Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

UEFA uzsākusi izmeklēšanu arī par Albānijas atteikšanos turpināt spēli

Rolands Eliņš

UEFA uzsākusi izmeklēšanu arī par Albānijas atteikšanos turpināt spēli
Serbu policija veic kratīšanu Albānijas ģērbtuvēs, meklējot liktenīgā lidaparāta vadīšanas iekārtu
Foto: AFP/Scanpix

UEFA oficiāli apstiprinājusi disciplinārlietas ierosināšanu skandalozajā Serbijas un Albānijas mačā, turklāt apsūdzības uzrādītas abām izlasēm - serbiem būs jātaisnojas par dažādiem līdzjutēju pārkāpumiem, bet albāņiem par aizliegta plakāta demonstrēšanu un atteikšanos turpināt spēli.

Jau vēstījām, ka UEFA neplāno palikt vienaldzīga un uzsāks izmeklēšanu par notikušo Serbijas un Albānijas mačā. Nu UEFA arī paziņojusi, par ko tieši versīsies pret abu valstu futbola federācijām.

Serbija apsūdzēta pirotehnikas izmantošanā, skatītāju radītās nekārtībās, skatītāju izskriešanā laukumā, nekvalitatīvā spēles organizēšanā un lāzera staru izmantošanā, savukārt Albānijas federācija saņēmusi apsūdzības gan aizliegta plakāta izmantošanā, kurš būtībā uzsāka visu konfliktu, gan par atteikšanos turpināt spēli. Kā norādīja Serbijas izlases kapteinis, tad mājinieki pēc nekārtību mazināšanās bijuši gatavi turpināt spēli, ko piedāvāja arī albāņiem, kuri atteikušies.

UEFA šo lietu izmeklēs 23. oktobra Disciplinārlietu komisijas sēdē, bet tikmēr Serbijas un Albānijas futbola federācijas turpina publiski apmainīties apvainojumiem. Abu federāciju mājaslapās publicēti ļoti plaši situācijas izklāsti, protams, sev izdevīgā gaismā.

Serbi apsūdz albāņus provokācijā, turklāt pamanās iedzelt ar teikumiem, ka "tuvojās uzvarai" (rezultāts bija 0:0) un "tā sauktās un neeksistējošās Lielās Albānijas karogs". Tiek arī norādīts, ka gan mača tiesnesis, gan UEFA delegāts bijuši gatavi spēli pabeigt, līdz ar to albāņu atteikumam nav nekāda iemesla. Serbijas federācija paredz, ka tai tiks piešķirta tehniskā uzvara ar 3:0.

Albānijas federācijas paziņojumā izteiktas sūdzības par klaji naidīgo tās futbolistu sagaidīšanu, turklāt tiek vērsta UEFA uzmanība uz līdzjutēju saukļiem "nogalināt albāņus". Savu atteikumu turpināt spēli Albānijas federācija pamato ar to, ka tā nemaz nebija normāli noorganizēta spēle, un norāda, ka spēlētāji tikuši fiziski aizskarti, turklāt to darījuši arī stadiona personāla cilvēki, bet pirms došanās prom no stadiona vietējā policija uzskatījusi par vajadzīgu veikt kratīšanu Albānijas delegācijā un pārmeklējusi arī futbolistu personisko bagāžu.

Albāņi arī neatzīst savu vainu provokācijā, norādot, ka pēc Serbijas federācijas uzstādījuma albāņu līdzjutējiem biļetes uz maču nemaz netika pārdotas, kas pats par sevi jau ir par draudzību neliecinošs fakts.

Serbijas un Albānijas konflikts futbola laukumā

I grupa

V.IzlaseSUNZVārtiP
1.Albānija21102:14
2.Dānija31113:34
3.Portugāle21011:13
4.Serbija10101:11
5.Armēnija20112:31

Izmantotie resursi:
Фудбалски савез Србије - званична веб презентација
Proceedings opened against Serbia and Albania -...
FSHF reagon për ndeshjen me Serbinë

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-10-16 11:32, pirms 10 gadiem
Atstāt spēkā rezultātu 0:0, vai arī pārspēlēt maču neitrālā laukumā.
Otrs - izšķirt komandas nākotnē, lai tās nekad netiktos vienā grupā vai UEFA komandu spēlēs.
Ļoti pozitīvi un lieta darīta!

  +4 [+] [-]

, 2014-10-16 11:50, pirms 10 gadiem
es esmu albāņu pusē. Nav nopietni likt spēlēt, ja no visām pusēm laukumā skrien apdzērušies "fani", grūstās un vicina ķebļus.
Serbiem zaudējums 0:3 par nespēju noorganizēt maču (tāda nieka provokācija bija jāparedz, un nav ko apvainoties par katru karogam līdzīgu lupatu), un atbildes spēle Albānijā pie tukšām tribīnēm.

