Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Čehija pēc triumfālās uzvaras pār Angliju negaidīti piekāpjas Ziemeļīrijai

Čehija pēc triumfālās uzvaras pār Angliju negaidīti piekāpjas Ziemeļīrijai
Divus vārtus guvušais ziemeļīrs Pedijs Maknērs. Foto: Petr David Jošek/AP/Scanpix

Pārbaudes spēlē futbolā visnotaļ pārsteidzošu uzvaru pār vietējo Čehijas izlasi Prāgā svinējusi Ziemeļīrija, kas pirmajā puslaikā bija pārāka ar 3:0, beigās izcīnot panākumu ar 3:2. Divus vārtus viesu labā guva Pedijs Maknērs.

Trijās no pēdējām četrām abu komandu savstarpējās tikšanās reizēm mačs bija noslēdzies ar 0:0. Pašā pēdējā no cīņām 2018. gada Pasaules kausa kvalifikācijā Ziemeļīrija mājās bija pārāka ar 2:0. Čehija pēc iepriekšējā nedēļas nogalē izcīnītās spožās uzvaras ar 2:1 pār Angliju šķietami bija uz viļņa, kamēr Ziemeļīrijai nācās sagremot 1:3 sakāvi ļoti svarīgā mačā Nīderlandē.

Pirmajā puslaikā čehu aizsardzība nospēlēja katastrofāli, jau devītajā minūtē izlaižot cauri zemo piespēli un Maknēram ļaujot ar bumbu nonākt vienatnē vārtu priekšā, kur ziemeļīrs bija rezultatīvs, panākot 1:0. Ziemeļīrijas pārsvaru pēc 14 minūtēm cīņā vārtu priekšā pēc stūra sitiena dubultoja (2:0) Lesteras "City" aizsargs Džonijs Evanss. Savukārt ziemeļīru rēķinu ātrajā pretuzbrukumā 40. minūtē noslēdza Maknērs - 3:0.

Pēc neizteiksmīgā pirmā puslaika čehi salīdzinoši daudzreiz labāku sniegumu parādīja otrajās 45 minūtēs, pilnībā dominējot izdarīto sitienu ziņā - 15:0. Tieši 60 sekunžu laikā Vladimiram Daridam un Aleksam Kralam izdevās Čehijas deficītu uz rezultāta tablo samazināt no 0:3 līdz 2:3. Tomēr atlikušajās 25 minūtēs ziemeļīriem savu cietoksni izdevās noturēt neskartu, izcīnot panākumu.

Citā draudzības spēlē Ēģipte, šovakar cīnoties bez savas lielākās zvaigznes Mohameda Salāha, tikai 74. minūtē izrāva uzvaru 1:0 pār Botsvānu. Savukārt divu citu Āfrikas kontinenta izlašu duelī Ruanda spēlēja 0:0 ar Tanzāniju.


1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.
Konstantins Vasiļjevs. Foto: Zumapress.com/Scanpix
11

Igaunijas rekordu atkārtojušais Vasiļjevs neveiklu kara izteikumu dēļ atteicies no kapteiņa apsēja

Igaunijas Futbola asociācija pavēstījusi, ka valstsvienības kapteinis Konstantins Vasiļjevs tikšanās laikā ar valdi nolēmis atteikties no apsēja un kapteiņa statusa savu neseno izteikumu dēļ.
Karlīna Miksone. Foto: LFF

Latvijas sieviešu futbola izlase EČ kvalifikācijā viesosies Moldovā

LETA. Latvijas sieviešu futbola izlase šodien Kišiņevā 2025.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlē tiksies ar Moldovu.