Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Spānija neticami izglābjas pret Angliju, Itālija un Vācija vārtus negūst

Spānija neticami izglābjas pret Angliju, Itālija un Vācija vārtus negūst
Spānijas izlase atspēlējās vien dažas sekundes pirms spēles beigām
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Eiropā tika aizvadītas vairākas draudzības spēles. Centrālajos mačos Spānija tikai sekundi pirms spēles beigām izrāva neizšķirtu pret Angliju 2:2, bet Vācijas un Itālijas cīņa noslēdzās 0:0.

Anglijas izlasē spēli pamatsastāvā uzsāka aizvadītās sezonas Premjerlīgas spīdeklis ''Leicester City'' rindās Džeimijs Vārdijs un rezervē Gerets Soutgeits atstāja vairākus pamatsastāva futbolistus. Arī Spānijas treneris Julens Lopetegi laukumā sūtīja eksperimentālu sastāvu ar vairākiem spēlētājiem, kuri izlasē uzspēlēt tiek retāk, kā piemēram, Aduriss un Tjagu Alkantara. Spānija jau no pirmajām minūtēm bumbu kontrolēja vairāk, taču darīja to praktiski tikai laukuma centra daļā, neizveidojot nevienu vārtu gūšanas momentu un nedodot iespējas angļiem, kas kopumā radīja visai garlaicīgas spēles iespaidu. Spēle nedaudz saasinājās, kad Vārdijs nejauši, taču visai brutāli iebrauca kājās Cēzaram Aspiliketam. Kartīti uzbrucējs nesaņēma, jo tas patiešām nebija apzināts mēģinājums savainot aizsargu.

Pēc īsa brīža Vārdijs vēlreiz nonāca uzmanības centrā, kad pēc precīza centrējuma palika vienatnē pret Pepi Reinu, mēģināja viņu apspēlēt, taču vārtsargs pārkāpa noteikumus un nopelnīja 11 metru soda sitienu uz saviem vārtiem. Pendeli izpildīja Adams Lalana, kurš to darīja nekļūdīgi – 1:0. Spānija turpināja savu iemidzinošo spēles manieri, spēlējot ļoti lēni un ārkārtīgi uzmanīgi. Anglija strādāja aizsardzībā, taču arī mājinieku pārejas uzbrukumā nebija pārāk ātras. Sekoja daži bīstami uzbrukumi puslaika beigu daļā, tomēr neviens no tiem netika realizēts. Pirmajā puslaikā laukumā bija vērojama izteikta taktiskā cīņa, kas ar vārtu guvumiem nevainagojās.

Otrais puslaiks iesākās ar labu Anglijas uzbrukumu, kad pēc precīza Džordana Hendersona centrējuma savu pretspēlētāju apsteidza Vārdijs un guva meistarīgus vārtus ar galvu, panākot 2:0 un vārtu guvumu kopā ar komandas biedriem atzīmējot ar šā brīža interneta hītu ''manekena izaicinājumu''. Otrajā puslaikā spēle bija krietni skatāmāka kā pirmajā. Angļu uzbrukumi bija draudīgāki un pēc vārtu guvuma piespieda aktīvāk uzbrukumā doties arī spāņus.

Laba iespēja panākt trīs vārtu pārsvaru bija no maiņas nākušajam Markusam Rešfordam, tomēr pēc vārtsarga apspēlēšanas viņam neizdevās bumbu saglabāt laukuma robežās. Spānijai mača izskaņā viens pats ārkārtīgi elegantu vārtu guvumu nokārtoja Jago Aspass, kurš pietuvojās angļu vārtiem, veica dažas māņkustības un izšāva bumbu kā no lielgabala praktiski bez ieskrējiena vārtu tālajā devītniekā - 2:1. Mača beigu daļā bija vērojams īsts trilleris. Vispirms Alvaro Morata neizmantoja lielisku izdevību un tad Džese Lingārds trāpīja pa pārliktni. Tas vēl nebija viss, jo Madrides ''Real'' futbolists Isko aizkļuva līdz pašiem angļu vārtiem un no asa leņķa sita bumbu vārtsargam starp kājām un tieši tīklā, fantastiski izraujot neizšķirtu 2:2..

Vācijas izlases galvenais treneris Joahims Lēvs šovakar cīņā pret Itāliju laukumā sūtīja vairākus jaunos futbolistus un tuvākos rezervistus. Spēli sāka vārtsargs Bernds Leno un pussargi Sebastians Rudijs, Janiks Gerhardts un Leons Gorecka. Arī Džiampjēro Ventura blakus pieredzējušam centra aizsargam Leonardo Bonuči iespēleja divus jaunos talantus Danieli Rugani un Alesio Romanjoli. Uzbrukuma smailē tika sūtīts A Sērijā veiksmīgi spēlējošais Andrea Beloti, taču rezervē palika viens no mūsdienu talantīgākajiem vārtsargiem Džanluidži Donnaruma.