  +3 [+] [-]

, 2014-10-16 11:56, pirms 10 gadiem
Albāņu futbolisti ne pie kā nav vainīgi!!! Ja ārpus stadiona esošos albāņu līdzjutējus nevar savaldīt serbu policija, tad tā jau nu nav albāņu futbolistu vaina!
Spēle jāpārspēlē pie tukšām tribīnēm, un serbiem jāsaņem naudas sods par nekārtībām stadionā!!!

  +1 [+] [-]

, 2014-10-16 13:25, pirms 10 gadiem
kalns30 rakstīja: Albāņu futbolisti ne pie kā nav vainīgi!!! Ja ārpus stadiona esošos albāņu līdzjutējus nevar savaldīt serbu policija, tad tā jau nu nav albāņu futbolistu vaina!
Spēle jāpārspēlē pie tukšām tribīnēm, un serbiem jāsaņem naudas sods par nekārtībām stadionā!!!
Futbolisti nav, bet augsta amatpersona gan, kas no VIP ložas vadīja šo karoga lidināšanos..

  +1 [+] [-]

, 2014-10-16 14:00, pirms 10 gadiem
abām federācijām iešķiebt kārtīgus naudas sodus. spēli pārspēlēt neitrālā laukumā pie tukšām tribīnēm un otru spēli tā pat.

  +2 [+] [-]

, 2014-10-16 14:18, pirms 10 gadiem
Pārspēle būtu nepareizs risinājums.

1. punkts - par saviem faniem izlasei jāatbild. Tas ir dzelžaini. Tātad, Serbijai vairākas sezonas - mājas spēles tukšā stadionā - neatkarīgi no citiem lēmumiem šīs pašas lietas sakarā.

2. punkts - jāizskata, kas te ir vainīgais. Ja vainīgas abas puses - tehnisko zaudējumu var piespriest arī abām izlasēm. Serbu darbības ir nepieļaujamas, bet arī karogam tur nebija, ko meklēt.

3. punkts - naudassodi, tas mūsdienās jau ir automātiski

  +1 [+] [-]

, 2014-10-16 15:38, pirms 10 gadiem
Naudas sodi abām pusēm, atstāt 0:0, bet arī punktus katrai pa 0. (Jeb -1). Tā, lai neviens nav ieguvējs, bet abi zaudētāji.

     [+] [-]

, 2014-10-16 17:31, pirms 10 gadiem
Torins rakstīja: Vislabākais risinājums būtu piespriest Albānijai tehnisko zaudējumu, bet Serbijai naudas sodu, par dažu fanu izskriešanu laukumā. Tā būtu objektīvi.
Ja Tevi sāktu sist pretinieku fani, diez vai Tu vēl gribētu iet atpakaļ laukumā

     [+] [-]

, 2014-10-16 17:40, pirms 10 gadiem
Albānietis laikam bijis deizgan manīgs, jo parasti jau pārbauda cilvēkus pirms ieiešanas stadionā, un šādas tālvadības pultis domāju,ka varētu konfiscēt. Diemžēl šoreiz jāsaprot, ka pie jebkāda risinājuma spēlētāji paliks kā nevainīgi sodītie, 3 punktus diez vai kādam dos(varbūt albāņiem vienīgi)

  +1 [+] [-]

, 2014-10-16 18:28, pirms 10 gadiem
kresnais rakstīja: Albānietis laikam bijis deizgan manīgs, jo parasti jau pārbauda cilvēkus pirms ieiešanas stadionā, un šādas tālvadības pultis domāju,ka varētu konfiscēt. Diemžēl šoreiz jāsaprot, ka pie jebkāda risinājuma spēlētāji paliks kā nevainīgi sodītie, 3 punktus diez vai kādam dos(varbūt albāņiem vienīgi)
amatpersonas neviens nepārbauda.

     [+] [-]

, 2014-10-17 18:41, pirms 10 gadiem
kresnais rakstīja: Albānietis laikam bijis deizgan manīgs, jo parasti jau pārbauda cilvēkus pirms ieiešanas stadionā, un šādas tālvadības pultis domāju,ka varētu konfiscēt. Diemžēl šoreiz jāsaprot, ka pie jebkāda risinājuma spēlētāji paliks kā nevainīgi sodītie, 3 punktus diez vai kādam dos(varbūt albāņiem vienīgi)
kad skatījos video, ja pareizi saredzēju, tad šis lidaparāts ir arī lidojams ar telefona palīdzību un uz lidaparāta ir kamera, lai pilots redzētu kur lido.