Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Melnkalne joprojām sausā, Itālijā atceļ spēli

Andrejs Siliņš

Melnkalne joprojām sausā, Itālijā atceļ spēli
Lai kā angļi centās, Mladens Božovićs melnkalniešu vārtos bija nepārspējams.
Foto: PA Wire/Scanpix

Otrdien vēlu vakarā Vemblija stadionā Londonā Melnkalnes futbola valstsvienība Euro2012 kvalifikācijas turnīra G apakšgrupas ceturtajā spēlē cīnījās neizšķirti 0:0 ar mājiniekiem Angliju. Tikmēr Itālijā mačs pret Serbiju tika atcelts līdzjutēju nekārtību dēļ.

Latvijas grupa: Grieķi pārņem vadības grožus

Latvijas grupā, kas slēpjas zem F burta, savā starpā maču izspēlēja Grieķijas un Izraēlas valstsvienības. Pireju stadionā pirmie vadībā izvirzījās mājinieki pēc netveramā Salpingida sitiena pirmā puslaika viducī. Pēc lielā pārtraukuma ap 60. minūti izredzētā tauta rezultātu izlīdzināja, pateicoties Spiropulosa raidījumam savos vārtos... Tomēr jau pāris minūšu vēlāk mača soģis Martins Hansons (Zviedrija) nozīmēja 11 metru soda sitienu uz Izraēlas vārtiem, ko veiksmīgi arī realizēja Karagunis. Līdz ar to arī grieķi svinēja panākumu visā mačā ar rezultātu 2:1, kas ļāva pārņemt vadību apakšgrupā. Savukārt Izraēlai četri punkti četros mačos un šobrīd 4. vieta grupā.

F grupa

VKomandaSP
1.Grieķija48
2.Horvātija37
3.Gruzija46
4.Izraēla44
5.Latvija44
6.Malta30

Melnkalne joprojām sausā; Briselē 8 vārti

Abas G grupas līdervienības Anglija un Melnkalne šovakar futbola dzimtenē cīnījās neizšķirti, pie tam bez gūtiem vārtiem. Tas nozīmē, ka joprojām Melnkalnes futbolisti savos vārtos nav ielaiduši bumbu ne reizi un turnīra tabulā nostiprinājušies līderpozīcijās. Angļiem trīs punktu mazāk, tiesa, arī viena spēle rezervē. Rezultatīvs mačs Briselē, kur A grupas maču aizvadīja Beļģijas un Austrijas izlases. Lai arī mājinieki pirmie guva vārtus, līdz pirmā puslaika beigām austrieši jau bija panākuši vadību - 2:1. Beļģi vēlreiz izlīdzināja, austrieši - atguva vadību (3:2). Ogunijmi 87. minūtē vēlreiz izlīdzināja, bet visa Brisele notrīcēja, kad Lomberts 90. minūtē pirmo reizi kopš 11. minūtes vadībā atkal panāca vadību beļģiem - 4:3! Tomēr eiforija par tik tuvu esošo neticamo uzvaru šoreiz atspēlējās - jau trešajā kompensācijas laika minūtē Harniks izlīdzināja - 4:4.

Pasaules čempione Spānija savā trešajā I grupas spēlē viesos tikās ar Skotiju un pirmā puslaika izskaņā panāca vadību (Villa ar 11 metru soda sitienu). Desmit minūtes pēc otrā puslaika sākuma Injesta starpību dubultoja, bet tam sekoja mājinieku rezultativitātes uzplaiksnījums - Neismits 58. minūtē guva pirmos vārtus britiem, bet Barselonas aizsargs Pikē, neveiksmīgi raidot bumbu savos vārtos, ļāva skotiem priecāties jau par neizšķirtu - 2:2. Uzvaras vārti Jorentes kontā - 79. minūtē. Spānijai trešā uzvara trīs spēlēs un ar deviņiem punktiem stabila līdervieta turnīra tabulā. Skotiem četri punkti četros mačos un trešā vieta, aiz Čehijas (seši punkti trīs spēlēs).

