Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

ASV un Zviedrijas sieviešu izlases garantē vietu PK astotdaļfinālā

ASV un Zviedrijas sieviešu izlases garantē vietu PK astotdaļfinālā
Foto: Reuters/Scanpix

Francijā notiekošajā Pasaules kausa izcīņā sievietēm šodien aizvadītas divas spēles, kurās uzvaras svinēja F apakšgrupas favorītes ASV un Zviedrija, abas nodrošinot vietu astotdaļfinālā.

Viena no Pasaules kausa galvenajām favorītēm ASV izlase turnīru sāka ar brutālu Taizemes sagraušanu ar 13:0, bet šodienas mačā pret PK debitanti Čīli sākumsastāvā bija ieviestas veselas septiņas izmaiņasm, rotējot sastāvu.

Tas netraucēja ASV izlasei ātri izvirzīties vadībā, 11. minūtē vārtus gūstot pieredzējušajai Karlo Loidai. Viņa pēc tam ar galvu guva arī savus otros vārtus, tāpat izcēlās arī Džūlija Erca, un pirmā puslaika beigas ASV sagaidīja ar vadību 3:0.

Otrajā puslaikā Loidai bija iespēja ar pendeli nokārtot sev “hat-trick” un kļūt par PK visu laiku vecāko “hat-trick” autori, taču tas neizdevās. Čīles vārtsardzes lieliskā spēle neļāva izcelties arī citām ASV spēlētājām, mačam tā arī beidzoties ar 3:0.

Dienas otrajā mačā šajā apakšgrupā Zviedrija ar 5:1 droši sakāva Taizemi, izvirzoties vadībā jau sestajā minūtē. Taizeme savus pirmos vārtus turnīrā guva mača kompensācijas laikā.

Šīs uzvaras ļāvušas vietu astotdaļfinālā garantēt gan ASV, gan Zviedrijas izlasēm, kurām vēl atlikusi savstarpējā spēle. Čīlei un Taizemei vēl palikušas teorētiskas izredzes kvalificēties astotdaļfinālam, iekļūstot starp četrām labākajām trešo vietu ieguvējām sešās apakšgrupās.

Pasaules kausa F apakšgrupa

V.ValstsUNZVārtiP
1.ASV20016:06
2.Zviedrija2007:16
3.Čīle0020:50
4.Taizeme0021:180

Izmantotie resursi:
FIFA Women's World Cup France 2019™ - FIFA.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Sergejs Barbarezs. Foto: vijesti.ba

Bijušais kapteinis Barbarezs kļūst par Bosnijas un Hercegovinas galveno treneri

LETA--AFP. Bijušais Bosnijas un Hercegovinas vīriešu futbola izlases kapteinis Sergejs Barbarezs piektdien kļuva par valstsvienības galveno treneri.
Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.