Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Meksika iesit septiņus vārtus, Zelta kausu ar pārliecinošu uzvaru sāk arī Kanāda

Agris Suveizda

Meksika iesit septiņus vārtus, Zelta kausu ar pārliecinošu uzvaru sāk arī Kanāda
Rauls Himeness un Karloss Antuna. Foto: AFP/Scanpix

Ar divām spēlēm ASV sākusies tradicionālā Zelta kausa izcīņa futbolā, kurā labākā izlase tiek noskaidrota Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību reģionā. Pirmajā spēļu dienā pie uzvaras tika abas A apakšgrupas favorītes Kanāda un Meksika.

Turnīra atklāšanas spēlē Kanāda ar 4:0 pārspēja Francijas aizjūras reģionu Martiniku. Pirmie vārti tika gūti 33. minūtē, kad Beļģijas "Gent" uzbrucējs Džonatans Deivids noguldīja vārtsargu un trāpīja pustukšos vārtos (1:0). Otrā puslaika sākumā Martinika atkal rupji kļūdījās aizsardzībā, 19 gadus vecajam Deividam realizējot vēl tīrāku izgājienu viens pret vienu (2:0), bet puslaika vidū četru minūšu laikā pa vārtiem guva arī Premjerlīgā sezonu aizvadījušais Džuniors Hoilets no "Cardiff" (3:0) un arī Glāzgovas "Rangers" pussargs Skots Ārfīlds (4:0).

Grupas otrajā spēlē Meksika četrus vārtus guva jau pirmajā puslaikā. Pirmoreiz meksikāņi līksmoja jau otrajā minūtē, kad Rauls Himeness pēc aizsarga kļūdas no dažiem metriem trāpīja pa stabu, bet bumba atleca pie Losandželosas "Galaxy" uzbrucēja Karlosa Antunas (1:0). Par spīti lielam spiedienam nākamie vārti tika sagaidīti vien 31. minūtē, kad no soda laukuma vidus izcēlās arī Vulverhemptonas "Wanderers" uzbrucējs Himeness (2:0), bet puslaika izskaņā pa reizei atlēkušo bumbu vārtos dabūja arī Spānijas "Leganes" aizsargs Djego Rejess (3:0) un jau pieminētais Antuna (4:0).

Sagrāve turpinājās arī otrajā puslaikā. 64. minūtē starp vārtsarga kājām bumbu raidīja Himeness (5:0), 74. minūtē Antuna uz tukšiem vārtiem piespēlēja Meksikas "Guadalajara" uzbrucējam Ernesto Vegam (6:0), bet vēl pēc sešām minūtēm nepalika arī bez hat-trick, jau trešo reizi esot pirmais pie atlēkušās bumbas (7:0). Visā spēlē Meksikas pārākums statistikā bija 66% bumbas kontrole, sitieni 30:3 un stūra sitieni 8:2.

Zelta kausā piedalās 16 izlases, kuras ir sadalītas četrās apakšgrupās, un ceturtdaļfinālā iekļūs katra kvarteta divas labākās vienības. A un D apakšgrupas notiek ASV, B apakšgrupu uzņems Kostarika, bet C apakšgrupa notiks Jamaikā.

Zelta kausa pirmā spēļu kārta

GSpēleRezultātsVārtu guvēji
AKanāda – Martinika4:0 (1:0)Deivids 33'53' Hoilets 63' Ārfīlds 67'
AMeksika – Kuba7:0 (4:0)Antuna 2'44'80' Himeness 31'64' Rejess 38' Vega 74'
BHaiti – Bermudu salas1:00
BKostarika – Nikaragva3:30
CKirasao – Salvadoraotrdien
CJamaika – Hondurasaotrdien
DPanama – Trin. un Tobagotrešdien
DASV – Gajānatrešdien

Izmantotie resursi:
https://www.goldcup.org/en/gold-cup...

     [+] [-]

, 2019-06-16 23:34, pirms 5 gadiem
Nu kurš tā raksta? Ar ko spēlēja Meksika uzzinu tikai pašā raksta beigā.