A grupa

VKomandaSP
1.Vācija412
2.Austrija37
3.Turcija46
4.Beļģija44
5.Azerbaidžāna33
6.Kazahstāna40

D grupa

VKomandaSP
1.Francija49
2.Baltkrievija48
3.Albānija45
4.Bosnja un Hercegovina34
5.Rumānija32
6.Luksemburga41

G grupa

VKomandaSP
1.Melnkalne410
2.Anglija37
3.Šveice33
4.Bulgārija33
5.Velsa30

H grupa

VKomandaSP
1.Norvēģija39
2.Portugāle47
3.Dānija36
4.Kipra31
5.Islande30

I grupa

VKomandaSP
1.Spānija39
2.Čehija36
3.Skotija44
4.Lietuva34
5.Lihtenšteina30

Nekārtības un atcelta spēle

Paredzētais mačs Dženovā starp mājiniekiem Itāliju un Serbiju tā arī nenotika. Iemesls - līdzjutēju nekārtības. Šoreiz pie vainas nevis karstasinīgie itālieši, bet tikpat vai pat vēl karstasinīgākie serbi. Viesu komandas līdzjutēji izcēlās ar īpašu gudrību un bez apstājas turpināja ik pa mirklim laukuma virzienā raidīt aizdedzinātas dūmu sveces. Protams, šādos apstākļos futbols nevar tikt spēlēts, var tikt apdraudēta mača dalībnieku drošība un līdz ar to tika nolemts spēli pārcelt. Pilnīgi skaidrs, ka šādas līdzjutēju izdarības nepaliks bez sekām, un Serbijas federācijai noteikti tiks piešķirts sods. Ļoti iespējams, noteiktu skaitu spēļu serbiem būs jāaizvada savā laukumā bez līdzjutēju klātbūtnes.

Euro2012 kvalifikācijas turnīra spēles

12. oktobris

SpēleRezultāts
Beļģija - Austrija4:4
Grieķija - Izraēla2:1
Itālija - Serbijaatcelta
Francija - Luksemburga2:0
Anglija - Melnkalne0:0
Skotija - Spānija2:3
Islande - Portugāle1:3

  +3 [+] [-]

, 2010-10-13 00:42, pirms 14 gadiem
Melnkalniešu priekšā jānoņem cepure!!! TĀDA grupa - bet par spīti visam pirmie ar 4 spēlēs vārtu attiecību 3:0 - Izcili

  +4 [+] [-]

, 2010-10-13 00:44, pirms 14 gadiem
gascoigne rakstīja: Nez vai Melnkalne spēs piecelties pēc šīsdienas spēles- tas varētu būt beigu sākums tik veiksmīgi sāktam turnīram
Joprojām vadībā savā grupā, lol
Te kāds neizmantoja lielisku iespēju paklusēt

  +1 [+] [-]

, 2010-10-13 00:48, pirms 14 gadiem
Citāts no raksta - ".....Savukārt Izraēlai 444 - četri punkti četros mačos un šobrīd ceturtā vieta grupā." - Laikam Izraēlu var kronēt par Eiropas čempioni
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-10-13 01:03, pirms 14 gadiem
Skotija - Spānija arī interesants pasākums bija, spāņi gandrīz uzvaru izsēja, kā atslābinājās pēc 2.vārtiem tā divus pretī dabūja. Bet nu tomēr spāņu pārākums izpaudās beigās un uzvara spāņiem.