Vācijas izlases uzstādījums aizsardzībā bija acīmredzams presings, mēģinot pārtvert bumbu jau agrīnā Itālijas uzbrukuma stadijā un cenšoties radīt asas un negaidītas uzbrukuma iespējas tuvu pretinieku vārtiem. Viesiem tas izdevās visai bieži, tomēr itāļu izslavētā aizsardzība labi tika galā ar visām bīstamajām epizodēm. Laba iespēja bija Ciro Immobilem, kurš apsteidza savu sedzēju un izpildīja spēcīgu sitienu, tomēr garām vārtiem. Līdzšinējie pasaules čempioni kopumā uzbruka vairāk, kas nebija liels pārsteigums, tomēr ar iespēju realizēšanu visai labi nesekmējās. Puslaika beigu daļā izcēlās nelieli asumi, kad Immobilem neapmierināja Džošua Kimmiha rīcība un viņš universālo aizsargu nesportiski nogrūda uz zālāja.

Otrajā mača nogrieznī abas komanda turpināja spēlēt atraisīti un apmainījās ar vairākām labām izdevībām. Tuvāk vārtu guvumam bija Itālija, kas bumbu kontrolēja nedaudz vairāk un arī pa vārtiem sita vairāk. Abas komandas aizsardzība spēlēja teicami, kas bija iemesls skatītājam tik ļoti neinteresantajam rezultātam. Ventura izmēģināja nelielu taktisko viltību, nomainot abus itāļu uzbrucējus Beloti un Immobili un viņu vietā sūtot citu duetu Nikolā Sansoni un Simoni Dzadzu. Arī Vācijas rindās laukumā nāca, iespējams, tumšais zirdziņš Seržs Gnarbijs, kurš nesen savā debijas mačā Vācijas izlasē guva hat-trick pret Sanmarīno. Spēle noslēdzās ar interesantu un dinamisku spēli, bet bez svarīgākā - gūtajiem vārtiem.

Pārbaudes spēles Eiropā, 15. novembris

DuelisRezultātsVārtu guvēji
Krievija – Rumānija1:0 (0:0)Ozdojevs 90'
Malta – Islande0:2 (0:0)Traustasons 47' Ingasons 75'
Ungārija – Zviedrija0:2 (0:1)Lāšons 30' Tēlins 67'
Ukraina – Serbija2:0 (1:0)Šakovs 38' Jarmolenko 87' (11m)
Čehija – Dānija1:1 (1:1)Baraks 8' – Jergensens 38'
Austrija – Slovākija0:0 (0:0)
Itālija – Vācija0:0 (0:0)
Ziemeļīrija – Horvātija0:3 (0:2)Mandžukičs 9' Cops 35' Kramaričs 68'
Anglija – Spānija2:2 (1:0)Lalana 9' (11m) Vārdijs 48' – Aspass 89' Isko 90+5'
Francija – Kotdivuāra0:0 (0:0)

     [+] [-]

, 2016-11-16 00:12, pirms 7 gadiem
Malachi,ciinijaas liidz galam un izraava neizskjirtu,lai gan speele ne tuvu nebija taa labaakaa,bet nu chaljiem papildus pozitiivaas emocijas,labi ka Busketsam vismaz kaut nelielu atpuutu iedeva
P.S.Vardija gola svineeshana pa smuko

  -4 [+] [-]

, 2016-11-16 00:19, pirms 7 gadiem
Spani pedeja laika ta netrako,bet man gan patika spele un labs bija kad Vardijs iesita un pruecigi visi sastinga titie krievs lielas kad pedeja minute iesit un uzvareja 2 sastavu Rumaniem

  +1 [+] [-]

, 2016-11-16 00:21, pirms 7 gadiem
Vācija pēc EURO 2016 ir aizvadījusi 6 spēles un nav ielaidusi nevienus vārtus.

     [+] [-]

, 2016-11-16 00:44, pirms 7 gadiem
Angļiem labs sanāca Mannequin Challenge pēc otrā gola.

  +3 [+] [-]

, 2016-11-16 00:58, pirms 7 gadiem
OTELO rakstīja: Spani pedeja laika ta netrako,bet man gan patika spele un labs bija kad Vardijs iesita un pruecigi visi sastinga titie krievs lielas kad pedeja minute iesit un uzvareja 2 sastavu Rumaniem
Tu ar kāju pirkstiem raksti?

  +1 [+] [-]

, 2016-11-16 08:03, pirms 7 gadiem
Būtu jauki, ja šo top izlašu sākuma 11 arī rakstā norādītu...

     [+] [-]

, 2016-11-16 08:57, pirms 7 gadiem
Nekā jauna ar angļu vārtsargiem, lai arī ko ieliktu, gandrīz vienmēr kādu mēsliņu ielaidīs.

  -1 [+] [-]

, 2016-11-16 09:13, pirms 7 gadiem
Lāšons, Lāšons. . .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-11-16 12:12, pirms 7 gadiem
Kāds 'neticami', tā tak Anglija!

     [+] [-]

, 2016-11-16 18:33, pirms 7 gadiem
Lāšons, Barzagli, Dogovīns, Ņižviš...