Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Indija par galveno treneri ieceļ PK medaļu izcīnījušo Štimacu

Andrejs Siliņš

Indija par galveno treneri ieceļ PK medaļu izcīnījušo Štimacu
Igors Štimacs. Foto: AFP / Scanpix

Indijas futbola valstsvienību turpmāk vadīs horvātu speciālists Igors Štimacs, kurš kā spēlētājs 1998. gadā izcīnīja bronzas godalgu Pasaules kausa izcīņā un bijis arī Horvātijas izlases galvenais treneris.

Indija, kas ir otra apdzīvotākā pasaules valsts (vairāk nekā 1,3 miljardi iedzīvotāju), ar lieliem panākumiem futbola laukumā nav izcēlusies, un janvārī pēc kārtējā nesekmīgā starta (viena uzvara trīs spēlēs Āzijas kausā un 17. vieta kopvērtējumā) no amata atkāpās Stefens Konstantīns. Angļu speciālists pie Indijas stūres bija pēdējos četrus gadus, kā arī pirms tam trīs gadus šī gadsimta sākumā.

Meklējumos pēc jauna galvenā trenera indieši atkal lūkojās Vecajā kontinentā un piemērotāku kandidātu atrada Horvātijā - par jauno treneri iecelts Igors Štimacs. 51 gadu vecais speciālists gan nav svešinieks Āzijas futbolā, jo strādājis ar klubiem Katarā un Irānā. Lielākie panākumi kā trenerim Štimacam gan sasniegti dzimtajā Horvātijā, kur 2005. gadā ar Splitas "Hajduk" izcīnīts čempiontituls un spēlēts kausa finālā.

Štimacam ir pieredze arī izlašu līmenī, jo no 2012. gada vasaras līdz 2013. gada rudenim bija Horvātijas izlases treneris, savas vadīšanas laikā ļaujot Horvātijai FIFA rangā pacelties līdz pat ceturtajai pozīcijai. Kā spēlētājs Štimacs savulaik pārstāvēja Horvātijas izlasi 12 gadus un 1998. gadā izcīnīja pasaules bronzu, divus gadus iepriekš spēlēja Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā.

"Indijas futbols piedzīvo pārejas laiku, un esmu drošs, ka Štimaca lielā pieredze ļaus mums sasniegt augstāko ešalonu," pārliecināts par pareizā speciālista izvēli izlases vadīšanai bija Indijas Futbola federācijas prezidents Prafuls Patels.

Indija nekad nav kvalificējusies Pasaules kausa izcīņai, taču tieši šādu mērķi uzstādījusi federācijas vadība - iekļūšana 2022. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā, kas norisināsies Katarā. Līdz tam gan vēl daudz laika un nākamās spēles Indijai jūnija sākumā, kad jāpiedalās Karaļa kausā Taizemē, bet jūlijā izlasi sagaida starts pašu mājās rīkotajā Starpkontinentālajā kausā.

Izmantotie resursi:
https://www.hindustantimes.com/

     [+] [-]

, 2019-05-16 13:09, pirms 5 gadiem
Pasaules kausā 2022.g.

     [+] [-]

, 2019-05-16 13:11, pirms 5 gadiem
Lai veicas indiāņiem!👸
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-05-16 13:33, pirms 5 gadiem
erred rakstīja: Lai veicas indiāņiem!👸
Labi, labi, pietiks par Kolumbu ņirgāties, 500+ gadi jau riņķī.