  +2 [+] [-]

, 2010-10-13 01:26, pirms 14 gadiem
Oficiāli: Siliņš šodien ņem iekš!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-10-13 01:58, pirms 14 gadiem
Paskatījos ITA-SRB... Godīgi būtu, ja SRB piešķirtu tehnisko zaudējumu un noteiktu aizvadīt noteiktu skaitu spēļu savā laukumā un visas spēles pretinieka laukumā bez Serbijas līdzjutējiem. Liela daļa, kas tur bija savākusies, nebija līdzjutēji, bet noziedznieki, kas tam apzināti bija gatavojušies - līdzīgi kā 13.janvārī Rīgā.Un tam huligānismam bija politiska pieskaņa, jo tribīnēs bija plakāti par Kosovu, Miloševiču utt. Serbijas izlase vienā brīdī it kā centās to pūli nomierināt, bet tas izskatījās pēc tā, ka viņi pauž atbalstu pūļa politiskajiem uzskatiem, tikai lūdz nomierināties. Vienu brīdi izskatījās, ka laidīs ūdens strūklu, bet tad laikam būtu cilvēku upuri, jo 2.stāvs bija diezgan piebāzts un ātrākais ceļš būtu bijis lēciens lejā...

Sen nebija iespēja redzēt uz kaut ko tik drausmīgu!

     [+] [-]

, 2010-10-13 02:00, pirms 14 gadiem
KLAU SPORTACENTRS.COM, JA JAU SEWI UZSKATIET PAR VADOSO SPORTA PORTAALU, TAD VARBUUT TO, KO DARIET, DARIET KAUT NEDAUDZ PROFESIONAALI, VARBUUT JUUS, CIVINAATAAJI, VARIET, TOMEER UZRAKSTTIIT, KAADS, TAD IISTI BIJA IEMESLS, KAADEEL SERBU FANI IZRAISIIJA NEKAARTIIBAS, AA JAA, SRY..JUMS SLINKUMS PALASIIT, KO RAKSTA AARZEMJU PRESE, VAI ARII NECEERTAT ENGLISH?

  -1 [+] [-]

, 2010-10-13 02:13, pirms 14 gadiem
Un jā, ja nu tomēr interesee, serbu fanu protests bija veersts pret pasu komandu, jo liidz sim taa bija demonstreejusi baalu sniegumu, bet itaalu drosiibnieki ir viilusies par to, ka serbu policija vinus ieprieks nebriidinaaja par iespeejamaam nekaartiibaam.paldies!

     [+] [-]

, 2010-10-13 02:15, pirms 14 gadiem
ARNIX rakstīja: Un jā, ja nu tomēr interesee, serbu fanu protests bija veersts pret pasu komandu, jo liidz sim taa bija demonstreejusi baalu sniegumu, bet itaalu drosiibnieki ir viilusies par to, ka serbu policija vinus ieprieks nebriidinaaja par iespeejamaam nekaartiibaam.paldies!
Tikko piesleedzos! Taapeec neko nezinu!
Cik paskatiiijos tubeee- tad tur uz aizsargstikliem leekaajaa kaadi triiis meeerkakeeni, vinus tak 30sec vareeja aizvaakt, vai ariii tur nebija taa probleema? ja godiiigi, baigais sviests tur likaas, nekaa nopietna!

     [+] [-]

, 2010-10-13 02:22, pirms 14 gadiem
Viesulis rakstīja: Godīgi būtu, ja SRB piešķirtu tehnisko zaudējumu un noteiktu aizvadīt noteiktu skaitu spēļu savā laukumā un visas spēles pretinieka laukumā bez Serbijas līdzjutējiem. Liela daļa, kas tur bija savākusies, nebija līdzjutēji, bet noziedznieki
Visticamāk arī būs tehniskais zaudējums ar 0-3, dāņi tieši tādu dabūja par līdzīgām nekārtībām (viņiem gan tas notika savā laukumā, tur kāds izskrēja uz laukuma vai kaut kā tā).
Par banu līdzjutējiem nepateikšu, bet serbu utrām esot cieši sakari ar noziedzīgo pasauli.

