Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Francija mazākumā uzveic Angliju, Rumānijai skaisti vārti pret Čīli un uzvara

Francija mazākumā uzveic Angliju, Rumānijai skaisti vārti pret Čīli un uzvara
Francijas talanti Ousmans Dembelē un Kilians Mbapē šovakar paveica lielu darba apjomu uzbrukumu veidošanā
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar visā pasaulē tika aizvadītas draudzības spēles futbolā. Rumānija savās mājās pārspēja Dienvidamerikas čempioni Čīli 3:2, bet Francija mazākumā pieveica Angliju 3:2.

Informācija tiek papildināta..

Francijas izlases galvenais treneris Didjē Dešāns šovakar veica būtiskas izmaiņas sastāvā, salīdzinot ar pēdējo PK2018 kvalifikācijas spēli pret Zviedriju (1:2). Pamatsastāvā vairs nebija atrodami Lorāns Koscelnijs, Blēzs Matuidī, Dmitri Pajets, Musā Sisoko un Antuāns Grīzmans. Spēli pamatsastāvā sāka Francijas 18 gadus vecais supertalants Kilians Mbapē, kurš kopā ar Olivjē Žirū veidoja uzbrucēju duetu.

Savukārt Anglijas treneris Gerets Soutgeits, salīdzinot ar pagājušo spēli pret Skotiju (2:2) izmainīja ne tikai lielāko daļu sastāva, bet arī taktisko shēmu (no 4-2-3-1 uz 3-4-3). Džo Hārta vietā vārtos stājās Toms Hītons, turklāt no pagājušās spēles vietu pamatsastāvā saglabāja vien Gerijs Keihils, Raiens Bertrands, Eriks Daiers, Dele Alli un Harijs Keins.

Anglija izvirzījās vadībā jau pašā spēles ievadā. Ātrā uzbrukumā bumbu meistarīgi pieturēja Rahīms Stērlings, kurš eleganti piespēlēja ar papēdi Bertrandam, aizsargam precīzi piespēlējot soda laukuma dziļumā un bumbu vārtos raidot Harijam Keinam – 0:1.

Nedaudz vēlāk iespēja radās arī Francijai. Šoreiz pretuzbukumā elegantu piespēli Ousmanam Dembelē padeva Mbapē, taču talantīgais Dortmundes ''Borussia'' pussargs sita bumbu garām vārtiem. Spēle kopumā bija līdzīga un Francijai izdevās panākt neizšķirtu. Pēc tālas piespēles no standartsituācijas ar galvu labi uzsita Žirū, ko vārtsargs atvairīja, tomēr bumba atleca pie Samjuela Imtitī, kurš bija nekļūdīgs – 1:1.

Spēles izskaņā Francija pamanījās iegūt pārsvaru, kad izcili nospēlēja 20 gadīgais Dembelē. Pussargs tuvu pie pretinieku vārtiem nomānīja pretinieku aizsargu un izpildīja sitienu, taču Hītons bumbu atsita. Pie tās gan pirmais piesteidzās Žibrils Sidibē un raidīja bumbu vārtos – 2:1.

Otrā puslaika sākumā Francijas izlases sastāvā noteikumus savā soda laukumā pārkāpa Rafaels Varāns, kurš nogāza Alli un nopelnīja sarkano kartīti. 11 metru sitienu devās izpildīt Keins, kurš to darīja nekļūdīgi, panākot 2:2.

Spēles turpinājumā bija vērojama ļoti interesanta spēle. Francija mazākumā vienalga veidoja bīstamākus uzbrukumus un kādā no epizodēm tas atmaksājās. Mbapē piespēlēja Dembelē, kurš nonāca pateicīgā sitiena pozīcijā un iešāva bumbu tālajā apakšējā stūrī un panāca 3:2! Atlikušajās minūtēs Anglijas nesēja izraut neizšķirtu un mačs noslēdzās ar nemainīgu rezultātu.

Citā mačā Rumānijā pārspēja pašreizējo ''Copa America'' trofejas turētāju Čīli 3:2. Čīles pieteikumā netika iekļauts komandas uzbrukuma līderis Aleksis Sančess un komandas kapteinis Klaudio Bravo. Pieteikumā bija atrodams citas zvaigznes Arturo Vidala vārds, tomēr viņš palika rezervē.

Čīlieši ātri izvirzījās vadībā. Kādā no uzbrukumiem iniciatīvu uzņēmās Edvardo Vargass, kurš no soda laukuma pusapļa izpildīja spēcīgu sitienu pa zemi, rumāņu vārtsargam neatstājot nekādus variantus – 0:1. Nedaudz vēlāk Vargass izkārtoja vārtu guvumu, kurš pēc centrējuma bumbu ar krūtīm nometa Leonardo Valensijam, kurš bija nekļūdīgs - 0:2.

