Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Nigērija atlaiž izlases galveno treneri Keši

Rolands Eliņš

Nigērija atlaiž izlases galveno treneri Keši
Stīvens Keši
Foto: AFP/Scanpix

Nigērijas Futbola federācija oficiāli apstiprinājusi izlases galvenā trenera Stīvena Keši atlaišanu no amata vājo rezultātu dēļ.

Lai arī baumas par Stīvena Keši aiziešanu no Nigērijas izlases galvenā trenera amata klīda jau labu laiciņu, turklāt viņš pats tām deva labu ieganstu, pēc izstāšanās no Pasaules kausa publiski atvadoties no futbolistiem. Kā izrādījās, tas nebija domāts kā atlūguma analogs, un Keši turpināja vadīt izlasi arī Āfrikas Nāciju kausa atlases turnīrā. Tiesa, rezultāti bija tik slikti, ka šoreiz viņa viedokli vairs neviens neprasīja un Keši tika vienkārši atlaists.

Nigērija atlases ciklu bija sākusi ar zaudējumu Kongo 2:3 un spēlējusi neizšķirti ar Dienvidāfrikas republiku, kam sekoja pagājušās sestdienas zaudējums Sudānai 0:1. Vakardienas spēlē gan sudāniešus izdevās pieveikt 3:1, taču Keši darbu ar šo uzavru saglābt neizdevās. Izlases vadību pārņēmis Amoru Šaibu, kurš iepriekš vairākkārt stājies pie Nigērijas futbola stūres.

Tieši Keši vadībā Nigērija triumfēja iepriekšējā Nāciju kausa izcīņā, turklāt ar viņa pūlēm izlase tika aizvesta līdz Pasaules kausa astotdaļfinālam, kurā gan ar 0:2 nācās atzīt Francijas pārākumu. Keši ir tikai viens no diviem cilvēkiem, kurš spējis izcīnīt Āfrikas kausu gan kā treneris, gan spēlētājs, un viņš izpelnījās slavu kā inovatīvs treneris, kurš nekautrējās uz izlasi izsaukt arī sevi vēl plašākai publikai nepierādījušus futbolistus.

Izmantotie resursi:
Keshi sacked as Nigeria coach - Goal.com