Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Pasaules kausa finālists Mandžukičs beidz karjeru izlasē

Pasaules kausa finālists Mandžukičs beidz karjeru izlasē
Mario Mandžukičs
Foto: AFP/Scanpix

32 gadu vecumā par aiziešanu no Horvātijas izlases paziņojis uzbrucējs Mario Mandžukičs, kurš palīdzēja komandai sasniegt Pasaules kausa finālu. Tā laikā Mandžukičs kļuva par pirmo spēlētāju, kurš finālā raidījis bumbu savos vārtos.

"Man vienmēr runāšana laukumā patika labāk nekā runāšana ārpus laukuma. Tāpēc šie vārdi nāk smagāk nekā cīņa ar pretinieku vai sprinta izdarīšana spēles 120. minūtē. Smagāk, jo savākšanās kopā, spēles un uzvaras man devušas daudz prieka. Smagāk, jo himna pirms spēles piešķir papildus emocijas. Smagāk, jo Horvātijas krekla uzvilkšana un valsts pārstāvēšana ir milzīgs gods. Smagāk, jo zinu, ka šīs ir beigas, atpakaļceļa vairs nav. Taču zinu, ka šie vārdi ir pareizie – es aizeju no Horvātijas izlases," emocionālā uzrunā paziņoja Mario Mandžukičs.

"Lai gan sudraba medaļa piepilda mani ar jaunu enerģiju, tā man palīdzējusi pieņemt lēmumu. Piedzīvojām savus sapņus, rakstījām vēsturi un saņēmām mīlestību no faniem. Mēnesis kopš atgriešanās mājās ir bijis neticams, tās būs neaizmirstamas emocijas visas dzīves garumā. Atgriešanās mājās kopā ar komandu bija labākais ceļojums, kurā esmu bijis. Nav ideāla laika, lai aizietu. Ticu – ja tas būtu iespējams, mēs visi spēlētu Horvātijas izlasē mūžīgi, jo nav lielāka lepnuma par to. Taču jūtu, ka tagad ir īstais moments. Izdarīju visu, lai palīdzētu Horvātijas futbolam," pauda Mandžukičs.

Viņš izlasē aizvadījis 89 spēles un guvis 33 vārtus, un starp horvātiem vairāk ir tikai leģendārajam uzbrucējam Davoram Šukeram, kurš laika posmā no 1992. līdz 2002. gadam piedalījās 69 spēlēs un iesita 45 vārtus. Horvāti Pasaules kausā sasniedza finālu, kurā ar 2:4 piekāpās Francijai. Rezultāts tika atklāts, kad Mandžukičs ar galvu raidīja bumbu savos vārtos, un Pasaules kausa finālā vēl neviens futbolists nebija izcēlies ar raidījumu savos vārtos. Spēles beigās Mandžukičs izmantoja pretinieku vārtsarga kļūdu un samazināja deficītu, tomēr Horvātijai nācās samierināties ar sudrabu.

Kopš 2015. gada Mandžukičs ir Turīnas "Juventus" uzbrucējs, un kopā ar komandu viņš trīs reizes pēc kārtas kļuvis par Itālijas čempionu un izcīnījis Itālijas kausu. Pirms tam Mandžukičs vienu sezonu aizvadīja Madrides "Atletico" rindās un divus gadus pārstāvēja Minhenes "Bayern", divreiz uzvarot Vācijas čempionātā un arīdzan virs galvas paceļot Čempionu līgas kausu.

Izmantotie resursi:
"Dao sam najbolje od sebe za Hrvatsku" -...


, 2018-08-14 17:49, pirms 6 gadiem
Viens no maniem mīļākajiem CRO izlases spēlētājiem. Liels prieks, ka ne tikai klubu, bet arī izlašu līmenī izdevās sasniegt ko lielu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-08-14 18:20, pirms 6 gadiem
Ulvi, Tu esi pilnīgs idiots. Piedot, bet tā tas ir.
Slēpts komentārs: Hose Girtinho
, 2018-08-14 18:25, pirms 6 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Kāpēc Mandžukičam jāpaliek Juvē? Tāpēc, ka CR7 ir vajadzīgs kāds, kas dara visu melno darbu. citādi vēl Kristīnei pašai vajadzēs skriet, un tā pensija pienāks krietni ātrāk.
Sāku jau iedomāties Tavus komentārus pēc Juves spēlēm. Ja CR nospēlēs vāji, tad viņš tiks pataisīts par galveno grēkāzi, ja būs spēles galvenais varonis, tad tāpat viņa nopelni tiks noniecināti, bet izcelti citi spēlētāji. Īsumā - nekad Tev nebūs labi.
, 2018-08-14 18:31, pirms 6 gadiem
Spēlētājs jau labs, bet diemžēl viņam šausmīgi patīk vārtīties pa zemi un simulēt - tas cieņu neraisa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-08-14 19:17, pirms 6 gadiem
Normāls joks, nīstākais spēlētājs mīļākajā komandā!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-08-14 22:17, pirms 6 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Kāpēc Mandžukičam jāpaliek Juvē? Tāpēc, ka CR7 ir vajadzīgs kāds, kas dara visu melno darbu. citādi vēl Kristīnei pašai vajadzēs skriet, un tā pensija pienāks krietni ātrāk.
Ja spēlētājs var sasist golus, tad nafig viņam nav jādara melnais darbs, tam ir citi spēlētāji kuri nav tik talantīgi.
Mirklis pēc Lautaro Martinesa vārtu guvuma. Foto: Kevork Djansezian/AFP/Scanpix
6

Argentīna zaudē pirmo puslaiku, taču Eiropas lielklubu zvaigznes nolauž Kostariku

11. uzvaru kopš iepriekšējā Pasaules kausa beigām aizvadītajās 12 spēlēs izcīnīja Argentīnas valstsvienība, kura Losandželosā ar 3:1 pieveica Kostarikas futbolistus.
Mihailo Mudriks. Foto: Czarek Sokolowski/AP/Scanpix
5

Ukraiņi atgūstas arī pret Islandi, Ščensnijs ieved Poliju finālturnīrā

Pēdējās divas ceļazīmes uz šovasar Vācijā paredzēto Eiropas meistarsacīkšu finālturnīru nopelnīja Ukrainas un Polijas futbolisti, kuri spraigās cīņās pieveica attiecīgi Islandi un Velsu.
Endriks. Foto: AFP/Scanpix

17 gadus vecais Endriks atkal iesit, Spānija un Brazīlija trīs pendeļu spēlē uzvarētāju neatrod

Otrdienas vakarā pārbaudes spēles aizvadījušas vairākas Eiropas un pasaules vadošās komandas. Madridē mājinieki spāņi realizēja divas pendeles, bet Brazīlija kompensācijas laikā atbildēja ar savu 11 metru soda sitienu (3:3). Brazīlijas labā vārtus guva arī 17 gadus vecais Endriks.