Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

FIFA diskvalificē Mongolijas Futbola federācijas prezidentu uz pieciem gadiem

FIFA diskvalificē Mongolijas Futbola federācijas prezidentu uz pieciem gadiem
Gandolbs Bujanmehs
Foto: Stanley Chou/Getty Images

FIFA Ētikas komisijas priekšsēdētājs Hanss Joakims Ekerts paziņojis, ka viņa vadītā komisija pieņēmusi lēmumu uz pieciem gadiem diskvalificēt Mongolijas Futbola federācijas prezidentu Ganboldu Bujanmehu par korupciju.

Mongolijas Futbola federācijas prezidents Ganbolds Bujanmehs pirms 2009. gadā notikušajām FIFA Izpildkomitejas un 2011. gada FIFA prezidenta vēlēšanām gan lūdza, gan saņēma kukuļus no bijušā FIFA funkcionāra Mohameda Bin Hamama. FIFA Bujanmeham piesprieda piecu gadu diskvalifikāciju no jebkādām ar futbolu saistītām aktivitātēm gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī.

Katarietis Bin Hamams 2011. gadā sākotnēji pretendēja uz FIFA prezidenta amatu, tomēr izstājās no cīņas, lai atspēkotu pret viņu vērstās kukuļdošanas apsūdzības.Lai gan Kataras pārstāvis vēlāk tika attaisnots, 2012. gada izskaņā viņam tika piespriesta mūža diskvalifikācija par interešu konfliktu laikā, kad Bin Hamams bija Āzijas Futbola konfederācijas prezidents.

Bin Hamama vārds tiek pieminēts arī saistībā ar Kataras izcīnīto iespēju organizēt 2022. gada Pasaules kausa finālturnīru. Arī šajā gadījumā tiek runāts par kukuļdošanu, taču nekādi oficiāli lēmumi nav pieņemti.

Izmantotie resursi:
Fédération Internationale de Football...
Latest news, sport and comment from the...

  +1 [+] [-]

, 2014-10-15 21:11, pirms 10 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja