Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

FIFA viceprezidents pieļauj, ka izlašu futbols atsāksies tikai nākamgad

FIFA viceprezidents pieļauj, ka izlašu futbols atsāksies tikai nākamgad
Viktors Montaljāni pasniedz Jamaikai Zelta kausu. Foto: AP/Scanpix

Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību reģiona Futbola federācijas (CONCACAF) prezidents, FIFA viceprezidents un par kalendāra pārbūvi atbildīgās darba grupas vadītājs Viktors Montaljāni sarunā ar ziņu aģentūru AP atzina, ka šaubās par izlašu futbola atgriešanos šajā gadā, taču vienlaikus bilda, ka ir pilnībā pārliecināts par spēlēšanu 2021. gada martā.

"Personīgi uzskatu, ka tas var būt izaicinājums – ne tik daudz pasaules veselības situācijas un dažāda līmeņa gatavības dēļ, cik starptautiskās pārvietošanās ierobežojumu dēļ," sacīja kanādietis. "Domāju, ka pašmāju futbols ir prioritāte. Septembra izlašu logs joprojām ir spēkā, bet es uzdrīkstētos sacīt, ka nedomāju, ka tam ir reāls pamats, ņemot vērā pašreizējās tendences."

Tāpat Montaljāni ir drošs, ka futbols sākotnēji atgrieztos pie tukšām tribīnēm: "Ja saņemsim zaļo gaismu aizvadīt futbola spēli, ļoti šaubos, ka pirmais mačs būs ar faniem. Domāju, ka tas būtu milzīgs risks. Domāju, ka pieeja būs pakāpeniska – gluži kā visā sabiedrībā, mēģinot atgriezties pie normālas dzīves."

Šobrīd ir pārcelti marta un jūnija izlašu logi, un Montaljāni uzskata, ka ir liela iespēja, ka sacensību sistēmas nāksies pielāgot kalendāra risinājumiem. Kamēr Eiropā šoruden bija jāaizvada Nāciju līgas otro sezonu, kuras neizspēlēšana Eiropas zonā nebūtu milzīgs trieciens, citur septembrī jau jāsākas vai jāturpinās daudzpakāpju Pasaules kausa kvalifikācijai.

Izmantotie resursi:
https://apnews.com/0e0634a9a36edfc3...


, 2020-04-15 14:13, pirms 4 gadiem
Kazakēvičam gan labi. Sēdēs mājās un gadu saņems algu. Šis jau nedomās kā samazināt algu, bet droši vien kā pielikt!
1

Klausītava | "Pa pāris kausiem" ar Elvi Stugli

"Pa pāris ksuaisem" viesos šoreiz septiņkārtējais Virslīgas čempions Elvis Stuglis. Par "Skonto" laikiem, "Spartaks", "Riga FC" un tās treneriem, RFS un citām tēmām.
Konstantins Vasiļjevs. Foto: Zumapress.com/Scanpix
11

Igaunijas rekordu atkārtojušais Vasiļjevs neveiklu kara izteikumu dēļ atteicies no kapteiņa apsēja

Igaunijas Futbola asociācija pavēstījusi, ka valstsvienības kapteinis Konstantins Vasiļjevs tikšanās laikā ar valdi nolēmis atteikties no apsēja un kapteiņa statusa savu neseno izteikumu dēļ.
Karlīna Miksone. Foto: LFF

Latvijas sieviešu futbola izlase EČ kvalifikācijā viesosies Moldovā

LETA. Latvijas sieviešu futbola izlase šodien Kišiņevā 2025.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlē tiksies ar Moldovu.