Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Itālijas futbola leģenda Kannavaro kļuvis par Ķīnas izlases galveno treneri

Itālijas futbola leģenda Kannavaro kļuvis par Ķīnas izlases galveno treneri
Fabio Kannavaro. Foto: AFP/Scanpix

Ķīnas vīriešu futbola izlasi turpmāk vadīs Itālijas futbola speciālists Fabio Kannavaro, kurš šos pienākumus apvienos ar Ķīnas Superlīgas vadošā kluba “Evergrande” vadīšanu.

45 gadus vecais Fabio Kannavaro Ķīnas izlases galvenā trenera amatu pārņems no citā Itālijas trenera, sava mentora Marčelo Lipi, kurš šo pozīciju atstāja janvārī. Kannavaro 2006. gadā tieši Lipi vadībā kopā ar Itālijas izlasi triumfēja Pasaules kausa izcīņā.

Kannavaro debiju pie Ķīnas izlases stūres piedzīvos nākamajā ceturtdienā, kad Ķīnas kausa spēlē viņa vadībā izlase sacentīsies ar Taizemi. Šajā turnīrā piedalīsies arī Urugvaja un Uzbekistāna.

Ķīnas izlase FIFA rangā ieņem 72. vietu un pēdējos gados ar lieliem panākumiem nevar lepoties. Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā Ķīna spēlējusi tikai vienreiz – 2002. gadā- , bet Āzijas kausā kopš sudraba iegūšanas 2004. gadā ne reizi nav izdevies iekļūt pusfinālā. 2015. un 2019. gada turnīros Ķīnai izdevās iekļūt ceturtdaļfinālā.

Kannavaro turpinās arī savu darbu ar Ķīnas bagāto klubu “Evergrande”, par kuras treneri viņš kļuva 2017. gadā. Kā galvenais treneris Kannavaro strādā kopš 2014. gada, turklāt interesanti, ka šajā amatā strādājis tikai Āzijas klubos. Savukārt kā futbolists Kannavaro guva lielus panākumus Eiropā, gandrīz 20 gadus ilgās aizsarga karjeras laikā pārstāvot tādus klubus kā “Napoli”, “Inter”, “Juventus” un Madrides “Real”.

Itālijas izlasē Kannavaro piedalījies 136 spēlēs un palīdzēja tai 2006. gadā kļūt par pasaules čempioni. Togad Kannavaro tika atzīts par gada futbolistu gan FIFA, gan “Ballon d`Or” vērtējumā. Savukārt Itālijas U21 izlases sastāvā Kannavaro par Eiropas čempionu kļuva veselas divas reizes, tiekot atzīts par 1996. gada ”Euro U21” finālturnīra vērtīgāko spēlētāju.

Izmantotie resursi:
https://www.japantimes.co.jp/sports...


, 2019-03-15 23:57, pirms 5 gadiem
Leģenda
Vācijas treneris Juliāns Nāgelsmans. Foto: Reuters/Scanpix

Nāgelsmans turpinās vadīs Vācijas vīriešu futbola izlasi līdz 2026. gadam

LETA. Vācijas vīriešu futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans pagarinājis vienošanos un turpinās vadīt valstsvienību līdz 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, piektdien pavēstīja Vācijas Futbola federācija (DFB).
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.
Konstantins Vasiļjevs. Foto: Zumapress.com/Scanpix
11

Igaunijas rekordu atkārtojušais Vasiļjevs neveiklu kara izteikumu dēļ atteicies no kapteiņa apsēja

Igaunijas Futbola asociācija pavēstījusi, ka valstsvienības kapteinis Konstantins Vasiļjevs tikšanās laikā ar valdi nolēmis atteikties no apsēja un kapteiņa statusa savu neseno izteikumu dēļ.