Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Kompanī noslēdz futbolista karjeru un kļūst par "Anderlecht" galveno treneri

Rolands Eliņš

Kompanī noslēdz futbolista karjeru un kļūst par "Anderlecht" galveno treneri
Vensāns Kompanī. Foto: Reuters/Scanpix

Beļģijas futbolists Vensāns Kompanī paziņojis, ka pielicis punktu savai futbolista karjerai un turpmāk koncentrēsies galvenā trenera amatam Beļģijas klubā „Anderlecht”, kas Latvijas mediju redzeslokā šajās dienās nonācis sava piedāvājuma iegādāties „Valmieras” uzbrucēju Tolu Arokodari dēļ.

Vensāns Kompanī atgriezās savā bērnības komandā „Anderlecht” iepriekšējā gada pavasarī. Sākotnēji viņš ieņēma spēlējošā trenera pozīciju, bet drīz vien atteicās no trenera pienākumiem, jo saprata, ka abas lietas apvienot tomēr neizdosies. Viņš aizvadītajā sezonā piedalījās 15 „Anderlecht” spēlēs, kamēr komanda palika astotajā vietā Beļģijas līgā.

„Es vēlos pilnībā koncentrēties galvenā trenera darbam, un man tam jāziedo 100% sava laika un uzmanībsa. Tāpēc lieku punktu savai futbolista karjerai,” kluba paziņojumā citēts Kompanī.

Ar viņu noslēgts līgums uz četriem gadiem, un viņš norādījis, ka šajā laikā cer padarīt „Anderlecht” par modernā stilā spēlējošu komandu.

34 gadus vecais Kompanī 11 sezonu garumā pārstāvēja Anglijas Premjerlīgas klubu Mančestras „City” un vairākus gadus bija tā kapteinis, kļūstot par Anglijas čempionu četras reizes. Viņš bija arī Beļģijas izlases kapteinis un ieguva trešo vietu Pasaules kausa izcīņā 2018. gadā. Beļģijas izlasē viņš nospēlēja 89 mačus un guva četrus vārtus.

Kompanī komanda iepriekšējā nedēļā nokļuva Latvijas futbola sabiedrības uzmanības centrā, jo „Valmiera” paziņoja, ka „Anderlecht” vēlas iegādāties tās uzbrucēju Tolu Arokodari, taču „Valmiera” šim darījumam nepiekrīt. Tas viss noveda pie jaunā Nigērijas uzbrucēja nespēlēšanu iepriekšējā Virslīgas mačā un publisku konfliktu. Jāpiemin, ka "Anderlecht" otrajā komandā spēlē Latvijas pussargs Eduards Daškevičs.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/anderle...

     [+] [-]

, 2020-08-17 22:31, pirms 4 gadiem
Viņš šodien forši pajokoja, ka vairs nevarēs būt traumēts