Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Mesi vārti netiek ieskaitīti, Argentīna mājās nespēj pieveikt Paragvaju

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Mesi vārti netiek ieskaitīti, Argentīna mājās nespēj pieveikt Paragvaju
Lionels Mesi. Foto: Juan Roncoroni/AP/Scanpix

2022. gada FIFA Pasaules kausa Dienvidamerikas kvalifikācijas zonā (CONMEBOL) pie trešā panākuma trīs spēlēs nav izdevies tikt Argentīnas valstsvienībai, kas savā laukumā atspēlējās un cīnījās neizšķirti 1:1 pret Paragvaju. Argentīniešu zvaigznei Lionelam Mesi netika ieskaitīts vārtu guvums.

Spēles sākuma daļā paragvajieši veica vairākus ātrus izrāvienus uz Argentīnas vārtiem, vienam no tādiem beidzoties ar to, ka mājinieku aizsargs Lukass Martiness Kvarta savā soda laukumā paklupināja Migelu Almironu, tiesnesim piespriežot 11 metru soda sitienu. Pendeli pārliecinoši realizēja Anhels Romero, Paragvaju izvirzot vadībā.

Argentīnieši gan līdz puslaiku pārtraukumam spēja atgūties, Nikolasam Ivanam Gonzalesam pēc stūra sitiena izspēles rezultatīvi sitot ar galvu - 1:1. Savukārt 58. minūtē Argentīnai izdevās gūt savus otros vārtus, Lionelam Mesi izmantojot teicamu Džovanni Lo Čelso piespēli. Tomēr pēc VAR atkārtojuma aplūkošanas mača galvenais tiesnesis nolēma, ka neilgi pirms Argentīnas rezultatīvā sitiena mājinieki bija pamanījušies pārkāpt noteikumus.

Šovakar Argentīnai piederēja liels pārsvars gan izdarīto sitienu skaita ziņā (15:6), gan bumbas kontrolē (68:32 (%)). Zīmīgi, ka argentīnieši Paragvajas valstsvienību nav spējuši pieveikt jau pēdējās četrās savstarpējās spēlēs pēc kārtas, laika posmā kopš 2015. gada rudens trīs reizēs cīnoties neizšķirti, bet vienā - piedzīvojot zaudējumu. Par spīti diviem zaudētajiem punktiem argentīnieši spēka vismaz uz laiku pakāpties uz pirmo pozīciju turnīra tabulā.

Sarežģītos apstākļos Bolīvijas augstkalnē savu otro uzvaru kvalifikācijas turnīrā guva Ekvadoras valstsvienība, kas Lapasā ar 3:2 pieveica bolīviešus, sagādājot tiem trešo zaudējumu aizvadītajās trīs spēlēs. Vārtu guvumiem un notikumiem bagātajā cīņā rezultāts tika atklāts 37. minūtē, kad ekvadoriešus par spēles sākumā neizmantotajiem momentiem sodīja Huans Arke, kurš Bolīvijas labā panāca 1:0.

Tiesa mājinieki priekšgalā atradās salīdzinoši neilgi, jo otrā puslaika pirmajā uzbrukumā Ekvadoras rindās izcēlās Hulio Kaisedo Lastra - 1:1. Viesi pārsvaru laukumā drīz vien pārvērta arī pārākumā uz rezultāta tablo, 55. minūtē Anhelam Menam Delgado izmantojot komandas biedra teicamu piespēli un izvirzot ekvadoriešus priekšgalā ar 2:1. Tomēr jau pēc piecām minūtēm Bolīvija atguva neizšķirtu, stūra sitiena izspēlē Marselo Martinsam rezultatīvi pieslēdzoties bumbai pēc pirmo vārtu guvēja Huana Arkes centrējuma - 2:2.

Mača liktenis tika izšķirts pamatlaika pēdējās minūtēs, kad tiesnesis pēc VAR atkārtojuma caurskates noteica, ka viens no bolīviešu futbolistiem savā soda laukumā nospēlējis ar roku, uz mājinieku vārtiem piespriežot 11 metru soda sitienu. To pārliecinoši realizēja Karloss Grueso, atnesot Ekvadorai ļoti svarīgus trīs punktus, kā arī kopvērtējumā paceļot to uz trešo pozīciju - aiz Dienvidamerikas dūžiem Argentīnas un Brazīlijas.

Dienvidamerikas kvalifikācija novembrī

KārtaSpēleRezultāts
3.Bolīvija – Ekvadora2:3 (1:0)
Argentīna – Paragvaja1:1 (1:1)
Kolumbija – Urugvaja
Čīle – Peru
Brazīlija – Venecuēla
4.Venecuēla – Čīle
Ekvadora – Kolumbija
Urugvaja – Brazīlija
Paragvaja – Bolīvija
Peru – Argentīna

Pasaules kausa kvalifikācija, Dienvidamerikas zona

VIzlaseSUNZVārtiP
1.Argentīna32104:27
2.Brazīlija22009:26
3.Ekvadora32017:56
4.Paragvaja31204:35
5.Kolumbija21105:24
6.Urugvaja21014:53
7.Čīle20113:41
8.Peru20114:61
9.Venecuēla20020:40
10.Bolīvija30033:100

Izmantotie avoti:
Eliminatorias Sudamericanas Catar 2022 | CONMEBOL