     [+] [-]

, 2010-10-13 02:23, pirms 14 gadiem
Bija tā, ka jau dienaa pirms speeles saakuma, tie kipa serbu fani ielenca saveejo komandas businu, kaa rezultaataa peec petardes metiena tika savainots so vaartsargs un nogaadaas vieteejaa slimniicaa. Kad saakaas speeles, tie pasi serbi aizkaveeja maca saakumu par 45.min, bet briidii, kad nedaudz izdevaas sos nomierinaat, un, kad speeleetaaji bija iznaakusi no geerbtuveem, un itkaa gatavi uzskaat speeli, tad laukumaa tika mestas daudz petardes, kas vereeja apdraudeet speeleetaaju drosiiba, un maca tiesnesis izleema speeli paartraukt, rezultaats, tehniskais 0-3!
K C D rakstīja: Tikko piesleedzos! Taapeec neko nezinu!
Cik paskatiiijos tubeee- tad tur uz aizsargstikliem leekaajaa kaadi triiis meeerkakeeni, vinus tak 30sec vareeja aizvaakt, vai ariii tur nebija taa probleema? ja godiiigi, baigais sviests tur likaas, nekaa nopietna!

  +2 [+] [-]

, 2010-10-13 02:31, pirms 14 gadiem
Vispaar jau arii pasi Itaali ir viilusies par to, ka speele taa arii nenotika, jo taa siem bija taada, kaa pieminas speele deel cetriem kritusajiem itaalu karaviiriem afganistaanaa, uz speeli bija saicinaati daudz beerni utt, un itaaliem bija melnas piedurknes lentes...nu, serbu "faniem" tas pie kaajas!

  +1 [+] [-]

, 2010-10-13 07:11, pirms 14 gadiem
mazais esporta lietotājs rakstīja: Spriežot pēc G grupas tabulas Anglijas trešā izlase septiņas spēlēs nav izcīnījusi nevienu punktu Siliņ, beidz kapāt
Bez iekšām , šitais tev labi izdevies.

     [+] [-]

, 2010-10-13 08:41, pirms 14 gadiem
tik daudz kļūdu vienā rakstā sen nebiju redzējis...

Savukārt Izraēlai 444 - četri punkti četros mačos
Ļoti iespējams, noteiktu skaistu spēļu jāaizvada savā laukumā

utt.

     [+] [-]

, 2010-10-13 09:10, pirms 14 gadiem
kadi serbu fani:
Apollo - Sports: Dienas foto: tā par futbolu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-10-13 09:33, pirms 14 gadiem
siruan rakstīja: Melnkalniešu priekšā jānoņem cepure!!! TĀDA grupa - bet par spīti visam pirmie ar 4 spēlēs vārtu attiecību 3:0 - Izcili
Vairāk jau uzslavas pelnījis Melnkalnes GK Mladen Bozovic. Teicama spēle viņa izpildījumā. Nu neko, izbraukumā šie jāuzvar,lai gan viegli nebūs!

     [+] [-]

, 2010-10-13 12:27, pirms 14 gadiem
Žēl, ka Vučiničs neizcēlās. Bet gan jau Melnkalnē atzīmēsies ar kādu vārtu guvumu.
Izskatās, ka šoreiz angļi tomēr varētu tikt uz EČ, ja labi pacentīsies.

     [+] [-]

, 2010-10-13 12:48, pirms 14 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Žēl, ka Vučiničs neizcēlās. Bet gan jau Melnkalnē atzīmēsies ar kādu vārtu guvumu.
Izskatās, ka šoreiz angļi tomēr varētu tikt uz EČ, ja labi pacentīsies.
Vučiničs traumas dēļ spēlē nepiedalījās

     [+] [-]

, 2010-10-13 13:14, pirms 14 gadiem
Hunter rakstīja: Vučiničs traumas dēļ spēlē nepiedalījās
Žēl gan. Pretējā gadījumā gan jau sausā nepaliktu.

  -1 [+] [-]

, 2010-10-13 21:30, pirms 14 gadiem
stulbie dienvidslāvi

     [+] [-]

, 2010-10-13 22:17, pirms 14 gadiem
Luca Toni rakstīja: stulbie dienvidslāvi
Kuri no visiem?

     [+] [-]

, 2010-10-14 19:58, pirms 14 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Kuri no visiem?
Trāpīgi.
Nu nedaudz pasisti droši vien būs visi, izņemot slovēņus un melnkalniešus. Serbi diemžēl izceļas it īpaši.