Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Norvēģijā vēsturiska vienošanās: sieviešu un vīriešu izlases turpmāk saņems vienādu finansējumu

Agris Suveizda

Norvēģijā vēsturiska vienošanās: sieviešu un vīriešu izlases turpmāk saņems vienādu finansējumu
Stefans Jūhansons un Mārena Mjelde paraksta vienošanos
Foto: fotball.no

Norvēģijas vēstniecībā Londonā aizvakar tika parakstīta vēsturiska vienošanās, kas paredz, ka turpmāk Norvēģijas vīriešu un futbola izlases saņems vienāda apmēra atalgojumu. To parakstīja arī abu pieaugušo izlašu kapteiņi Stefans Jūhansens un Mārena Mjelde.

Norvēģijas sieviešu izlases saņemtais atalgojums no 2018. gada pieaugs par divarpus miljoniem Norvēģijas kronu (ceturtdaļmiljonu eiro), bet 550 tūkstošus kronu (56 tūkstošus eiro) lieli komercienākumi no vīriešu izlases tiks pārvirzīti sieviešu izlasei. Tādējādi abas izlases turpmāk gadā saņems pa sešiem miljoniem kronu jeb 615 tūkstošiem eiro.

"Esmu lepna par to, ka esmu Norvēģijas futboliste," sacīja sieviešu izlases kapteine Mjelde. Gandarīts bija arī federācijas ģenerālsekretārs Pols Bjerketvets: "Šī vienošanās droši vien ir unikāla visas pasaules kontekstā, un ļoti pozitīvi, ka tieši Norvēģija ir kļuvusi par pionieri un devusi piemēru pārējai pasaulei. Meitenes to ir pelnījušas. Tajā pašā laikā tā ir sieviešu futbola atzīšana kopumā, un lieliski redzēt, cik daudz tas nozīmē pašām spēlētājām un cik lielu uzmanību šis jaunums guvis ārzemēs."

Norvēģijā tieši sieviešu izlasei vēsturiski bijuši labāki panākumi. Tās rēķinā ir ne tikai divi Eiropas zelti un četri sudrabi, bet arī 1995. gada Pasaules kauss. Šā gada Eiropas čempionāta finālturnīrā norvēģietes gan neguva nevienus vārtus, neizcīnīja nevienu punktu un grupā palika pēdējā vietā. Vīriešu izlase atlases ciklā ar 13 punktiem desmit spēlēs apsteidza vien Azerbaidžānu un Sanmarīno un grupā ierindojās ceturtajā vietā. Pēdējoreiz kādā no lielajiem finālturnīriem vīriešu izlase spēlēja "Euro 2000".

Izmantotie resursi:
https://www.fotball.no/tema/nff-nyh...

     [+] [-]

, 2017-12-15 22:45, pirms 6 gadiem
Pieliks sievietēm un atņems čaļiem, lai kopējie izdevumi nemainās.

  -3 [+] [-]

, 2017-12-16 00:39, pirms 6 gadiem
Lošarasoni

     [+] [-]

, 2017-12-16 10:50, pirms 6 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Pieliks sievietēm un atņems čaļiem, lai kopējie izdevumi nemainās.
mūsdienu liberastu izpratne par dzimumu vienlīdzību

  +1 [+] [-]

, 2017-12-16 13:21, pirms 6 gadiem
Daļa vīriešu izlases ienākumi tiks pārvirzīti sieviešu izlasei. Tā ir vienlīdzība ka vīriešu izlases ienākumus atdod sievietēm?

  -1 [+] [-]

, 2017-12-16 13:22, pirms 6 gadiem
Un kapēc vsp būtu jādod nauda sportam kurš interesē tikai 21 izlses dalībniecei un nevienam citam?

     [+] [-]

, 2017-12-26 10:14, pirms 6 gadiem
Ieteiktu paskatīties uz summu- cik tā, patiesībā, ir maziņa mūsu federācija brēc, ka nepieciešami miljoni, lai aizvestu izlasi uz pārbaudes spēlēm un, ka šamējie par spīti naudas trūkumam to dara.