Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Portugāles rezervisti izbraukumā bez problēmām pieveic Skotiju

Edgars Pavlovskis
Edgars Pavlovskis

Portugāles rezervisti izbraukumā bez problēmām pieveic Skotiju
Elders Košta un Kevins Rodrigess svinot vārtu guvumu. Foto: Reuters/Scanpix

Problēmu māktā Skotijas futbola izlase pārbaudes spēlē savā laukumā piekāpās ar 1:3 Portugāles valstsvienībai, kura nespēlēja ar labāko sastāvu.

Svētdienas vakarā pārbaudes spēli savā starpā aizvadīja Skotija pret Portugāli, lai pilnvērtīgi varētu sagatavoties Nāciju līgas turnīram. Mājiniecei Skotijai C divīzijā trešdien jāspēlē pret Albāniju un sestdien pret Izraēlu. Pagaidām tajā grupā ir līdzsvars un visām trīs komandām ir viena uzvara un zaudējums. Portugāle savā grupā ir stabila līdere un nākamnedēļ spēlēs pret Itāliju un Poliju.

Skotijai uz laukuma devās visi labākie spēki ar kapteini Endiju Robertsonu priekšgalā, kurš ikdienā pārstāv “Liverpool” klubu. Portugāles galvenais treneris Fernandu Santušs izlēma spēlēt ar tuvākajām rezervēm, lai varētu pārbaudīt arī šo spēlētāju spējas laukumā.

Spēle iesākās aktīvi no abām komandām. Sākumā pastarīte Skotija spēlēja labi uzbrukumā. Liela daļa no mēģinājumiem uzlauzt portugāļu aizsardzību nāca no flangiem, kur aktīvi bija Džeimss Forests un Kalums Makgregors, taču Portugāle spēja nelaist pretiniekus tuvu vārtiem. Viesi noslāpēja Skotijas apņēmību un lēnām sāka pārņemt iniciatīvu savā pusē.

“RB Leipzig” īpašumā esošais Bruma sagādāja lielas galvassāpes skotu aizsargiem, kurš bieži pa labo pusi ar tehniku un ātrumu spēja ielauzties soda laukumā, taču līdz vārtu guvumam viņš netika. Puslaika noslēgumā 44. minūtē viesu kreisās malas aizsargs Kevins Rodrigess izdarīja veiksmīgu centrējumu soda laukumā, kur Elders Košta aizsniedzās līdz bumbai un raidīja to vārtos, panākot 1:0 Portugāles labā.

Otrais puslaiks sākās līdzīgi kā pirmais noslēdzās, kad Portugāle pavadīja ilgu laiku ar bumbu, neļaujot mājiniekiem cerēt uz izlīdzinājumu. Katru reizi, kad Skotija atdeva bumbu pretiniekiem, viņi to neredzēja uz kādu laiku, bet, neskatoties uz lielo spēles kontroli, momenti palielināt pārsvaru neradās bieži.

Spēles 74. minūtē Portugāle tika pie iespējas izpildīt brīvsitienu no samērā lielas distances. Tas tika uzticēts talantīgajam Renatu Sančesam. Viņš izdarīja precīzu piespēli soda laukumā, kur Euro 2016 varonis Eders leca augstāk nekā citi un ar galvu sita bumbu vārtos, panākot jau 2:0 viesu vadību. Spēles 84. minūtē beidzot atmaksājās Brumas biežie uzbrukumi, kad prasmīgi ar bumbu viņš tika soda laukumā, kur pārspēja skotu vārtsargu Kreigu Gordonu un panāca 3:0. Pašā spēles izskaņā Stīvens Neismits guva mierinājuma vārtus, panākot rezultātu 1:3.

Šis apkaunojošais zaudējums pret Portugāles rezervistiem tikai nopietnāk iezīmē Skotijas izlases problēmas, taču viņi centīsies šo drūmo noskaņu mainīt jau nākamnedēļ Nācijas līgas ietvaros.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-10-14 21:34, pirms 5 gadiem
Cik zinu rezultāts ir 3 :1

     [+] [-]

, 2018-10-14 21:37, pirms 5 gadiem
Autor,neēsi sapīpējies kaut ko?Kā Tu vari komentēt spēli,ja pat rezultātu nezini?