Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Mahrezam divi vārti, Zimbabve izlaiž uzvaru pār Alžīriju

Agris Suveizda

Mahrezam divi vārti, Zimbabve izlaiž uzvaru pār Alžīriju
Rijads Mahrezs tiek sveikts ar vārtu guvumu
Foto: BBC.com

Āfrikas Nāciju kausa izcīņu ar uzvaru sāka Senegālas izlase, kas ar rezultātu 2:0 pārspēja Tunisiju, bet B grupas pirmajā spēlē Alžīrija izglābās pret Zimbabvi (2:2).

Vakara pirmās spēles favorīte Alžīrija jau 12. minūtē atklāja rezultātu, kad viens no komandas līderiem Rijads Mahrezs iegāja soda laukumā un eleganti raidīja bumbu pret tālo vārtu stabu (1:0), taču turpinājums tik rožains vairs nebija. Jau pēc piecām minūtēm Kudakvaše Mahači trāpīja tālajā apakšējā stūrī, izmantojot vārtsarga nesekmīgu spēli (1:1), bet vēl pēc 12 minūtēm Niaša Mušekvi pārliecinoši realizēja pendeli (2:1).

Zimbabve, kas Nāciju kausa izlozē tika izsēta kā otra vājākā komanda, mača beigu daļā bija tuvu tam, lai dubultotu pārsvaru un nodrošinātu uzvaru pret pirmā groza izlasi Alžīriju, tomēr 82. minūtē pēdējo vārdu teica Mahrezs. Arī šajā epizodē ne pārāk veiksmīgi nospēlēja vārtsargs, netiekot galā ar Mahreza sitienu no distances (2:2).

Vakara otrajā spēlē Senegāla jau pirmajā puslaikā nokārtoja uzvaru pār Tunisiju. 10. minūtē no 11 metru atzīmes vārtsargam cerības neatstāja Sadio Manē (1:0), bet 30. minūtē pēc stūra sitiena spēcīgi ar galvu sita Karā Mbodžī (2:0). Grupas otrā kārta notiks ceturtdien, kad Tunisija plkst. 18:00 pēc Latvijas laika tiksies ar Alžīriju, bet Senegāla trīs stundas vēlāk spēlēs pret Zimbabvi.

Interesanti, ka no 13 alžīriešu spēlētājiem, kuri izgāja laukumā, deviņi spēlētāji ir dzimuši Francijā un Alžīrijas klubos nekad nav spēlējuši. Senegālai šādu svešo bija pieci – četri no Francijas un viens no Spānijas.

Āfrikas Nāciju kauss, B grupa

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Alžīrija – Zimbabve2:2 (1:2)Mahrezs 12'82' – Mahači 17' Mušekvi 29'(11m)
Tunisija – Senegāla0:2 (0:1)Manē 10'(11m) Mbodžī 30'