Nedaudz vēlāk fantastiskus vārtus ar brīvsitiena palīdzību guva Bogdans Stanču, sitot bumbu tuvajā vārtu devītniekā. Pirmais puslaiks noslēdzās 1:2. Otrajā puslaikā savukārt Nikolajs Stančiju guva vēl vienus elegantus vārtus, sitot bumbu devītniekā, vārtsargam vārtos pat nepakustoties - 2:2.

Rumānija negrasījās apstāties un spēles beigu daļā pēc komandas biedra tālsitiena vārtsarga atvairīto bumbu savāca uz maiņu nākušais Aleksandru Baluta un to pāradresēja vārtos. Rumānija tādējādi svinēja uzvaru pār Dienvidamerikas čempioni.

Dienas agrajā spēlē Brazīlija pārliecinoši uzveica Austrāliju 4:0. Šī spēle zīmīga bija 31 gadu vecajam uzbrucējam Djēgu Sousam, kurš vārtus guva jau spēles 10. sekundē. Bumbu centrā izspēlēja Austrālija, taču Sousa pārtvēra pretinieku futbolista piespēli, uzreiz ieskrēja Austrālijas soda laukumā un sita bumbu no asa leņķa, veiksmīgi to trāpot vārtos. Turpinājumā brazīlieši sabēra vēl trīs bumbas pretinieku vārtos un svinēja likumsakarīgu uzvaru.

Pārbaudes spēles, 13. jūnijs

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Austrālija – Brazīlija0:4 (0:1)Sousa 1' 90' Silva 62' Taisons 75'
Singapūra – Argentīna0:6 (0:2)Fazio 25' Korrea 31' Gomess 60' Paredess 74' Alario 90+1' Di Marija 90+2'
Norvēģija – Zviedrija1:1 (0:1)Eljonousi 45' – Armenteross 81'
Rumānija – Čīle3:2 (1:2)Stanču 31' Stančiju 60' Baluta 83' – Vargass 8' Valensija 18'
Kamerūna – Kolumbija0:4 (0:2)Rodrigess 16' Mina 31' 52' Izgvjerdo 85'
Francija – Anglija3:2 (2:1)Imtitī 22' Sidibē 43' Dembelē 78' – Keins 9' 48' (11m)

Rumānijas pirmie divi vārtu guvumi


  +1 [+] [-]

, 2017-06-14 00:07, pirms 7 gadiem
Angļi bez variantiem zaudēja. Bet nu Francijai, Vācijai, Anglijai jebkurā gadījumā spoža nākotne. Jaunie baigi labi. Redzēs kā Vācieši ar jaunajiem playeriem un kopumā ar otro sastāvu spēlēs Konfederācijas kausā. Lai tik gatavo jaunos Pasaules kausam.

     [+] [-]

, 2017-06-14 00:15, pirms 7 gadiem
Brazīļi vārtus iesita 12 sek. !

  +3 [+] [-]

, 2017-06-14 00:20, pirms 7 gadiem
Kā tik slikti angļi varēja spēlēt vairākumā - es nemaz nejutu ka angļiem ir viens spēlētājs vairāk - franči pelnīti uzvarēja.

P. S. - Jaunais franču prezidents Makrons ļoti jūt līdzi futbolam - to varēja labi redzēt, atšķirībā no angļu madāmas.

  +2 [+] [-]

, 2017-06-14 07:09, pirms 7 gadiem
Pērkon, pabāz galvu zem krāna un izlabo savas rupjās kļūdas!

Viena no tām:
Čīle negrasījās apstāties un spēles beigu daļā pēc komandas biedra tālsitiena, vārtsarga atvairīto bumbu savāca uz maiņu nākušais Aleksandru Baluta un to pāradresēja vārtos. Rumānija tādējādi svinēja uzvaru pār Dienvidamerikas čempioni.

     [+] [-]

, 2017-06-14 10:16, pirms 7 gadiem
Matlss rakstīja: Angļi bez variantiem zaudēja. Bet nu Francijai, Vācijai, Anglijai jebkurā gadījumā spoža nākotne. Jaunie baigi labi. Redzēs kā Vācieši ar jaunajiem playeriem un kopumā ar otro sastāvu spēlēs Konfederācijas kausā. Lai tik gatavo jaunos Pasaules kausam.
Angļi turpat kur ir tā arī paliks, viena no pārvērtētākajām izlasēm pasaulē, tas pats attiecināms uz "lielajām zvaigznēm". Par frančiem, protams, cits stāsts, pēdējos gadus ļoti maz pietrūcis.. Konfederāciju kauss būs interesants un protams arī PK.

     [+] [-]

, 2017-06-14 10:46, pirms 7 gadiem
Kad viņš spēlāja FCB tad bij UMTITĪ,, izlases mačos jau IMTITĪ
es jebuuuu šitos valodniekus