Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Dienu pēc Salāha dzimšanas dienas Ēģipte salauž Gvineju, Zambija pārsteidz Maroku

Dienu pēc Salāha dzimšanas dienas Ēģipte salauž Gvineju, Zambija pārsteidz Maroku
Mohameds Salāhs un citi Ēģiptes izlases futbolisti svin vārtu guvumu. Foto: Reuters/Scanpix

Āfrikas futbola izlases gatavojas sava kontinenta Nāciju kausa finālturnīram, Ēģiptei ar savu lielāko zvaigzni Mohamedu Salāhu ierindā ar 3:1 mača beigās nolaužot Gvineju, kamēr Zambijai negaidīti ar 3:2 viesos apspēlējot Maroku.

Ēģiptieši mājas laukumā Aleksandrijā vadībā izvirzījās jau 11. minūtē, kad izcēlās Marvans Mohsens. Par spīti pārsvaram turpinājums Ēģiptes izlasei gan tik viegls vairs nebija, 63. minūtē 1:1 gvinejiešu labā panākot Sorijam Kabam. Pirms divām minūtēm laukumā bija nācis 15. jūnijā 27. dzimšanas dienu svinējušais Mohameds Salāhs, ar kura palīdzību Ahmeds Ali un Omārs Gabers 77. un 86. minūtēs panāca attiecīgi 2:1 un 3:1.

Tikmēr Marakešā 2012. gada Nāciju kausa sensacionālā čempione Zambija izbraukumā izcēlās jau mača pirmajās sekundēs, 1:0 panākot Mvapem Musondam. Turpinājumā zambieši vēl divas reizes iekrāja vienu vārtu pārsvaru, marokāņiem nelīdzot arī dieviem Amsterdamas "Ajax" zvaigznes Hakima Zijeha vārtu guvumiem (2:3).

Ļoti rezultatīva izvērtās arī cīņa starp Alžīriju un Mali, kas notika Kataras galvaspilsētā Dohā. Ja pēc pirmā puslaika rezultāta tablo vēstīja par neizšķirtu 1:1, tad mača otrā cēliena beigu daļā piecu minūšu laikā komandas guva trīs vārtus, no kuriem divi izdevās alžīriešiem, kuri izcīnīja panākumu ar 3:2. Uzvaras raidījums 81. minūtē padevās Francijas kluba Monpeljē "Herault" uzbrucējam Endijam Delortam.

Citos mačos Senegāla, pateicoties 18. minūtē Idrisas Gejē izdarītajam sitienam, ar 1:0 apspēlēja Nigēriju, kamēr Tanzānija nospēlēja 1:1 ar Zimbabvi.

Āfrikas Nāciju kausa finālturnīrs šovasar sāksies 21. jūnijā, turpinoties līdz pat 19. jūlijam. Turnīru savās mājās uzņems Ēģipte, kas ir rekordiste tā izcīnītajās trofejās. Tas izdevies septiņas reizes.

Starptautiskās futbola izlašu pārbaudes spēles, 16. jūnijs

SpēleRez.
Senegāla - Nigērija1:0
Maroka - Zambija2:3
Tanzānija - Zimbabve1:1
Alžīrija - Mali3:2
Ēģipte - Gvineja3:1

, 2019-06-17 13:52, pirms 5 gadiem
Žurnālisti es jums paziņoju, ka sācies Eiropas U-21 fināla turnīrs.
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.
Konstantins Vasiļjevs. Foto: Zumapress.com/Scanpix
11

Igaunijas rekordu atkārtojušais Vasiļjevs neveiklu kara izteikumu dēļ atteicies no kapteiņa apsēja

Igaunijas Futbola asociācija pavēstījusi, ka valstsvienības kapteinis Konstantins Vasiļjevs tikšanās laikā ar valdi nolēmis atteikties no apsēja un kapteiņa statusa savu neseno izteikumu dēļ.
Karlīna Miksone. Foto: LFF

Latvijas sieviešu futbola izlase EČ kvalifikācijā viesosies Moldovā

LETA. Latvijas sieviešu futbola izlase šodien Kišiņevā 2025.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlē tiksies ar Moldovu.