā Serbijas izlase pagaidām ir bez trenera.

Islandes izlasi četrus gadus (2007.-2011.) trenēja vietējais speciālists Olafurs Johanesons, kura vadībā islandiešu rezultātu bilance nebija slikta (11 uzvaras, septiņi neizšķirti, 10 zaudējumi), taču pagalam nesekmīgs bija tieši „Euro2012” kvalifikācijas cikls – astoņās spēlēs tikai četri punkti (1-1-6), visi gūti pret Kipru, bet mačos pret Dāniju, Portugāli un Norvēģiju tikai zaudējumi.

Par jauno Islandes izlases treneri apstiprināts zviedrs Larss Lāgerbeks, kurš vislabāk pazīstams ar ilggadējo Zviedrijas izlases vadīšanu – no 2000. līdz pat 2009. gadam (līdz 2004. gadam duetā ar Tomiju Soderbergu), bet pagājušajā vasarā PK2010 finālturnīrā nesekmīgi vadīja Nigērijas izlasi, netiekot ārā no grupas. Pēc neilgas pauzes trenera darbībā 63 gadus vecais Lāgerbeks tagad pieņēmis Islandes izaicinājumu, atzīstot, ka tas bijis vienīgais konkrētais piedāvājums. PK2014 atlases ciklā Islande spēlēs E grupā kopā ar Norvēģiju, Slovēniju, Šveici, Albāniju un Kipru.

Tikmēr bez trenera palikusi Serbijas izlase, kura „Euro2012” C grupā palika 3. vietā aiz Itālijas un Igaunijas, nespējot kvalificēties pat „play-off”. Pēc šī atlases cikla Serbijas Futbola federācija un līdzšinējais treneris Vladimirs Petrovičs, kurš izlases vadību pārņēma no Radomira Antiča tikai 2010. gada septembrī, mutiski vienojās par sadarbības pārtraukšanu. Jaunais treneris vēl nav nosaukts. Tāpat jāmin, ka ilggadējais serbu kapteinis Dejans Stankovičs drīzumā aizvadīs atvadu spēli izlasē. Serbijai PK2014 atlasē būs jācīnās A grupā ar Horvātiju, Beļģiju, Skotiju, Maķedoniju un Velsu.

Atgādinām, ka uzreiz pēc „Euro2012” kvalifikācijas cikla trenera amatu pameta arī Lietuvas izlases treneris Raimonds Žutauts. Lietuva PK2014 kvalifikācijā spēlēs vienā grupā ar Latvijas izlasi. Jaunais lietuviešu treneris vēl nav nosaukts.

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...


, 2011-10-17 12:54, pirms 13 gadiem
Īslandes, nevis Islandes...
, 2011-10-17 13:35, pirms 13 gadiem
jariks rakstīja: Īslandes, nevis Islandes...
Stulbs vai tikai atpalicis?
Ārlietu ministrija "Īslandes" vietā turpmāk...
, 2011-10-17 21:48, pirms 13 gadiem
pipipi rakstīja: Stulbs vai tikai atpalicis?
http://zinas.nra.lv/latvija/50421-arlietu-ministrija-islandes-vieta-turpmak-lietos-islande.htm
par šo SC lietotāji nekad nebeigs cepties
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-10-18 11:45, pirms 13 gadiem
Tiešām nepareizo???
Un te neiet runa par atbalstu, vai neatbalstu...tā bija nolemts...

Marius rakstīja: apbrīnojami cik ātri cilvēki pierod pie stulbībām un tās pat aktīvi atbalsta, šajā gadījumā to nepareizo garumzīmi Islandes nosaukumā
, 2011-10-18 13:02, pirms 13 gadiem
Latvijas izlasē? Gaidīs,kad Starkovu izmetīs no Baku.Ja neizmetīs gada laikā,tad iefīrēs kādu citu guņas kadru.
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.
Konstantins Vasiļjevs. Foto: Zumapress.com/Scanpix
11

Igaunijas rekordu atkārtojušais Vasiļjevs neveiklu kara izteikumu dēļ atteicies no kapteiņa apsēja

Igaunijas Futbola asociācija pavēstījusi, ka valstsvienības kapteinis Konstantins Vasiļjevs tikšanās laikā ar valdi nolēmis atteikties no apsēja un kapteiņa statusa savu neseno izteikumu dēļ.
Karlīna Miksone. Foto: LFF

Latvijas sieviešu futbola izlase EČ kvalifikācijā viesosies Moldovā

LETA. Latvijas sieviešu futbola izlase šodien Kišiņevā 2025.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlē tiksies ar Moldovu.